Duminica, 27.August.2017, a avut loc in Piata Victoriei un nou "protest" realizat de provocatorii oamenilor politici (sursa despre protest: http://www.mediafax.ro/social/incidente-in-piata-victoriei-cativa-protestatari-au-incercat-sa-treaca-de-cordonul-de-jandarmi-proteste-fata-de-noile-legi-ale-justitiei-in-bucuresti-timisoara-cluj-napoca-si-brasov-16708040).
Tiparul "protestului" este identic cu "traditia" instaurata la inceputul anului 2012: neautorizat, seara, intr-o zi nelucratoare (cand nu se putea dialoga cu nimeni). Jandarmii nu i-au legitimat pe cei care au protestat neautorizat si au blocat traficul cu prosteala lor!
Tema protestului era una tehnica (eternul circ cu "justitia"), de parca nu s-ar fi putut face mii de proteste pe tema pedepselor prea blande din legislatie pentru fapte grave, in special pentru cele cu violenta. Sau de parca stia cineva exact ce era cu propunerile pentru justitie, care de abia azi, 31.August.2017, au fost publicate pe un site oficial.
In schimb, furtul masiv de bani publici realizat de autoritati (putere + opozitie) nu jeneaza "protestatarii" sub nicio forma. La fel, bataia de joc din sistemul de "sanatate" sau animalele salbatice (ursi, mistreti, lupi) care terorizeaza si pun in pericol o gramada de localitati si cetateni sunt teme prea marunte, mult sub demnitatea "protestatarilor".
In strada "revendicarile" erau mult mai incerte: „Iubirea de ţară, în stradă se măsoară” (?!); „Protest în Timişoara, să iasă în toată ţara” (?!); „Ultima dată ne-aţi invitat în stradă la -20 grade. Acum sunt 40. Riscaţi să dăm în clocot” (?!); „Tudorele, Tudorele, tu te du după zăbrele” (Pe ce baza juridica? "Protestatarii" erau nemultumiti ca justitia nu se face in strada?).
Pe langa "protestatari" nu s-au lipit de aceasta data prea multi natarai utili, semn ca s-au mai maturizat o idee si privitorii exclusivisti ale anumitor site-uri de pe retelele de socializare.
Pentru ca sa fie circul protestatar total, din nou s-au gasit niste "specialisti" care au incercat sa forteze cordonul de jardarmi.
Mie insumi imi pun intrebarile: daca jandarmii se dadeau la o parte, unde pisicii lor ajungeau "protestatarii" si cum isi rezolvau mai departe nemultumirile pe tema justitiei?
Societatii in general ("protestatari" si bagatori de seama) pun intrebarea: ce poate rezolva la un protest o incaierare cu jandarmii?
Stiu ca nimeni nu-mi va raspunde la intrebare, asa ca dau tot eu raspunsul. O incaierare cu jandarmii nu rezolva absolut nimic. Jandarmii nu au in competente dialogul social cu protestatarii. De exemplu, in cazul de fata, jandarmii nu puteau rezolva "nemultumirile" mascaricilor agitatori din Piata Victoriei pe tema justitiei.
In schimb, o incaierare cu jandarmii ofera intotdeauna un prilej de escaladare a violentelor. Victimele violentelor nu sunt niciodata provocatorii, ci persoane inocente care cred prosteste si orbeste in circul protestatar stradal.
O societate normala ar trebui sa inteleaga puterea votului si a dreptului de a alege si de a fi ales. In Romania exista bazele democratiei; ar trebui ca societatea sa fie capabila sa se organizeze si sa-si aleaga lideri reprezentativi, care sa inlocuiasca "ciuma rosie" (PSD) sau "ciuma galben-albastra" (PNL) sau restul de "ciumi" care isi fac veacul dormind si ragaind prin Parlament.
Dar, inainte de toate, ar trebui materializate in constiinta cetatenilor niste principii nationale directoare, de exemplu:
1. Anihilarea furtului masiv de bani publici de catre autoritati;
2. Valorizarea muncii oneste;
3. Realizarea unui mediu de afaceri prietenos cu intreprinzatorii onesti;
4. Realizarea unui cadru prietenos cu cetatenii in domeniile sanatatii si educatiei.
Bineinteles, nu sunt teme noi si politicienii mincinosi de profesie le pomenesc intr-un fel sau altul la fiecare moment electoral. Tocmai aici este problema, ca toata lumea stie ca politicienii actuali bat campii la alegeri pentru a detine puterea si pentru a-si bate joc apoi de banii publici si de cetateni.
Am vazut ca Ludovic Orban incearca sa faca imagine PNL-ului infierand diverse decizii guvernamentale actuale. Dar daca ar ajunge PNL-ul la putere, ar proceda exact ca PSD-ul.
Problema este ca societatea ar trebui sa fie capabila sa propuna si apoi sa aleaga alti lideri, din afara partidelor politice actuale, iar acesti lideri sa fie capabili, spre deosebire de predecesorii lor, sa transforme in fapte principii si deziderate la care aspira intreaga societate onesta a Romaniei.
Evident, la cata minciuna, manipulare, coruptie si saracie exista in Romania, aparitia unor noi lideri politici reprezinta (inclusiv pe termen foarte lung) o utopie.
Dupa parerea mea, majoritatea romanilor cred (poate pe buna dreptate) ca le este mai usor sa reuseasca in viata integrandu-se in sistemul mafiot de stat decat aspirand la o societate onesta si normala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu