Stirile din ultima vreme au pus in evidenta faptul ca mafia de stat a planificat de multa vreme un sistem de furt masiv si legalizat de bani publici, destinat exclusiv pilelor si relatiilor din sistem, adica nomenklaturii "capitaliste" postdecembriste.
Furtul masiv si legalizat de bani publici pus recent in evidenta se numeste sistemul de pensii speciale.
In zilele noastre, Dragnea, Tariceanu si Tudose vorbesc despre un nou act normativ al pensiilor speciale, pentru a se inlatura inechitatile din sistem.
Cateva elemente ale inechitatilor le aflam din declaratiile celor mentionati, conform sursei https://www.antena3.ro/politica/sedinta-coalitiei-de-guvernare-liviu-dragnea-si-calin-popescu-tariceanu-fac-declaratii-de-presa-426363.html.
Astfel, Tariceanu declara:
”Legea pensiilor speciale, așa cum funcționează, introduce o anomalie în sistem. Pensiile speciale ajung să fie mai mari decât salariul net."!
Dragnea declara:
"Riscul foarte mare e că dacă nu se intervine, impactul bugetar poate să ajungă de la 6 la 10-11 miliarde în doi ani de zile. Este foarte greu de calculat."!
Tudose declara (sursa: http://evz.ro/premierul-tudose-spune.html):
"Cea mai mare problemă - unde sumele şi impactul pe buget este foarte mare - este în zona pensiilor militare, sunt şi foarte mulţi."!
Toate aceste declaratii denota munca in bataie de joc de la varful Romaniei si bataia de joc la care liderii politico-economici ai Romaniei isi supun proprii cetateni.
Nu de alta, dar actuala legislatie care reglementeaza pensiile speciale nu a venit din neant. Nu a fost impusa de un grup de "revolutionari", sub presiunea armelor. Actuala legislatie care reglementeaza pensiile a fost adoptata democratic, in parlament. Turmele de "specialisti" si consilieri de la varful statului au gandit problema si i-au dat rezolvarea care a dus la rahatul actual.
De ce nu ne ofera statul roman (de exemplu, prin vocile lui Iohannis, Dragnea, Tariceanu sau Tudose), lista de nume cu cei care au decis ca pensiile speciale sa fie reglementate in actuala forma? Sa stim si noi cine isi bate joc de noi si cine a pus la cale un mecanism de fraudare legalizata a banilor publici, prin care escroci privilegiati ai statului mafiot totalitar primesc pensii care duc la un deficit de 3-5,5 miliarde de lei anual!
In lipsa unor voci oficiale care sa nu imbarlige populatia, ci sa lamureasca situatia, putem verifica istoricul legislatiei in domeniul pensiilor incepand cu anul 2010.
Mai intai, in 2010, un guvern condus de Emil Boc a eliminat pensiile speciale si a introdus principiul contributibitatii.
In 2015 s-a dat o alta lege a pensiilor speciale pentru militari, dupa care s-au dat pensii speciale si altor categorii profesionale. Noile legi ale pensiilor speciale nu mai aveau nicio legatura cu principiul contributivitatii si au deschis calea unor abuzuri nerusinate din partea celor care s-ar afla, chipurile, in slujba cetatenilor.
Conform declaratiilor recente ale lui Traian Basescu (sursa: http://www.romaniatv.net/basescu-despre-pensiile-speciale-este-un-furt-legalizat-de-niste-iresponsabili-dupa-44-de-ani-de-munca-am-o-pensie-de-2-906-lei_369258.html), exista acum 400.000 de pensionari care beneficiaza de pensii speciale fara sa fi contribuit la fondul de pensii! Acesti 400.000 de pensionari privilegiati incaseaza bani cat tot fondul de pensii!
Basescu a denuntat concret ticalosia sistemului mafiot inventat de stat, care permite angajatilor privilegiati ai statului sa iasa la pensie cu pensii uriase si sa fie reangajati pe salarii uriase, cumulate cu pensiile:
"Furtul se face astfel, retineti ce spun, in ultima luna se dau prime mari si ei ies cu 85% din ultimul venit si nu numai ei si magistratii si ei fura fara rusine. Toti devin apoi angajati civili si mai iau si salariu ca ei sunt oameni responsabili."!
Astia sunt bugetarii statului mafiot totalitar roman: niste hoti ordinari de bani publici care vor pur si simplu salarii si pensii uriase. Pentru care merite? Pentru dezindustralizarea Romaniei? Pentru ca suntem una dintre cele mai sarace state din UE? Pentru ca avem cele mai prost platite locuri de munca din UE? Pentru ca suntem una dintre natile cele mai bolnave ale UE? Pentru ca initiativa privata este aproape inexistenta in Romania? Pentru ca angajatii statului fura masiv, la vedere si fara rusine banii publici?
In lumina evidentelor, sigur ca nu are rost sa ne imaginam ca putem apela la vreo institutie a statului (mafiot) care sa faca dreptate simplilor cetateni. Nu putem decat sa le uram tuturor acestor beneficiari de legislatie dedicata furtului de bani publici sa li se stinga neamul si sa-si vada copiii murind in chinuri. Ca un amendament, sa spunem ca ne referim doar la copiii care sunt asemenea parintilor, adica niste escroci iubitori de bani nemunciti si care urasc sau dispretuiesc sincer simplii cetateni. Sa nu punem la gramada eventualii copii de treaba care s-au nascut din parinti de tip gunoaie umane.
Iata cazuri concrete de beneficiari de pensionare anticipata, de pensie uriasa si de reangajare imediata in sistem.
1. Conform sursei http://inregistrari.b1.ro/view-%C8%98tiri_ora_8-104.html, o angajata a MAI din Slatina a facut cerere de iesire la pensie la 44 de ani (!), care i s-a aprobat, dupa care a fost angajata imediat tot in MAI, cu contract individual de munca.
Este vorba de Alina Popescu, care ajunsese comisar sef la Slatina, dupa care s-a pensionat la cerere la 44 de ani, dupa care a devenit chiar consiliera actualului sinistru de Interne, Camen Dan!!!
Cum naiba mai este posibil ca in 2017 sa iasa cineva la pensie la 44 de ani, in tara in care varsta de pensionare standard este de 63 de ani pentru femei si 65 de ani pentur barbati (surse: https://www.cnpp.ro/pensia-pentru-limita-de-varsta; http://www.pensiata.ro/pensii-publice/pensia-pentru-limita-de-varsta-2017/), iar pentru cadre militare este de 50 de ani (sursa: https://lege5.ro/Gratuit/g4ztmmzqgi/legea-nr-223-2015-privind-pensiile-militare-de-stat)? Cum este posibil ca o persoana care a iesit la pensie la 44 de ani, sa fie angajata imediat in structura din care a iesit la pensie?
Raspuns corect: asa ceva este posibil doar pe pile, intr-un stat mafiot totalitar!
Daca am inteles eu bine, aceasta dolofana castiga acum 30.000 de lei pe luna (pensie + salariu)!!! Nu stiu cati infractori periculosi a anihilat si cata munca de teren a facut la viata ei aceasta tanti, in orasul "marelui" Darius Valcov (adica acela care a ajuns sa detina in mod ilicit lingouri de aur si opere de arta si inca se plimba liber pe strada)! Care sunt, deci, performantele care o recomanda pe aceasta tanti sa realizeze aceste venituri? Evident, aceste performante nu exista. Dimpotriva, o "politista" care ajunge sa detina burta lui madam Alina Popescu ar trebui sa fie data afara din politie in regim de urgenta, daca ne uitam la criteriile care i se aplica lui Marian Godina (sursa: http://www.mediafax.ro/social/politistul-marian-godina-am-aflat-azi-ca-la-1-77-metri-si-85-de-kilograme-sunt-obez-16392933)!
2. Conform sursei http://www.b1.ro/stiri/eveniment/si-pensionari-si-angajati-ofiteri-cu-venituri-uriase-dupa-ce-si-au-incheiat-activitatea-si-imediat-au-fost-reincadrati-in-functie-foto-193547.html, Cornel Ciocoiu (45 de ani), a iesit la pensie recent cu grad de general, dupa care a fost reincadrat in MAI.
In 2015, Cornel Ciocoiu castiga 143.490 lei (din care 11.757 pentru normă de hrană; 4.290 pentru echipament; 2.456 pentru prima de vacanță).
Incepand cu 2017, doar cumuland pensia de 13.000 de lei cu salariul de 11.000 de lei, acesta va castiga anual 288.000 lei anual!
O gramada de smecheri angajati in politie, armata, servicii si altele au iesit la pensie recent sau se agita sa iasa cat mai repede la pensie, care sa beneficieze de prevederile legii mai favorabile.
Probabil ca momentan nu este posibil sa se dea o lege care sa impoziteze cu 95% pensiile nejustificate ale fostilor bugetari, nici sa faca pensiile bugetarilor pensionati inainte de limita de varsta 10% din pensia normala platita celor care se pensioneaza la limita de varsta.
Macar ni s-a prezentat concret ticalosia unui mecanism mafiot al pensiilor speciale (amplificat de multe ori de pensionare anticipata si de reangajare imediata) care ne arata cat de usor se pot crea deficite in buget si cat de usor se poate duce legal si institutional tara in "criza".
Si acum hai sa ne angajam pe salarii minime pe economie in sectorul privat si in conditii mizerabile de munca, pentru a le plati snapanilor de la stat pensiile uriase cumulate cu salariile uriase! Sa nu cumva sa-i scada burtica lui Popescu Alina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu