Spectacol toxic in supermarcheturile romanesti:
"Paul Anghel (ANPC): Citiți cu atenție etichetele citricelor! Pot fi tratate cu o substanță care atacă ficatul și rinichii"
(sursa: http://www.gds.ro/Actualitate/2017-11-12/paul-anghel-anpc-cititi-cu-atentie-etichetele-citricelor-pot-fi-tratate-cu-o-substanta-care-ataca-ficatul-si-rinichii/).
Recomandarea lui Paul Anghel contine un umor usor sinistru: daca citim cu atentie etichetele citricelor, atunci substanta toxica nu ne mai ataca ficatul si rinichii?
Citricele ar fi, cica, tratate cu o substanta interzisa (THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233) care ataca rinichii si ficatul si ar putea fi cancerigena. Si cum naiba de ajung astfel de citrice tocmai in Romania?
"„Atentie! Intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingereaza coajă fructelor și legumelor stropite. Acestea trebuie spălate pentru îndepărtarea pesticidului de pe suprafața lor“, subliniaza directorul general al ANPC."!!!
Daca inteleg eu bine, asta se traduce prin faptul ca punand mana pe coaja toxica a citricelor contaminam ulterior miezul atunci cand il consumam.
Sunt uimit sa vad cum citrice toxice ajung cu maxima usurinta in supermarcheturile romanesti, semn ca suntem in continuare lada de gunoi a Europei. O lada de gunoi extrem de costisitoare in ultima vreme, dealtfel.
Daca substanta invocata este interzisa in UE si Romania face inca parte din UE (pana la RomExit), atunci cum naiba de se pot comercializa citrice toxice in Romania?
M-as astepta ca autoritatile sa interzica vanzarea citricelor toxice in magazinele alimentare, nu sa ne recomande sa mergem la supermarchet ca la biblioteca.
Probabil ca urmare a anuntului referitor la comercializarea citricelor toxice, am vazut ca pretul la portocalele care urmeaza sa fie comercializate in Kaufland intre 15.Noiembrie.2017 si 21.Noiembrie.2017 va fi scazut cu o treime, adica de la 4,49 lei la 2,99 lei! O reducere canceroasa?
Ciudat, dar pretul lamailor a scazut de la 15-17 lei per kilogram la 5-7 lei per kilogram. Tot din motive toxice? Lamaile mai ieftine sunt toxice? Preturile astronomice sunt pentru fructele sanatoase? Nu m-as baza prea mult pe aceasta iluzie. Pretul la kiwi a devenit la un moment dat astronomic si este in continuare exagerat, dupa ce candva era perfect accesibil. Se pare ca romanii trebuie obligati sa aiba deficit de vitamina C naturala.
Este important pentru experimentele medicale oculte ca natia romana sa fie in acest moment anemica? Se fac inca studii referitoare la evolutia cancerului la persoanele cu lipsa de vitamina C?
Sa intelegem ca imbolnavirea alimentara urmata de deces nu costa prea mult pentru a fi extrem de accesibila in Romania? Pe de o parte salarii mici in sectorul privat, pe de alta parte alimente toxice ieftine?
Din cate vad, nu Ceausescu se ocupa cu genocidul romanilor (nu ca as fi aflat asta dupa ultima ploaie); actualii rahati de la putere se ocupa cu asa ceva. Cati romani au murit dupa 1989 din cauza saraciei, bolilor (inclusiv cancere digestive) cauzate de alimentatia toxica si asistentei medicale precare? Cred ca 60.000 este mult prea putin spus... Poate 60.000 de victime pe an...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu