Desi muncesc, 28% dintre tinerii romani (cel mai mare procent din Europa, unde media este de 11%) sunt expusi riscului de saracie (sursa: https://www.mediafax.ro/economic/romania-cea-mai-mare-proportie-de-tineri-care-muncesc-dar-sunt-expusi-riscurilor-de-saracie-din-ue-17848362).
La nivelul UE, in general 9,4% dintre angajati sunt expusi riscului de saracie, deci muncesc in regim de sclavie!
Altfel, conform Constitutiei Romaniei, Articolul 1, alineat (3):
"România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.".
Reunind realitatea practica si teoria textelor constitutionale, rezulta ca demnitatea omului expus riscului de saracie muncind onest este... garantata. In mod cert acesta era unul dintre indealurile "revolutiei" din decembrie 1989. La fel de cert, este si o traditie "democratica" a poporului roman.
Tot conform Constitutiei Romaniei, Articolul 47, alineat (1):
"Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent".
Oare ce o fi mai decent decat riscul de saracie la care sunt expusi cei ce muncesc onest? Cred ca ar putea fi, de exemplu, munca in regim de exterminare.
Ce ti-e si cu statul de drept...
Noroc ca nu exista sanctiuni penale pentru incalcarea Constitutiei Romaniei, altfel chiar as fi crezut ca textele constitutionale chiar valoreaza ceva pentru mafia politico-economica de la putere sau din opozitie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu