Discursurile papei in Romania au fost presarate de heirupisme, lozinci si vrajeli. Comentez mai jos din textele rostite de papa.
Conform sursei http://www.ziare.com/stiri/papa-francisc-in-romania/discursul-suveranului-pontif-la-iasi-romania-este-gradina-maicii-domnului-papa-se-simte-ca-acasa-intre-voi-1563863, papa a spus:
1. "Fericirea noastră se realizează făcându-i fericiţi pe ceilalţi.".
Ma intreb cum si-au facut fericite propriile victime preotii catolici pedofili.
2. "sa dam prioritate pacii".
Si Ceausescu avea acelasi discurs pozitiv pe tema pacii, dar tot a fost considerat dictator. Pe de alta parte, papa nu se adreseaza cui trebuie atunci cand vorbeste de pace.
Daca papa nu vrea sa se duca in mijlocul luptelor si al teatrelor de razboi ca sa convinga cu inalta lui intelepciune partile beligerante sa renunte la lupte, cel mai simplu ar fi sa vorbeasca cu liderii partilor beligerante, tot ca sa-i convinga cu intelepciunea si smerenia sa ca razboiul e naspa.
In general simplii cetateni nu au chef sa se lupte cu cineva. Decidentii politici inventeaza razboaie. Legile ii obliga pe oameni sa participe la razboaie, indiferent daca doresc acest lucru sau nu. Il asigur pe papa ca, personal, nu am niciun fel de ganduri razboinice fata de nimeni.
3. "Cel rau divizeaza, disperseaza, separa si creeaza discordie, seamana neincredere.".
In Romania, principalul divizor contemporan, creator de discordie si semanator de neincredere (si chiar de ura), mi s-a parut presedintele Klaus Iohannis.
4. "Acolo unde este mult zgomot, sa stim sa ascultam; unde este confuzie, sa stim sa inspiram armonie; unde totul se imbraca in ambiguitate, sa putem aduce claritate; unde este excluziune, sa aducem impartasire; in mijlocul senzationalismului, in mijlocul mesajelor si vestilor rapide, sa avem grija de integritatea celorlalti; in mijlocul agresivitatii, sa dam prioritate pacii; in mijlocul falsitatii, sa aducem adevarul; in toate, in toate sa privilegiem deschiderea drumurilor ce ne fac sa simtim apartenenta noastra ca fii si ca frati.".
Lozincareala, lozincareala, lozincareala. Ceasca ar fi spus "Sa facem totul, tovarasi!", hi, hi!
Mai exista si o parte de ipocrizie suprema: "in mijlocul falsitatii, sa aducem adevarul". Cum papa nu are un interes prea mare in privinta adevarului, ma intreb: pe ce baza a adevarului revelat de Biblie promoveaza Biserica Catolica cultul fals si idolatric al fecioarei Maria? De ce nu o reformezi pe asta, Francisc?
Biblia vorbeste despre Tatal cel ceresc (Ziditorul), despre Isus (mântuitorul) si despre Duhul Sfânt. Atribuie Biblia vreun rol Mariei dupa ce aceasta l-a nascut pe Isus? Este lumea indemnata in Biblie sa se inchine Mariei? In mod evident, nu.
Si atunci, in numele adevarului adus in mijlocul falsitatii, cui slujeste Biserica Catolica? In niciun caz Tatalui cel ceresc.
In cadrul Bibliei ([Matei, 22.36. si 22. 37.]) este scris:
"„Învăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?”
Isus i-a răspuns: „‘Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.’".
Tot in cadrul Bibliei ([Marcu, 12.28.; 12.29.; 12.30.]) este scris:
"Unul din cărturari, care-i auzise vorbind, fiindcă ştia că Isus răspunsese bine saducheilor, a venit la El şi L-a întrebat: „Care este cea dintâi dintre toate poruncile?”
Isus i-a răspuns: „Cea dintâi este aceasta: ‘Ascultă, Israele! Domnul Dumnezeul nostru este un singur Domn’
şi ‘Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta.’ Iată porunca dintâi.".
Tot in cadrul Bibliei ([Exodul, de la 20.2. la 20.7.]) este scris:
"Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei.
Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pământ sau în apele mai de jos decât pământul.
Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti, căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc
şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.
Să nu iei în deşert Numele Domnului Dumnezeului tău, căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.".
Tot in Biblie ([Deuteronom, 6.4. si 6.5.]) este scris:
"Ascultă, Israele! Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn.
Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta.".
In urma acestor evidente, cum isi permite Biserica Catolica sa incalce cea mai mare porunca din Biblie si sa ceara sectantilor sai sa se inchine idolului numit "fecioara Maria". Am vazut cu scarba cum aparea la televizor desenul acela cu o femeie, reprezentand-o pe Maria, cu un prunc in brate. Adica, in viziunea statului Vatican, Isus este redus la un prunc, iar credulii sunt indemnati sa se inchine la o minciuna.
Conform Bibliei, iata ce dialog a avut Isus cu mama sa la nunta din Cana din Galileea, atunci cand Maria i-a spus ca s-a terminat vinul:
[Ioan, 2.4.]
"Isus i-a răspuns: „Femeie, ce am a face Eu cu tine? Nu Mi-a venit încă ceasul.”".
E clar ca Maria nu era prea importanta pentru Isus. Asa ca inchinarea la idolul Maria nu reprezinta decat o porunca omeneasca, fara legatura cu cerintele din Biblie.
Desigur, credulii (catolici sau de orice fel) nu ezita sa se inchine la acest idol, desi tot in Biblie este scris:
[Matei, 15.9.]
"Degeaba Mă cinstesc ei învăţând ca învăţături nişte porunci omeneşti.";
[Marcu, 7.7.]
"Degeaba Mă cinstesc ei, dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti.".
Logic ar fi ca lumea sa citeasca si sa inteleaga Biblia, dupa care sa asculte de Tatal cel ceresc, nu de papa. Dar in realitate nu se intampla asa. De ce oare?
Raspunsul se afla tot in Biblie:
[Ioan, 12.43.]
"Căci au iubit mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu.".
Personal nu am niciun motiv sa-mi pese de papa si de baile lui de multime. E foarte usor din vorbe si lozinci, dar nu am vazut Vaticanul sa-si vanda din casa de grija saracilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu