duminică, 14 iulie 2019
Starea Romaniei reflectata in stiri din 2019
1. Drumuri jalnice
Botosanenii au protestat fata de starea execrabila a drumurilor nationale si judetene, dar si pentru a denunta lipsa unei autostrazi in Moldova (sursa: https://www.mediafax.ro/social/protest-in-botosani-fata-de-starea-proasta-a-infrastructurii-zeci-de-soferi-cer-autostrazi-moldova-este-izolata-de-europa-video-18223343).
Lipsa unor drumuri circulabile inseamna ingradirea libertatii de circulatie a persoanelor, bunurilor, serviciilor si capitalurilor.
Dar ce-i pasa statului mafiot totalitar roman de drepturile fundamentale ale romanilor?
2. Salarizare mizerabila
Din cauza salarizarii mizerabile, romanii cheltuie cu peste 50% mai mult fata de media europeana pe hrana (sursa: https://www.mediafax.ro/economic/eurostat-romanii-cheltuie-cel-mai-mult-pentru-hrana-europenii-pe-utilitati-18218248).
Aproape 28% din bugetul unei familii se duce pe mancare in Romania.
3. Imbatranire constanta a populatiei
Din cauza nivelului de trai scazut al populatiei se nasc din ce in ce mai putin copii, iar populatia Romaniei imbatraneste (sursa: https://www.mediafax.ro/economic/romania-o-tara-din-ce-in-ce-mai-imbatranita-care-este-orasul-cu-cea-mai-tanara-populatie-18218502).
In Romania, numarul batranilor de peste 65 de ani a depasit numarul tinerilor sub 15 ani.
4. Canalizarea este un lux in Romania
Desi inca inainte de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana au existat fonduri europene pentru recuperarea unor decalaje intre Romania si tarile europene dezvoltate, in anul 2019 aproape 50% dintre romani nu au canalizare (sursa: https://www.mediafax.ro/social/aproape-jumatate-din-populatia-romaniei-nu-este-conectata-la-sistemele-de-canalizare-18193750).
Se stie ca fondurile europene sunt mai greu de furat, deci nu au prezentat interes pentru autoritatile mafiote romanesti.
Nici simplii cetateni nu au prezentat vreodata interes pentru autoritatile mafiote romanesti.
5. Romanii cu salarii minime, cei mai taxati din Europa
Orice amarastean care lucreaza pentru salariul minim in Romania este impozitat de catre stat cu 40,85% (sursa: https://www.mediafax.ro/economic/romania-are-cel-mai-ridicat-cost-fiscal-din-ue-pentru-un-angajat-cu-salariu-minim-ce-impozite-platesc-angajatii-din-statele-membre-18119880).
Relevant este in plus faptul ca in Romania salariul minim este unul dintre cele mai mici din Europa!
Tari cu salarii minime mai mari decat cel romanesc taxeaza astfel, de exemplu: Ungaria, 33,5%; Slovacia, 17.86%.
Alta situatie relevanta este ca propaganda romaneasca vorbeste constant de o criza a fortei de munca, nu de o criza a salarizarii si a exploatarii romanilor!
Alta situatie relevanta este ca in Romania banii publici se cheltuie discretionar, pe "proiecte" inutile, ineficiente, si adesea de calitate execrabila. Asa ca se poate intelege de ce este important ca orice amarastean sa fie impoziat cu 40,85%: pentru a se asigura finantarea mafiei politico-economice.
6. Lipsuri materiale severe
Circa 16,8% dintre romani se confrunta cu lipsuri materiale severe (sursa: https://www.mediafax.ro/social/romania-ocupa-un-loc-fruntas-in-ue-in-topul-lipsurilor-materiale-grave-cati-romani-nu-si-pot-plati-facturile-sau-nu-si-permit-lucruri-esentiale-18120821). Romania ocupa locul 2 in UE la acest capitol, dupa Bulgaria.
"Bine" ca sunt foarte mari taxele pe munca pentru lucratorii cu salarii mici!
7. Tineri neinstruiti si fara loc de munca
In Romania, "20% din tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani nu sunt nici angajaţi şi nici nu merg la şcoală. În total, e vorba de 730.000 de tineri." (sursa: https://www.mediafax.ro/social/statistica-rusinoasa-20-din-tinerii-cu-varste-cuprinse-intre-20-si-34-de-ani-nu-muncesc-si-nu-merg-la-scoala-18198636).
Interesant este faptul ca in statisticile autoritatilor (sursa: http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/34-statistica/statistici/5429-statistici-somaj-2019), numarul somerilor este de:
- 261.909 persoane, adica 3% din populatia activa, pentru luna aprilie 2019;
- 254.631 persoane, adica 2,92% din populatia activa, pentru luna mai 2019.
Probabil ca acei 730.000 de tineri sunt suficient de fraieri ca sa nu stie ca ar putea sa se duca la filiala Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) de care apartin pentru a fi inregistrati ca someri si pentru a beneficia de indemnizatie de somaj!
Daca s-ar intampla asa ceva, atunci statisticile despre piata muncii din Romania s-ar schimba dramatic. Somajul ar putea ajunge brusc la 9-10%!
Noroc cu imbecilizarea scolara, incultura si cu analfabetismul functional din Romania.
Doar nu o sa te invete scoala ceva util: ce sa faci ca sa beneficiezi de ajutor de somaj dupa ce termini studiile, daca nu ai niciun loc de munca.
8. Lipsa educatiei din cauza lipsei transportului catre scoala
Mediul rural nu ofera acces la educatie la fel ca mediul urban. Lipsesc mijloacele de transport, dar si spatiile de cazare pentru elevii care ar dori sa vina de la tara la oras pentru studii (sursa: https://www.mediafax.ro/social/abandonul-scolar-timpuriu-lipsa-transportului-principala-cauza-a-unei-probleme-majore-in-invatamantul-romanesc-18198624).
Conform sursei, nu exista sperante de mai bine in acest domeniu.
Lasa, ca merge si asa?
Chiar daca nu merge, oricum nu-i pasa nimanui dintre cei abilitati sa le pese.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu