Eu am înțeles din omorârea fără motiv a lui George Floyd de către un polițist că simplii cetățeni americani plătesc taxe, printre altele, pentru a putea fi uciși discreționar de către polițiști.
Inițial polițistul nu ar fi pățit nimic, dar după ce lucrurile au degenerat în SUA, polițistul asasin a fost inculpat pentru omor.
Este normal ca procesul acestui polițist asasin la vedere să dureze mai mult de 30 de minute până la pronunțarea condamnării? Asasinatul mi se pare la fel de evident ca o parcare într-un loc nepermis.
În timp ce televiziunile de la noi vorbesc despre violențele care se petrec de 7 zile în SUA, eu prefer să remarc revărsarea de ură și de frustrare impotriva autorităților mafiote americane. Se protestează împotriva brutalității criminale a poliției, împotriva inechităților sociale, împotriva rasismului. Iar o țară în care înfloresc brutalitatea criminală a poliției, inechitatea socială și rasismul mi se pare o țară degenerată, indiferent de nivelul de dezvoltare economică al acesteia. Nivelul producției de bunuri și iluzoriile creșteri economice (valabile doar pentru privilegiați, nu pentru simplii cetățeni) nu se pot substitui respectării drepturilor omului.
La adăpostul unor vrăjeli scrise, statul mafiot american (impreună cu instituțiile sale mafiot democrate) a devenit din ce în ce mai abuziv și mai corupt, în timp ce majoritatea simplilor cetățeni (la fel ca și în alte părți ale lumii) își duc zilele în sărăcie și incertitudine.
Dincolo de fraudele financiare curente, care se petrec în orice stat mafiot de pe planetă, s-a ajuns să se fraudeze până și vorbele, conceptele și idealurile.
Mulți polițiști americani chiar au început să se creadă persoanele care fac legea, nu persoanele care aplică legea, cu consecința, deloc singulară, a asasinării gratuite și deliberate a lui George Floyd.
Nu știu dacă statul american mai poate da planetei lecții de morală în urma acestei situații.
Are vreo legătură moartea lui George Floyd cu drepturile omului? Cu care dintre ele?
După părerea mea, multe instituții ale statelor planetei (în special instituțiile de forță) sunt adevărate structuri de crimă organizată.
Oare fac excepție instituțiile de forță din România? Voi medita la această întrebare.
Pot funcționa pe parcursul a zeci (poate sute) de ani traficul de droguri și de persoane (de exemplu), fără protecție din partea unor autorități corupte?
Trăim pe o planetă mafiotizată și mă îndoiesc că se mai poate schimba ceva în bine.
Reamintesc că în Biblie este scris:
[Isaia 1.23.]
"Mai-marii tăi sunt răzvrătiţi şi părtaşi cu hoţii, toţi iubesc mita şi aleargă după plată".
Polițiștii din Minneapolis au comis-o frecvent. Pe lângă omorârea lui George Floyd, începând din anul 2015 și până în prezent
RăspundețiȘtergere"44 de persoane reținute la Minneapolis și-au pierdut cunoștința"
(sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/international/detaliu-socant-44-de-persoane-retinute-la-minneapolis-si-au-pierdut-cunostinta.html).