sâmbătă, 23 aprilie 2022

„Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt”. De la teorie la practică

Conform [Romani 14.17], este scris că
„Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt”.

Cu toate acestea, paștele comercial trâmbițat de propaganda mediatică este (cum altfel?) exact pe dos, adică numai haleală și băutură. Iar oamenii par disperați nu doar să aibă ce pune pe masă, ci să pună pe cele declarate „cuvenite” de aceeași propagandă dilie.

De unde se vede că lumea trăiește în general în ignoranță totală, fără cunoștințe reale despre Dumnezeu și despre ceea ce reprezintă Isus.

Dacă realitatea ar fi altfel, nu cred că s-ar discuta atât de mult despre înroșitul și încondeiatul ouălor, despre cozonaci, pască, drob, vin, miel și oricare altele.

Nu că toate acestea nu ar fi bune de pus pe o masă obișnuită, dar, în condițiile scumpirilor aberante din zilele noastre și în condițiile în care mulți se vaită de venituri insuficiente și de facturi uriașe, cu siguranță nu există nicio obligație alimentară pentru cei care se gândesc la un Paște în sens biblic. Biblia însăși ne-a spus-o prin textul citat chiar în titlul articolului.

Deloc uimitor, mult mai popular decât Paștele în sens biblic este paștele comercial, alimentat de propagandă și de religia comercială.

Câți popi au citat textul din titlu și și-au îndemnat enoriașii să ignore scumpirile și produsele alimentare zise „cuvenite”, în numele acelui text? Cel mai probabil, niciunul.

A. Altfel nu s-ar explica titlurile și textele din știrile de maai jos care mie, cel puțin, îmi stârnesc râsul.

1. „Anul acesta avem cel mai scump Paşte din ultimii 18 ani. Pensionarii au ajuns să împrumute bani, ca să facă faţă preţurilor exagerat de mari şi să aibă ce să pună pe masa de Paşte.”
(sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/pret-carne-miel-scazut-sambata-mare-costa-kilogramul-pret-corect-637148.html).

Ha, ha, ha, ha! Rate pentru masa de paște comercial?

Îmi permit să fac pe consilierul financiar: dacă se face un împrumut de 150 de lei pe 25 de ani se pot plăti rate de 1 leu pe lună timp de 25 de ani. Adică ar fi 300 de lei per total, dar ce nu face omul pentru mielul de paște. Hi, hi!

2. „Ciucă, despre bugetul pentru masa de Paște: „800-900 de lei. Prețurile nu sunt tocmai la îndemâna oricui””
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciuca-despre-bugetul-pentru-masa-de-paste-800-900-de-lei-preturile-sunt-nu-tocmai-la-indemana-oricui-1912187).

Hai că dacă există bănci și credite, atunci prețurile chiar sunt la îndemâna tuturor. Ce mare șmen?

Am văzut în exemplu de mai sus că putem avea chestii cuvenite pe masa de paște cu numai un leu pe lună. Păi, cu o rată de 100 de lei pe lună putem avea mese de paște pentru 100 de ani, nu-i așa?

3. „Masa de Paşte, mai scumpă ”cu 50% faţă de anul trecut””.
(sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/masa-de-paste-mai-scumpa-cu-50-fata-de-anul-trecut-cat-costa-acum-carnea-de-miel-4092773).

Din punctul meu de vedere, 50% mai mult pentru 0 lei alocați pentru masa de paște comercial înseamnă tot 0 lei.

Cred că problema este cu mesele de după masa de paște comercial. Spune, Ciucă, mesele de după paștele comercial vor fi la îndemâna oricui? Eu, unul, sunt sigur că nu.

4. „Achiziţionarea alimentelor pentru masa de Paşte a devenit o povară din cauza majorării preţurilor la aproape toate produsele.”
(sursa: https://www.bursa.ro/masa-de-paste-tot-mai-grea-26762641).

Să gândim și altfel: este masa de paște comercial o investiție musai? Are cineva impresia că după paștele comercial vor urma marile ieftiniri? Nimeni nu ne obligă să aruncăm aiurea niște bani pe care ne lăudăm că nici nu-i avem.

5. „Studiu: Românii vor aloca, în medie, un buget de 533 de lei pentru masa de Paşte. 70% vor petrece sărbătorile acasă”
(sursa: https://www.turnulsfatului.ro/2022/04/21/studiu-romanii-vor-aloca-in-medie-un-buget-de-533-de-lei-pentru-masa-de-paste-70-vor-petrece-sarbatorile-acasa-192041).

Dincolo de cele cuvenite sau nu, de ce naiba trebuie să băgăm în noi ca disperații?

Desigur, nu cred că toată lumea mănâncă în stilul propagandei consumistice.

În plus, în mod sigur multă lume se aprovizionează pentru mai multe zile în numele mesei de paște, deci știrea este falsă. Nu se știe cât din cei 533 de lei se consumă exact de paște.

6. „Preţuri uriaşe la produsele pentru masa de Paşte”
(sursa: https://cetateanul.net/stiri-de-ultima-ora/preturi-uriase-la-produsele-pentru-masa-de-paste/).

Din nou: Dumnezeu nu ne cere să cheltuim ca disperații pentru masa paștelui comercial.

Iar Isus a zis:

[Ioan, 8.32]:
„Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul , şi adevărul vă va face slobozi.”.

Așa că toți cei care rămân în cuvântul lui Isus nu-și bat capul cu cheltuieli inutile pentru o masă de paștele comercial.

7. Culmea ridicolului:
„Românii necăjiţi îşi amanetează bunurile pentru a avea ce pune pe masa de Paşte”
(sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/social/romanii-necajiti-amanet-bunuri-masa-paste-637096.html).

Chiar așa o fi? Mi se pare incredibil. Sursa nu precizează câți români au făcut așa ceva (Un român? Doi români? 300.000 de români?).

În schimb este scris că „Bijuteriile și telefoanele mobile deschid topul bunurilor amanetate de românii necăjiți.”.

De unde deducem că românii necăjiți sunt cei cu bijuterii?! He, he, he, he!

Eu n-am decât verighetă. Dacă se pune ca bijuterie, înseamnă că sunt și eu un necăjit, hi, hi!

B. Dincolo de prosteala aberantă cu cheltuielile inutile pentru un paște comercial care nu ne apropie în niciun fel de Dumnezeu, aflăm de la știri că haleala nu este doar scumpă, ci și de cea mai proastă calitate.

8. „Masa de Paşte, o adevărată bombă pentru ficat. Poate conţine până la 152 de E-uri şi peste 200 grame de zahăr”
(sursa: https://www.romaniatv.net/masa-de-paste-o-adevarata-bomba-pentru-ficat-poate-contine-pana-la-152-de-e-uri-si-peste-200-grame-de-zahar_6427103.html).

9. „[...] alimentele gata preparate pot fi nesănătoase din cauza cantităţii de potenţiatori de gust, conservanţi şi coloranţi, atenţionează medicii”.
(sursa: https://www.monitoruldegalati.ro/mozaic/sfaturi-pentru-masa-de-paste-ce-si-cum-trebuie-mancat,-dar-si-ce-trebuie-evitat.html).

10. „Masa de Paşte, care începe adesea cu un aperitiv format din pâine, sosuri de ketchup, muştar, maioneză, dar şi cozonac, bomboane de ciocolată şi suc, poate conţine până la 152 de E-uri”
(sursa: http://www.romania-actualitati.ro/alimentele_de_pe_masa_de_paste_pot_contine_pana_la_152_de_e_uri-168555).

Oau! Și mai trebuie să plătim pentru toate porcăriile astea? Și să ne amanetăm bijuteriile?

Ha, ha, ha, ha!

C. Circoteca propagandei mesei de paște comercial este armonios completată de alte știri tembele.

11. „În Vinerea Mare, coborârea si ridicarea din groapa mortii se face in chip simbolic, prin trecerea pe sub masa aflata in mijlocul bisericii.”
(sursa: https://observatornews.ro/social/paste-2022-in-ce-zi-se-trece-pe-sub-masa-si-care-e-semnificatia-gestului-467596.html).

Asta chiar îmi întoarce stomacul pe dos. Scrie în Biblie să facem așa ceva? Evident, nu.

În schimb, în Biblie sunt scrise următoarele:

[Matei, de la 15.7 la 15.9]:
„Făţarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, când a zis:
‘Norodul acesta se apropie de Mine cu gura şi Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Degeaba Mă cinstesc ei învăţând ca învăţături nişte porunci omeneşti.’”
.

[Tit, 1.15 ;i 1.16]:
„Totul este curat pentru cei curaţi, dar, pentru cei necuraţi şi necredincioşi, nimic nu este curat: până şi mintea şi cugetul le sunt spurcate.
Ei se laudă că-L cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Îl tăgăduiesc, căci sunt o scârbă: nesupuşi şi netrebnici pentru orice faptă bună.”
.

Asta este părerea Bibliei despre trecutul pe sub masă și despre toate poruncile omenești, date în numele religiei comerciale.

12. „Ce trebuie să ai pe masa de Paşte. E obligatoriu pentru noroc pe toate planurile”;
„Este vorba despre „azima” sau pasca evreiască, o rețetă ce a trecut printr-o serie de schimbări, până s-a ajuns la pasca românească.”

(sursa: https://www.impact.ro/ce-trebuie-sa-ai-pe-masa-de-paste-e-obligatoriu-pentru-noroc-pe-toate-planurile-346826.html).

Pe bune?

Ce țară de „norocoși” suntem... Pe toate planurile!

Cum spune propaganda: informați-vă doar din surse oficiale. Surse, de exemplu:
https://ina.gov.ro/fii-informat-din-surse-oficiale/;

„Bazați-vă doar pe informații de actualitate publicate de surse oficiale!”
Sursa: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/fighting-disinformation_ro.

Eu, unul, nu știu o sursă mai oficială decât Biblia. Iar în Biblie nu scrie despre azimă sau pască sau despre oricare alt aliment că poartă noroc pe toate planurile.

În schimb, despre cei care pun mese pentru noroc (!) este scris:

[Isaia, 65.11 și 65.12]
„ Dar pe voi, care părăsiţi pe Domnul, care uitaţi muntele Meu cel sfânt, care puneţi o masă ‘Norocului’ şi umpleţi un pahar în cinstea ‘Sorţii’, vă sortesc sabiei şi toţi veţi pleca genunchiul ca să fiţi înjunghiaţi, căci Eu am chemat, şi n-aţi răspuns, am vorbit, şi n-aţi ascultat, ci aţi făcut ce este rău înaintea Mea şi aţi ales ce nu-Mi place.”!!!

Cu mintea pe care cred că o am eu în cap, înțeleg că dacă o să am pe masa de paște comercial azimă sau pască pentru noroc pe toate planurile, atunci mi se va întâmpla exact pe dos și chiar mai rău decât atât.

Așa că știrea despre „obligativități” pentru masa destinată paștelui comercial mi se pare adusă direct de la... Satan!

În această situație mi se pare rezonabil să combat dezinformarea oficială cu alt text din Biblie:

[Coloseni, 2.8]:
„Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos.”.

13. Amăgirea deșartă după datina oamenilor vizează și alimentul bișnițărit la greu în aceste zile: mielul.

Conform sursei https://www.cancan.ro/alimentul-care-nu-trebuie-sa-iti-lipseasca-de-pe-masa-de-paste-se-zice-ca-aduce-mare-ghinion-daca-nu-il-ai-20612372,

„Carnea de miel, alimentul sfânt care trebuie să îl ai pe masă”...

Conform Bibliei:

[Evrei, 13.9]:
„Să nu vă lăsaţi amăgiţi de orice fel de învăţături străine, căci este bine ca inima să fie întărită prin har, nu prin mâncăruri, care n-au slujit la nimic celor ce le-au păzit.”.

Din cele de mai sus rezultă că propaganda consumistică susține în fals că trebuie să avem miel pe masă, în timp ce Biblia ne învață că mâncărurile nu au slujit la nimic celor care le-au păzit.

14. Alte imbecilități, destinate exclusiv imbecililor de elită, sunt propagate pe sursa https://lyla.ro/timp-liber/ce-sa-ai-neaparat-pe-masa-de-paste-ca-sa-ai-noroc-tot-restul-anului/.

Sunt prea multe cretinisme debitate acolo ca să citez ceva punctual, dar cui îi plac amăgirile deșarte după datinile oamenilor n-are decât să se „documenteze”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu