Traficul de droguri de pe teritoriul României este amplu susținut de cam toată lumea cu putere și influență, în frunte cu Poliția Română.
Poliția Română a confiscat doar 192 de chile de droguri de mare risc, conform sinistrului de interne, Cătălin Predoiu (sursa: https://www.digi24.ro/stiri/catalin-predoiu-politia-romana-a-confiscat-anul-trecut-peste-192-de-kg-de-droguri-de-mare-risc-2665245).
În același timp, există milioane de consumatori de droguri în România (care mimează democrația), conform sinistrei de la „justiție”, Alina Gorghiu (surse, de exemplu: https://www.euronews.ro/articole/sunt-milioane-de-consumatori-de-droguri-in-romania-a-transmis-alina-gorghiu-minis, https://www.cotidianul.ro/in-romania-sunt-milioane-de-consumatori-de-droguri/, https://www.libertatea.ro/stiri/cum-explica-ministra-justitiei-milioanele-de-consumatori-de-droguri-despre-care-a-declarat-ca-exista-din-romania-4785460).
Dacă oficiala de la „justiție” vorbește de milioane, atunci ar fi vorba de minim două. Pentru simplificare (și pentru a nu afecta emoțional prea acut pe cei care copiau în școala generală chiar și la aritmetică, pasionați fiind, probabil, mai mult de filologie-istorie) presupunem că ar fi doar 1.000.000 (un milion) de consumatori de droguri în România.
Am căutat valori precise referitoare la gramajul unei doze de drog și am găsit doar pentru cocaină date concrete.
Conform sursei https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/dependenta-de-cocaina, se pot consuma „chiar si 10 grame de cocaina pe zi”.
Cu multă amabilitate presupun că românul drogat consumă în medie doar 0,5 grame de orice fel de drog pe zi.
Asta înseamnă că pentru 1.000.000 de consumatori care consumă zilnic pe persoană 0,5 grame de drog, trebuie furnizate:
1.000.000 consumatori x 0,5 grame de drog pe zi x 365 de zile = 182.500.000 grame pe an, adică 182.500 kilograme anual, adică adică 182,5 tone de droguri anual.
Ia te uită! Nici nu e nevoie de doctorat pentru astfel de calcule simple (pentru mine, cel puțin)!
De unde rezultă că Poliția Română, prin metodele sale specifice (care or fi alea?), a confiscat doar aproximativ 1 la mie din traficul de droguri estimat oricum cu multă amabilitate.
Cred și eu! Decât să combată traficul de droguri, mult mai important era pentru „vitejii” și „cinstiții” polițiști să fugărească babele pe vremea „pandemiei” și a restricțiilor abuzive.
Ca să recapitulăm, din 182.500 kilograme de droguri traficate anual, Poliția Română a confiscat doar 192 de kilograme!!!
Iar la consumatori au ajuns 182.500 - 192 = 182.308 kilograme!!!
E clar că Poliția Română a lovit la temelie... orice idee de aplicare a legii.
Altfel nu ar exista titlul
„Polițistul din Brașov care vindea droguri în uniformă era un dealer cunoscut. Cât cerea pe un gram de cocaină”
(sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/politistul-din-brasov-care-vindea-droguri-in-uniforma-era-un-dealer-cunoscut-cat-cerea-pe-un-gram-de-cocaina.html).
În dorința de a estima amploarea financiară a afacerii cu droguri am căutat pe internet date despre prețurile drogurilor.
Am găsit o listă de prețuri din 2021, pe sursa https://www.bizbrasov.ro/2021/07/20/lista-de-preturi-diicot-100-de-euro-gramul-de-cocaina-60-de-lei-gramul-de-cannabis-60-de-lei-tableta-de-ecstasy-72-de-traficanti-de-pe-valea-prahovei-audiati-astazi/, cu mențiunea că nu este precizat gramajul tuturor drogurilor menționate.
Astfel, conform sursei https://www.bizbrasov.ro/2021/07/20/lista-de-preturi-diicot-100-de-euro-gramul-de-cocaina-60-de-lei-gramul-de-cannabis-60-de-lei-tableta-de-ecstasy-72-de-traficanti-de-pe-valea-prahovei-audiati-astazi/, care citează o listă a DIICOT, se cereau „100 de euro – gramul de cocaină, 60 de lei – gramul de cannabis”.
Dacă luăm în considerare doar cel mai mic preț, al gramului de cocaină, avem, pentru consumul anual estimat de 182.500.000 grame anual, o afacere de minim:
182.500.000 grame x 60 de lei = 10.9500.000.000 lei pe an!!!
Convertind în euro, rezultă o afacere minimă de peste 2.000.000.000 (două miliarde) de euro anual!!!
Cât la sută din acești bani se alocă pentru coruperea autorităților, în special a polițiștilor?
La câtă corupție există în România, este posibilă combaterea reală a traficului și a consumului de droguri?
Răspuns corect: sub nicio formă.
NOTA AUTORULUI. Acest articol reprezintă o informare matematică, nu o manipulare din vorbe.
Manipularea este specifică agenților plătiți pentru manipularea opiniei publice, existenți din abundență în mijloacele de dezinformare în masă și pe internet.
De ce nicio autoritate publică și nicio televiziune (sau presă de pe internet) nu a prezentat vreodată astfel de calcule, date și concluzii?
Cenzură? Protejarea infractorilor? Protejarea infractorilor din rândul autorităților?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu