Statul mafiot roman este mereu in mare criza de bani. Pentru a putea intretine marile hotii si pierderile uriase generate de firmele de stat, statul trebuie sa stoarca bani cu japca de la oamenii onesti. In acest scop, statul practica impotriva propriilor cetateni (desi afirma ca este in slujba lor!) terorismul juridico-economic.
Pe scurt, unele institutii ale statului constata ca multi cetateni au datorii la stat. Statul nu informeaza cetatenii imediat despre aceste datorii, ci dupa o perioada de timp (luni, ani), pentru a putea factura in plus dobanzi si penalitati.
A aparut stirea ca la CAS Brasov "Mii de oameni au fost chemați să plătească datorii de care habar nu au" (sursa: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/cozi-interminabile-la-cas-bra-ov-mii-de-oameni-au-fost-chema-i-sa-plateasca-datorii-de-care-habar-nu-au-62300.html).
Pe video, intre momentele 0:14 si 0:23 un domn spune ca "28 de lei si 39 de bani este dobanda calculata. Penalitati: 67,80 [lei]".
Doamna Florica Paraschiv, director economic CAS, spune intre momentele 1:14 si 1:23 ca "Fiecare cetatean este constient de ceea ce declara la ANAF. Deci fiecare contribuabil stie ce si-a declarat si raspunde pentru ceea ce a declarat la ANAF."
O prima intrebare pe care mi-o pun este la ce foloseste scoala, in special invatamantul general de 8 clase? Pentru ca in primele 8 clase (dar si mai departe) cetatenii nu sunt instruiti nici in domeniul legislatiei, nici in domeniul contabilitatii, nici in domeniul fiscalitatii, desi acestea sunt situatii cu care au de-a face toate categoriile de cetateni.
Statul invoca cu nonsalanta si cu ticalosie sintagma "Nu se poate invoca necunoasterea legii". Poate ca acest lucru este valabil atunci cand cineva da in cap altcuiva sau atunci cand un mare corupt crede ca poate lua spaga in forma continuata si dupa aceea cei doi spun "N-am stiut ca e interzis prin lege". Dar in cazul taxelor si impozitelor nu este normal ca statul sa invoce si sa se joace cu argumentul ca "Nu se poate invoca necunoasterea legii".
Chiar daca o persoana nu cunoaste legile in privinta obligatiilor de plata fata de stat, statul ar trebui, la fel ca orice firma care factureaza utilitati (apa, energie electrica, salubritate, telefonie, cablu), sa factureze datoriile cetateanului fata de stat imediat ce acestea exista. Iar facturile trebuie sa fie emise lunar, atat timp cat persoana respectiva are obligatii de plata fata de stat. Nu mai spun ca pe internet totul este volatil si nimeni nu se poate informa corect de pe site-urile oficiale; ca persoanele fizice nu au conturi in care statul sa furnizeze individual informatii utile, de exemplu obligatiile de plata catre stat.
In cazul cetateanului de mai sus, dupa cat timp s-au facturat datoriile din moment ce exista penalitati in valoare de 67,80 lei?
Nu este normal ca statul sa lase sa treaca o perioada de timp din momentul in care o persoana are obligatii de plata la stat, pentru a factura apoi datoriile cu penalitati. Este chiar o ticalosie. Doar se spune ca functionarul public este in slujba cetateanului.
Are cetateanul un interes ca functionarul public sa nu-l informeze la timp despre niste obligatii de plata la stat, ci sa i se factureze dupa cateva luni sau dupa cativa ani datoriile cu dobanzi si penalitati?!?
Se spune ca "Nu se poate invoca necunoasterea legii", dar cetatenii pot invoca faptul ca nu li se aduc la cunostinta in timp real datoriile pe care le au fata de stat, ci sunt furati de catre statul mafiot printr-o metoda mafiota pe care o voi numi de acum incolo "DOBANZI SI PENALITATI".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu