miercuri, 26 februarie 2014

Romania de azi

Tara noastra este dominata in continuare de politica antiromaneasca si de circ televizat.

Politicienii, in lipsa unor proiecte de interes national, se balacaresc pe la televizor. Se dau declaratii publice care nu ar trebui sa fie publice. La fel de bine s-ar putea certa politicienii pe bloguri, pe Facebook sau pe orice alt site internet de (anti) socializare. Ce importanta are pentru simplul cetatean faptul ca USL se rupe, ca Ponta nu se mai intelege cu Antonescu, iar Basescu nu se intelege cu amandoi la un loc?

Pentru cetatean conteaza doar faptul ca se mimeaza activitate, ca din peste 500 de proiecte de lege au trecut doar vreo 30-40, ca au esuat privatizarile Oltchim si CFR, ca salarizarea in Romania este in continuare extrem de mizerabila, ca nu sunt locuri de munca, ca sunt javre in continuare pe strazi, ca strazile sunt mai mizerabile ca niciodata la iesirea din iarna, ca au aparut 35 de noi taxe dupa ce actuala putere sustinea din opozitie ca taierile de venituri si majorarea TVA la 24% de pe vremea lui Boc sunt abuzive si anormale, ca au crescut preturile mai ales la utilitati si la produsele de baza si asa mai departe.

Faptul ca un politician vorbeste de rau taberele adverse nu inseamna ca respectivul devine automat un ingeras. Mai degraba arata doar faptul ca toti sunt niste lături. Ma uitam acum la declaratiile lui Crin Antonescu si ma intrebam ce spera sa obtina cu ele. Indiferent daca are sau nu dreptate fata de Ponta si Basescu, oricum nu are dreptate fata de cetateni. Ce masuri au luat liberalii sau social-democratii sau democrat liberalii (cand au fost la putere) pentru a se asigura traiul decent si prosperitatea cetatenilor onesti? Absolut niciuna.

Munca cinstita este batjocorita, initiativa privata este inexistenta, in schimb coruptia si furtul banilor publici sunt in floare. Ce credibilitate poate avea Crin Antonescu, atunci cand ministrii liberali si-au demonstrat ticalosia si incompetenta (Fenechiu - comdamnat, Stroe - pamant de flori in timpul regretabilului sau mandat, Chitoiu - anchetat impreuna cu sotia si cu nasul de la ASF, Campeanu - accidentata vascular (dupa scandalul legat de sotul ei), probabil acum cu vena sau artera in ghips).

Eu nu-mi amintesc nici macar o singura masura luata de politicieni in interesul cetatenilor. Nici macar reintregirea salariilor bugetarilor nu este in interesul cetatenilor. Este doar mita electorala, pentru ca acesti bugetari, majoritatea paraziti spagari, sunt principala masina de vot a gastilor mafiote de la putere. Cum adica, in Romania bugetarii au salarii mai mari si mai multe drepturi salariale decat angajatii din sectorul privat? Este o anomalie inacceptabila.

Tot ce fac politicienii este sa inventeze noi biruri pentru a putea fura mai departe la adapostul legii banii publici, sub pretextul investitiilor "imobiliare" (infrastructura inexistenta inclusa). De parca nu s-ar putea face autostrazi integral private, daca statul tot nu are bani decat de furat.

Eu nu cred in circul televizat si in "certurile" politice. In spatele acestui circ, mereu mai apare cate un anchetat care a furat cat pentru minim 10 vieti.

Sigur ca lumea in general este autista, confuza si haotica, dar ce se intampla azi s-a intamplat dintotdeauna dupa 1989. Si se va mai intampla atat timp cat societatea nu se va organiza astfel incat sa nu mai ajunga la putere PSD, PNL, PDL, RGL si satelitii lor, dar nici persoanele care au compus aceste partide si tot inventeaza formatiuni politice (de exemplu PMP) in care isi impart functii.

Totul a devenit sfidare pe fata: sigur ca politicienii isi cunosc ticalosia, dar stiu si ca cetatenii sunt incapabili (in acest moment si probabil inca mult timp de acum incolo) sa-i demoleze cu legea in mana, prin vot democratic, fara "proteste" sangeroase de strada ca in Ucraina.

Atat timp cat electoratul va aduce la putere aceleasi persoane, indiferent de partidul in care se inscriu, aceste gasti mafiote vor face ceea ce stiu: circ televizat si furt legalizat de taxe si impozite. Iar cetateanul va ramane un simplu sclav platitor de dari si cu un trai minimal.

Cel mai bun exemplu: vin alegerile europarlamentare. Ce urmeaza? Vom avea europarlamentari "auto", dupa modelul lui Gigioaca (ce porecla "pitoreasca" pentru "maretul" si "inegalabilul" Gheorghe Coman...)? Pai daca tot e sa fie asa, bine ar fi macar sa nu faca parte din formatiunile politice actuale. Macar sa punem europarlamentari oamenii strazii sau cainii vagabonzi. Nu este absolut nicio diferenta. Stie cineva cu ce se ocupa europarlamentarii si ce dram de bine au facut romanilor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu