joi, 27 februarie 2014

Starea Romaniei in stiri recente

Se intampla in Romania de azi

1. Coruptia

1.1. Coruptia si condamnarile.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/peste-1-000-de-inculpati-in-dosarele-dna-condamnati-in-2013-cresterea-este-de-41-fata-de-2012-12161480,

"Peste 1.000 de inculpaţi în dosarele DNA, condamnaţi în 2013. Creşterea este de 41% faţă de 2012".

Oare cati condamnati pentru coruptie exista dupa anul 1989, sau doar dupa anul 2000? Deja, 1.000 de condamnati intr-un an inseamna intr-o tara cu maxim 20.000.000 de locuitori un corupt la maxim 20.000 de persoane. Nici nu cred ca e nevoie de mai mult ca sa distrugi o tara si cetatenii ei, desi este evident ca numarul coruptilor este mult mai mare. Cum ar fi sa aflam ca exista un corupt la 1.000 sau 2.000 de persoane, adica 10.000 sau 20.000 de corupti? Sau chiar mai rau decat atat? Nu mi se pare deloc imposibil, ci foarte probabil. E suficient sa ma gandesc, de exemplu, la retete fictive si internari fictive; la mita de la bac; la spaga din trafic si tot asa, pe domenii...

Era bine daca statul furniza si o lista valorica a prejudiciilor realizate de corupti. Probabil ca e secreta pentru ca si fara ea sunt destui care regreta vechiul regim, bazati doar pe viata mizera pe care o duc zilnic. Sau, oricum, ar deveni si mai scandaloasa mitralierea mafiota a lui Ceasca pentru "genocid", "subminarea economiei nationale", "conturi de 1 miliard de dolari in Elvetia".

1.2. Corupti cu functii publice.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/kovesi-peste-300-dintre-persoanele-trimise-in-judecata-in-2013-de-dna-au-ocupat-functii-publice-12161364,

"Peste 300 dintre persoanele trimise în judecată, în anul 2013, de Direcţia Naţională Anticorupţie au ocupat funcţii de demnitate publică, de conducere sau de control, a declarat, joi, procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi.".

"Felicitari" atat coruptilor, cat si celor care i-au sustinut, propus si angajat. Ca de obicei, despre cei care angajeaza corupti nu stim absolut nimic. Cel mai probabil sunt niste caprioare inocente prin statul mafiot totalitar roman, niste idealisti utopici care au incredere oarba in oameni.

1.3. Consecintele coruptiei vazute de directorul SRI.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/maior-coruptia-este-o-amenintare-la-adresa-securitatii-nationale-12160905,

"Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale, pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate şi frustrări, a declarat joi directorul SRI, George Maior, precizând că sistemele "profund corupte" au dus la revolte ale populaţiilor.".

Deci seful SRI ne da "asigurari" ca in statul mafiot totalitar coruptia este extrem de puternica si de eficienta. Tinand cont ca in Romania coruptia este profunda, seful SRI mai sugereaza si ca populatia ar trebui sa se revolte, ceea ce dezavuez. Pentru ca nu-mi place sa vad naivi impuscati doar ca sa ajunga alta mafie politica la putere, indiferent de "doctrina" sau "ideologia" sau alta prosteala clamata publicitar, propagandistic si demagogic pentru mase. Nu avem nevoie de alta Revolutie a Infractorilor. Era bine daca nu se intampla nici Revolutia Infractorilor din 1989.

1.4. Coruptia si retrocedarile.

A aflat si Victor Ponta ca exista o mafie a retrocedarilor. Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Victor+Ponta+In+domeniul+retrocedarilor+s-au+comis+cele+mai+mari,

"Cele mai mari fraude de după anul 1989 au avut loc în domeniul retrocedărilor, spune premierul Victor Ponta. Prezent la bilanţul DNA, premierul a dat ca exemplu satul Nadăş din Arad, al cărui întreg teren extravilan a fost retrocedat unei singure familii în baza unor documente care se presupune că sunt false. Victor Ponta a cerut procurorilor să verifice întregul proces.".

Bravo Ponto! Ai pus punctul pe j! Punctul pe i a fost pus pe cand se ingana precambrianul cu cambrianul si se formau marile depozite carbonifere, cum ar zice Divertis. Pe vremea lui Ceasca ti-as fi dat un Cip (o bombonica, nu toata cutia). Pentru cei care nu stiu, bomboanele Cip erau niste sfere de diferite culori minuscule, aveau diametrul de 1-2 mm :))

2. Cresterea economica.

2.1. Spectacolul anunturilor bombastice aberante.

Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/economia-a-crescut-anul-trecut-cu-3-5-pentru-2014-guvernul-si-fmi-mizeaza-pe-un-avans-economic-de-2-2.html,

"Crestere economica nesperata pentru Romania, in 2013. Care au fost motoarele care ne-au clasat pe locul I in Europa";

"Pare greu de crezut cand omul de rand se uita in portofel, dar Romania este acum tara cu cea mai mare crestere economica din toata Uniunea Europeana."
;

"Datele vin de la Institutul National de Statistica si sunt confirmate si de oficiul de Statistica European: economia noastra a crescut in 2013 cu 3,5 la suta. Totusi, unul dintre cele mai importante motoare ale economiei, consumul, inca nu si-a revenit, semn ca nivelul de trai nu s-a imbunatatit semnificativ.".

Ma intreb cum isi poate reveni consumul si cum poate creste nivelul de trai chiar daca ne prefacem ca aceasta crestere economica nu este inflationista, adica ignoram, de exemplu, scumpirile la apa, gaze si electricitate (ca sa nu le mentionam pe toate). Adica, presupunem ca la salariul minim lunar actual, de circa 635 lei net, adica aproximativ 142 euro (la un curs de 1 euro = 4,5 lei), se adauga 3,5 la suta.

Asta inseamna:

a) O crestere in lei pana la aproximativ: 635 x 1.035 = 658 lei;
b) O crestere in euro pana la aproximativ: 142 x 1.035 = 146 euro.

Eu zic sa aratam occidentalului de rand (muncitorului de la Renault si lucratoarei de la APACA occidentala, in caz ca exista asa ceva) aceste venituri impreuna cu preturile la chirii, utilitati si produse de baza. Pentru ca madam Merkel, PE, CE si altii cu functii prin Europa inteleg foarte bine in ce rahat sunt salariatii romani, incercandu-i in acelasi timp o mare durere de cot cunoscand aceste anomalii. Poate ca asa nu vor mai fi socati vest-europenii de rand de ce exista atatia infractori romani in Vest.

Cam la ce ne putem astepta de la romanii cu astfel de venituri? Cam ce consum pot avea romanii cu astfel de venituri? Adica putem crede ca romanul care n-are bani nici de volan de Dacia va face rata la banca pentru Porsche?

2.2. Cresterea economica reala, vazuta in nivelul de trai.

"Trai" este un termen generic, conform stirilor recente (intre 11.Februarie.2014 si azi, 27.Februarie.2014).

2.2.1. Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Cazul+fetitei+din+Vaslui+parintii+nu+si+reproseaza+nimic:

"O fetiţă de 4 ani din Vaslui a ajuns în comă la spital, după ce fost înfometată şi bătută de părinţi. Cântăreşte doar 6 kilograme, adică greutatea unui bebeluş de trei luni. Medicii spun că fetiţa a fost hrănită numai cu ceai, apă şi pâine."
.

2.2.2. Conform sursei http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/259492-Vaslui-Copil-de-cinci-ani-infometat-de-parinti-cantareste-numai-5-kg-la-cinci-ani.html,

"Inspectoratul de Poliţie Vaslui şi Direcţia pentru protecţia Copilului au deschis, miercuri, o anchetă în cazul unei fetiţe din localitatea Şoleşti care a fost înfometată, lovită şi neglijată sistematic părinţi, aceasta cântărind numai cinci kilograme, deşi are vârsta de cinci ani.".

2.2.3. Aici numai despre trai nu este vorba. Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/un-copil-de-un-an-care-cantarea-patru-kilograme-si-era-crescut-intr-un-grajd-a-murit-de-foame-12060548,

"Un copil în vârstă de un an şi patru luni care cântărea doar patru kilograme şi era crescut în condiţii mizere, într-un grajd, alături de cei patru fraţi ai săi, a murit din cauza malnutriţiei, în localitatea brăileană Siliştea"

"Copilul cântărea doar 4 kilograme, la un an şi patru luni, avea 58 de centimetri, era plin de fecale şi de paie. Moartea lui a fost provocată de insuficienţa organică, consecinţa malnutriţiei generate de lipsa de îngrijiri specifice şi necesare unui nou-născut. Avea insuficienţă pluriorganică, pe fondul malnutriţiei severe"
.

Ce ar trebui sa spun? Ca pe langa nivelul de trai din ce in ce mai ridicat, exista si parinti cu un nivel de cultura si civilizatie din ce in ce mai ridicat? Sau ca din cauza nivelului de trai de tip Auschwitz in Romania se intampla astfel de grozavii?

3. Statistici

In general, fata de prevederile generice din programul de guvernare, pana acum:

a) Nu s-a redus CAS (termenul este 2013, deci s-a depasit);
b) Nu s-a introdus cota diferentiata pentru impozitul pe venitul salarial (termenul este 2016);
c) Nu s-a redus CAS la angajator cu 5% (termenul este 2016);
d) Nu s-a revenit la TVA 19% (termenul este 2016);
e) Nu s-a introdus TVA 9% pentru produse agricole (ci doar la produsele de panificatie);
f) Nu a crescut salariul minim la 1.200 lei (momentan este 850 lei, dar termenul este 2016; dar despre ponderea inflatiei in aceasta "crestere" nu se vorbeste).

In schimb, conform sursei http://www.zf.ro/eveniment/ce-a-promis-si-ce-a-facut-guvernul-ponta-2-din-punctul-de-vedere-al-economiei-12148696,

"Trei valuri de majorări de taxe au fost până acum – două în 2013 şi una de la începutul acestui an. Or, programul de guvernare nu vorbea despre majorări de taxe, eventual de o lărgire a bazei de impozitare. TVA redus la produsele de panificaţie a fost singurul aspect care a privit o reducere a poverii fiscale. Promisiunea reducerii CAS la angajator cu 5%, prevăzută în programul de guvernare, a rămas la stadiul de promisiune."
.

La Ministerul Finanţelor "relaxarea fiscală nu a venit, ci dimpotrivă. Trei valuri de noi taxe au fost adoptate în mandatul lui Daniel Chiţoiu, iar despre majorări de taxe nu era vorba în programul de guvernare. În ciuda majorării taxelor, încasările la buget nu au crescut în 2013, ci chiar au scăzut ca pondere în PIB."!

Eu zic sa gandim pozitiv: important este sa fim mandri ca suntem romani si sa mergem in continuare la vot doar pentru ca sa mentinem mafiile politice PSD, PNL, PDL RGL etc la putere. Nu cumva sa ne treaca prin cap ca sta in puterea noastra sa ne dezicem total prin vot de acest prezent odios si sinistru, bazat pe coruptie, minciuna si hotie, si sa aducem in fata cu totul altfel de cetateni pentru un viitor care ar putea fi extrem de apropiat mult mai bun...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu