vineri, 28 noiembrie 2014

Crima organizata... in sistemul medical

Nu sunt deloc vorbe prea mari sau exagerari. Cand citim ca se fac 67 de perchezitii (o sectie de oncologie, o sectie de reumatologie si una de neurologie, la cabinete de medici de familie, la farmacii), cand sunt vizate 50 de cadre medicale, cand se vorbeste de evaziune, inselaciune, fals si de un prejudiciu de 5.000.000 de euro, atunci cu siguranta ca se poate vorbi de crima organizata in sistemul medical. Totul se invarte in jurul unui spital din Oradea.

Mai ales cand ne gandim la cate decese absurde au loc in spitale, la faptul ca sistemul medical se lauda mereu cu... lipsurile, putem intelege cat de grave sunt problemele cu care se confrunta sanatatea romaneasca.

Din nou trebuie remarcat faptul ca persoane considerate "onorabile", cu o asa zisa pregatire, nu se dau in laturi de la fraude masive pentru obtinerea de venituri necuvenite.

Conform sursei http://www.bihon.ro/perchezitii-diicot-la-spitalul-curteanu-din-oradea/1482345,

"Grupul infracţional al halatelor albe ar fi „generat activităţi de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente „medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” (TA) şi a medicamentelor şi materialelor sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, se specifică în comunicatul DIICOT.".

Sursa ne asigura ca metoda infractionala folosita la Oradea este utilizata pe scara larga in multe alte locuri:

"Prin această modalitate, arhicunoscută în sistemul medical românesc, practicată şi la alte secţii şi spitale nu doar în Bihor, s-a reuşit comiterea unui prejudiciu de aproximativ 5 milioane euro."!!!

In plus, metodele de fraudare din sistemul sanitar sunt cunoscute de toata lumea:

"Bihorenii, politicienii şi cadrele medicale cunosc foarte bine modalităţile prin care se poate frauda sistemul sanitar şi astfel de practici sunt obişnuite şi la alte secţii, dar au fost trecute cu vederea de multe ori şi pe criteriu politic."!!!

Eh! Sa ne mandrim un pic ca suntem romani si se ne intoarcem pe partea cealalta, ne-ar recomanda, probabil, primul ministru.

Iata ce alte motive de mandrie romaneasca ne mai ofera sistemul medical:

"La hematologie erau puşi în acelaşi salon bolnavi cu afecţiuni vindecabile cu muribunzi. Numărul personalului redus şi modul de administrare a secţiei a făcut să crească rata mortalităţii.";

Medicii de familie "sunt deseori momiţi de unele firme de medicamente să le promoveze propriile medicamente bolnavilor.";

Unele firme "se ocupă cu oferte de excursii şi procente în bani la fiecare medicament prescris. E o practică veche, acceptată în medicina de familie şi nu numai.";

"Pe de altă parte, sunt alţi medici de familie care împovărează cu taxe pacienţii chiar dacă nu ar fi necesar.";

"La farmacii, situaţie grea pentru pacienţi în special. În timp ce unele farmacii se chinuie să îşi servească clienţii exemplar şi la preţuri accesibile, alte unităţi farmaceutice practică preţuri de lux nejustificate. „Avem şi noi interlopii noştri”, spun unii farmacişti dintre cei care luptă să ofere calitate clienţilor la preţuri accesibile.";

"Direcţia Antifraudă Fiscală a anchetat înainte de percheziţii, mai exact încă de acum o lună (între 7 octombrie a.c. - 12 noiembrie a.c.) secţiile de reumatologie şi neurologie şi a identificat o fraudă de 2,1 milioane euro, comisă de către o reţea de opt firme farmaceutice din Bihor, care au emis facturi pe achiziţii fictive, prin evitarea plăţii impozitului pe profit datorat bugetului de stat şi TVA.".

Cam asta e sistemul medical romanesc la 25 de ani de la victoria Revolutiei Infractorilor. Noroc ca majoritatea infractorilor iau cu suspendare (ca sa... nu fie aglomerate inchisorile).

Crima organizata de... autoritatile mafiote ale judetului Arges

La 25 de ani de la victoria Revolutiei Infractorilor, mafia politico-economica este omniprezenta in Romania. In Romania avem mafia politica, mafia din sanatate, mafia din educatie, mafia din politie, mafia din justitie, mafia din procuratura, mafia din transporturi, mafia din energie si asa mai departe. Orice institutie asa zis onorabila poate ascunde o mafie!

Sigur, o sa sara multi in sus si o sa spuna ca nu am dovezi. Dovezi directe nu pot avea si vinovatii individuale nu pot nominaliza. Sunt un simplu cetatean inconjurat de institutii mafiote. Chiar este de bun simt sa mi se ceara dovezi? Ce as putea face singur impotriva tuturor institutiilor mafiote, care colcaie de infractori inca nedovediti? Am vreun drept sa cer documente acestor institutii, ca sa verific daca activitatea lor este legala?

Dar in mod indirect, ca simplu cetatean, pot cita si am tot citat surse care ne arata ca fenomene cum sunt coruptia, abuzul in serviciu, furtul banilor publici (inclusiv al banilor europeni), falsul, retrocedarile ilegale si altele sunt practici curente ale autoritatilor mafiote centrale si locale.

Ca simplu cetatean vad in ce mizerie traiesc majoritatea cetatenilor romani; vad in ce primitivism sunt tinuti cetatenii romani; vad uneori in mod direct cum se arunca banii publici pe lucrari edilitare inutile, realizate de multe ori in bataie de joc.

Mafia politico-economica din Romania a comis in ultimii 25 de ani genocid economico-social. Genocid care continua si acum. Este o crima a regimului postdecembrist, care trebuie anchetata si pedepsita inaintea condamnarii de parada a regimului comunist. Nu este normal ca regimul postdecembrist sa infiereze comunismul doar ca pretext pentru a se dovedi mult mai ticalos decat regimul comunist.

Peste 3 milioane de saraci stau marturie a ticalosiei postdecembriste. Oare nu s-au comis crime economico-sociale dupa 1989? Oare furtul banilor publici in forma continuata nu are consecinte exterm de grave? Oare cati romani au murit in acesti 25 de ani din cauza saraciei si a mizeriei in care au trait? Oare cati romani au murit din cauza frigului (direct, inghetand, sau indirect, din cauza bolilor contractate) in ultimii 25 de ani? Oare cati romani au murit in accidente rutiere din cauza lipsei unei infrastructuri la nivelul cerintelor actuale? Oare cati romani au murit din cauza asistentei medicale precare?

Dupa care, cati romani isi duc zilele de azi pe maine din cauza lipsei locurilor de munca? Cati romani sufera de foame din cauza lipsei locurilor de munca? Cator romani capabili si chiar extraordinari li se refuza de catre regimul mafiot postdecembrist dreptul la initiativa privata si sansa la prosperitate in urma desfasurarii unei activitati oneste? Cate initiative private si cate afaceri oneste productive si profitabile s-au pierdut din cauza taxelor uriase aberante si a controalelor preferentiale, ocolite cu succes de marii evazionisti si specialisti in fraude, cu pile la statul mafiot totalitar?

Sunt toate acestea lucruri care se pot ignora si trece cu vederea? Fiecare e liber sa gandeasca si sa actioneze conform prorpiei constiinte.

Din punctul meu de vedere, consider ca minim 50% din taxele pe care le-am platit mi-au fost confiscate abuziv de catre statul mafiot totalitar postdecembrist, cel putin la fel de abuziv (si in nici un caz mai putin abuziv) ca si proprietatile confiscate de vechiul regim.

La fel ca oricare alt cetatean, eram proprietarul banilor castigati prin munca cinstita, tot asa cum altii erau proprietari de imobile si terenuri. Unora le-au fost confiscate abuziv terenurile si imobilele, altora le-au fost confiscati abuziv banii, sub forma de taxe si impozite abuziv impuse.

De ce consider ca aceste taxe si impozite au fost impuse in mod abuziv? Pentru ca mafia politico-economica postdecembrista nu le-a cheltuit potrivit scopului pentru care au fost colectate, ci a inventat scheme mafiote de deturnat si furat acesti bani, tot asa cum a inventat scheme mafiote de retrocedari ilegale a terenurilor si imobilelor confiscate abuziv.

Atat timp cat aflu din presa un pomelnic nesfarsit de infractiuni si de infractori ai banilor publici, este evident ca majoritatea banilor publici colectati sub forma de taxe si impozite au ca destinatie finala FRAUDA!

Deci, pe de o parte, taxele pe care le platim sunt in mod evident umflate artificial, pentru a fi furate de privilegiati. Este clar ca nu ar trebui sa platim taxe atat de mari. Pe de alta parte, este la fel de clar ca toti cei care au acces la banii publici fac toate eforturile pentru a-i risipi, in cele mai discretionare, aberante, abuzive si inutile moduri.

Consider ca este confiscat abuziv orice ban public cheltuit inutil si ineficient de catre stat! De exemplu, toate contractele paguboase semnate de reprezentantii statului roman dupa 1989 inseamna bani publici confiscati abuziv, de persoane care nu aveau ce cauta in cadrul statului roman! Decat bani publici cheltuiti aiurea si in bataie de joc, mai bine taxe mai mici, mai putini bani la stat si mai multi bani la populatie! Un stat mafiot nu are niciun drept sa fie improprietarit cu banii cetatenilor.

Decat deficit la buget din cauza banilor publici cheltuiti discretionar si in bataie de joc de autoritati corupte, mai bine taxe mai mici si consum intern la nivel national mai mare din partea cetatenilor! In mod cert consumul intern genereaza taxe si bugetul nu ar avea motive sa inregistreze deficite, daca nu mai exista la stat proiecte mafiote de aruncat bani publici aiurea!

Se spune, de exemplu, ca in SUA exista un consum intern urias si ca acolo exista o adevarata cultura a consumismului.

De aceea, tot asa cum se restituie proprietatile unora, pe motiv ca au fost confiscate abuziv, tot asa trebuie sa fie restituiti catre populatie banii publici confiscati abuziv si cheltuiti abuziv!

Ce se intampla cu prejudiciul creat banilor publici atunci cand un functionar public corupt este prins, judecat, dovedit si condamnat? Statul se lauda ca recupereaza circa 5% din valoarea prejudiciilor! Si cu acest 5% ce se intampla? Intra la bugetul statului! Pai, e corect?

S-au propus si se propun tot felul de amnistii nastrusnice si tembele. Asa ca, daca vin si eu cu o idee aparte legata de recuperarea prejudiciului, nu de amnistie, nu cred ca avem mare lucru de pierdut.

Propunerea este ca prejudiciile recuperate legate de banii publici sa fie restituite cetatenilor. La fiecare sfarsit de an, sa se faca un bilant contabil ar prejudiciilor de recuperat (in lei sau euro), stabilite de instante in mod definitiv si irevocabil. In cazul in care condamnatii definitiv si irevocabil nu au bani sa acopere prejudiciile create, orice alte valori sa fie confiscate de stat de la cei condamnati in vederea valorificarii lor pana la acoperirea prejudiciului. Iar toate aceste prejudicii sa fie puse la dispozitia cetatenilor in mod egal, adica sa se constituie in venituri pentru cetateni, in baza restituirii taxelor si impozitelor colectate abuziv.

De exemplu, s-a spus ca Dan Voiculescu si gasca lui au creat un prejudiciu de 60.000.000 de euro. Pai, 60.000.000 de euro / 20.000.000 de romani = 3 euro/ roman. Nu pare mult, dar e doar un exemplu. La cati infractori ai banilor publici exista in Romania, nu se stie care e pragul de sus!

Poate ca in acest fel romanii nu vor mai fi atat de saraci si nu vor mai avea nevoie de atatea ajutoare!

De ce sa intre aceste prejudicii la bugetul statului? Ca sa incerce altii, poate mai norocosi, sa produca alte prejudicii?

Alt exemplu: retelele infractionale de fraudare a sistemului medical produc alte pagube de milioane. Ar fi bine sa se procedeze in acelasi fel: prejudiciul sa se intoarca la cetateni! De ce sa dam sistemului medical inca o sansa sa mai fraudeze banii publici? E clar ca sistemul medical deconteaza multi bani publici in mod ilicit.

Dupa acest preambul, prea lung pentru acest blog, dar prea scurt in raport cu infractionalitatea globala romaneasca, sa vedem concret cum arata infractionalitatea la nivel de AUTORITATI in judetul Arges. De ce in judetul Arges? Pentru ca sursele au fost mai generoase cu acest judet si am gasit aici mai usor ceea ce cautam.

Putem afla care sunt politicienii penali si sefii de institutii penali ai judetului Arges de pe sursa http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=63590&Itemid=374, din 24.Noiembrie.2014, careia ii multumim pentru profesionalismul sec si la obiect cu care a realizat sinteza infractionala judeteana.

Pe aceasta sursa sunt nominalizati:
1. Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al CJ Argeş;
2. Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului;
3. Mircea Drăghici, deputat PSD;
4. Sorin Pandele, fost deputat PDL, 5 ani închisoare;
5. Sorin Buta, fost deputat de Muscel, în legislatura 2008 - 2012, din partea PDL;
6. Vasile Nică, primarul comunei Valea Danului;
7. Daniel Dincuţă, fostul primar al comunei Corbeni, condamnat cu suspendare;
8. Ion Popa, primarul comunei Stîlpeni;
9. Ion Năftănăilă, primarul comunei Albeştii de Muscel;
10. Gheorghe Stancu, primarul PSD de la Bascov, 1 an cu suspendare;
11. Fostul şef al ISCIR Argeş, Valeriu Pavel Tudor, şi Daniel Dumitru, inspector de specialitate în cadrul unităţii centrale a ISCIR;
12. Ion Dobrinoiu, fostul director al Direcţiei Silvice Argeş, condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu suspendare;
13. Aurel Stoian, fostul şef al Gărzii Financiare, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi a primit un termen de încercare de 5 ani, pentru luare de mită în formă continuată!!! "Superba" pedeapsa!!! "Superb"!!! "Superb"!!! "Superb"!!! Ce "frica" le e infractorilor sa mai ia spaga acum in forma continuata!!! Daca primesc 3 ani cu suspendare pentru asa ceva?!?
14. Cătălin Florin Teodorescu, parlamentar PDL;
Primari urmariti penal:
15. Ion Georgescu - Mioveni;
16. Nicolae Diaconu - Curtea de Argeş;
17. Florian Rizea - Ţiţeşti;
18. Gheorghe Matei - Mihăeşti;
19. Florea Ene - Moşoaia;
20. Ion Popa - Stîlpeni;
21. Marian Ibric - Leordeni;
22. Elisaveta Tudose - Coşeşti;
23. Ion Ştefan - Budeasa;
24. Dumitru Voicu - Miceşti;
25. Lucian Cioran - Mozăceni;
26. Ion Bădulescu - Morăreşti;
27. Sevastian Pupăză-Roşu - Stolnici;
28. Daniel Dincuţă -Corbeni;
29. Sever Tarbă - Dragoslavele;
30. Dumitru Secăreanu - Dîmbovicioara;
31. Nicolae Langer - Sălătrucu;
32. Gheorghe Pătraşcu - Lunca Corbului;
33. Gheorghe Cernătescu - Cuca;
34. Constantin Iatagan - Şuici;
35. Alexandru-Adrian Cristescu - Mălureni;
36. Ion Marin - Stoeneşti;
37. Vasile Nica - Valea Danului;
38. Ionel Vişan - Cotmeana;
39. Nicolae Pepenel - Bughea de Sus;
40. Emil Simion - Brăduleţ;
41. Gheorghiţă Boţîrcă - Topoloveni;
42. Damian Poştoacă - Mioarele;
43. Corneliu Berevoianu - Nucşoara;
44. Niculaie Dochinoiu - Vedea;
45. Gheorghe Ţucă - Cocu;
46. Marcel Ciobanu - Uda;
47. Vasile Bebe Ivan - Băbana;
48. Niculae Şerban - Mărăcineni;
49. Aurel Bălăşoiu - Rociu;
50. Gheorghe Stoican - Arefu;
51. Mihail Dumitrescu - Merişani;
52. Radu Nicolae - Negraşi;
53. Mircea Păuna - Muşăteşti,
54. Sorin Lupu - Priboeni;
55. Nicolae Smădu - Domneşti;
56. Ion Pădureanu - Godeni;
57. Mihai Ungurenuş - Corbi;
58. Andrei Călin Ioan - Cîmpulung.

Pe langa acestia, sursa mentioneaza si alti angajati mai marunti la stat, dar si oameni de "afaceri". Dar pentru simplificare si din criza de timp m-am limitat la autoritati cu functii. Pe sursa exista detalii legate de infractiunile comise si de alte persoane implicate.

Remarcabila mi se pare lista de primari urmariti penal. Cred ca sunt vreo 44 de primari urmariti penal. Conform sursei de mai jos (din finalul articolului), exista 102 primarii in judetul Arges. De unde deduc ca minim 40% dintre primari sunt urmariti penal!!! Daca acesta nu este un semn al existentei mafiei politico-economice totalitare, al infractionalitatii globale si totale, al coruptiei generalizate, atunci care ar putea fi?

Parafrazand reclamele indoielnicei campanii REGIO, se pare ca autoritatile gandesc in felul urmator: "Din zori si pana-n seara devalizam o tara! Mai avem si alti bani publici de ciordit!".

Ma intreb daca restul primarilor sunt cinstiti sau pur si simplu nu pot fi dovediti vinovati din cauza lipsei mijlolacelor (nu pot fi verificati toti simultan). Trebuie remarcat ca singura veriga slaba posibila in sistemul politico-economic mafiot sunt DNA si DIICOT. Daca in cadrul acestor institutii sunt persoane in genul Alinei Bica (pe vremea cand era la ANRP) si "tin cu ursul" adica sunt de partea infractorilor, atunci toti hotii sunt "negustori cinstiti" in fata cetatenilor.

Ma mai intreb cum destructureaza DIICOT retelele de crima organizata ale statului mafiot, prin desfiintarea primariilor corupte (de exemplu)?

Iata, in final, lista primariilor din judetul Arges, conform sursei http://www.portal-info.ro/primarii/primarii-judet-arges.html:
   
1. Primaria Campulung Muscel Adresa: NEGRU VODA, nr. 127
2. Primaria Curtea de Arges Adresa: B-dul Basarabilor, nr. 99
3. Primaria Pitesti Adresa: Victoriei, nr. 24
4. Primaria Costesti Adresa: Victoriei, nr. 45
5. Primaria Mioveni Adresa: B-dul Dacia, nr. 1
6. Primaria Stefanesti Telefon: 0248-266752, 266849
7. Primaria Topoloveni Adresa: Calea Bucuresti, nr. 111
8. Primaria Albestii de Arges Telefon: 0248-735005
9. Primaria Albestii de Muscel Adresa: Magistrat Sorin Moisescu, nr. 283
10. Primaria Albota Adresa: Principala, nr. 1
11. Primaria Aninoasa Telefon: 0248-577050, 577101
12. Primaria Arefu Telefon: 0248-730210, 730211, 730292
13. Primaria Babana Adresa: Principala, nr. 10
14. Primaria Baiculesti Telefon: 0248-760204
15. Primaria Balilesti Telefon: 0248-562080, 562303
16. Primaria Barla Telefon: 0248- 678141, 678201
17. Primaria Bascov Adresa: Paisesti, nr. 125
18. Primaria Beleti-Negresti Adresa: Sat Negresti
19. Primaria Berevoesti Adresa: Principala, nr. 773
20. Primaria Bogati Telefon: 0248-655003, 655477
21. Primaria Boteni Telefon: 0248-295299
22. Primaria Botesti Adresa: nr. 151
23. Primaria Bradu Telefon: 0248-279412
24. Primaria Bradulet Adresa: Principala, nr.10
25. Primaria Budeasa Adresa: Principala, nr. 59
26. Primaria Bughea de Jos Telefon: 0248-537480
27. Primaria Bughea de Sus Telefon: 0248-555095
28. Primaria Buzoesti Telefon: 0248-690004
29. Primaria Caldararu Adresa: Principala, nr. 355
30. Primaria Calinesti Telefon: 0248-651893
31. Primaria Cateasca Telefon: 0248-661006
32. Primaria Cepari Telefon: 0248-545043
33. Primaria Cetateni Telefon: 0248-544005, 544090
34. Primaria Cicanesti Telefon: 0248-735058
35. Primaria Ciofrangeni Telefon: 0248-747155
36. Primaria Ciomagesti Telefon: 0248-245008
37. Primaria Cocu Telefon: 0248-246450, 246460
38. Primaria Corbeni Adresa: Principala, nr. 6
39. Primaria Corbi Adresa: Voicu Corvin, nr. 235
40. Primaria Cosesti Telefon: 0248-230099, 230038
41. Primaria Cotmeana Adresa: Principala
42. Primaria Cuca Adresa: Principala, nr. 35
43. Primaria Dambovicioara Telefon: 0248-544204
44. Primaria Darmanesti Telefon: 0248-232106
45. Primaria Davidesti Telefon: 0248-298024, 298060
46. Primaria Dobresti Telefon: 0248-657431, 657668
47. Primaria Domnesti Adresa: Constantin Brancoveanu, nr. 2
48. Primaria Draganu Telefon: 0248-663310, 663365
49. Primaria Dragoslavele Adresa: Brasovului, nr. 247
50. Primaria Godeni Telefon: 0248-544901, 544904
51. Primaria Harsesti Telefon: 0248-677374, 677007
52. Primaria Hartiesti Adresa: Principala, nr. 41
53. Primaria Izvoru Telefon: 0248-695020
54. Primaria Leordeni Adresa: Calea Bucuresti, FN
55. Primaria Leresti Adresa: Principala, nr. 383
56. Primaria Lunca Corbului Adresa: nr. 291
57. Primaria Malureni Telefon: 0248-765049
58. Primaria Maracineni Telefon: 0248-278893
59. Primaria Merisani Adresa: Principala
60. Primaria Micesti Telefon: 0248-234002, 234020
61. Primaria Mihaesti Telefon: 0248-560002, 560005
62. Primaria Mioarele Telefon: 0248-512474
63. Primaria Mirosi Telefon: 0248-694509
64. Primaria Moraresti Telefon: 0248-240011
65. Primaria Mosoaia Adresa: Calea Dragasani, nr. 95
66. Primaria Mozaceni Telefon: 0248-697116
67. Primaria Musatesti Telefon: 0248-268622, 268707
68. Primaria Negrasi Telefon: 0248-687522
69. Primaria Nucsoara Adresa: Principala, nr. 228
70. Primaria Oarja Adresa: Principala, nr. 459
71. Primaria Pietrosani Telefon: 0248-267266, 267267
72. Primaria Poiana Lacului Adresa: Principala, nr. 1
73. Primaria Poienarii de Arges Telefon: 0248-747140
74. Primaria Poienarii de Muscel Telefon: 0248-546604, 546603, 546605
75. Primaria Popesti Telefon: 0248-693109, 693006
76. Primaria Priboieni Adresa: Principala, nr. 1
77. Primaria Raca Telefon: 0248-694083
78. Primaria Ratesti Adresa: Principala, nr. 26
79. Primaria Recea Telefon: 0248-696143
80. Primaria Rociu Telefon: 0248-688115, 688092
81. Primaria Rucar Adresa: Brasovului, nr. 58
82. Primaria Salatrucu Telefon: 0248-545013
83. Primaria Sapata Telefon: 0248-617084
84. Primaria Schitu Golesti Telefon: 0248-566140, 566500
85. Primaria Slobozia Adresa: Constantin Brancoveanu, nr. 1
86. Primaria Stalpeni Telefon: 0248-565537
87. Primaria Stefan Cel Mare Adresa: Alexandru Ioan Cuza, nr. 899
88. Primaria Stoenesti Telefon: 0248-550150
89. Primaria Stolnici Adresa: Principala
90. Primaria Suici Telefon: 0248-545155
91. Primaria Suseni Telefon: 0248-699397
92. Primaria Teiu Telefon: 0248-689605
93. Primaria Tigveni Telefon: 0248-742010
94. Primaria Titesti Telefon: 0248-299012
95. Primaria Uda Telefon: 0248-243021
96. Primaria Ungheni Telefon: 0248-674063   
97. Primaria Valea Danului Telefon: 0248-724458
98. Primaria Valea Iasului Telefon: 0248-724411
99. Primaria Valea Mare Pravat Adresa: Brasovului, nr. 196
100. Primaria Vedea Telefon: 0248-248149, 248179
101. Primaria Vladesti Telefon: 0248-547740
102. Primaria Vulturesti Adresa: Principala, nr. 133

joi, 27 noiembrie 2014

Crima organizata... la nivel ministerial

Coruptia nu a inceput si nu se va sfarsi in Romania. Prin toate tarile exista ministri condamnati pentru coruptie si pentru alte infractiuni cel putin la fel de grave. Iata mai jos cateva exemple.

1. Austria, ministrul de interne

Conform sursei http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ernst-strasser--fostul-ministru-austriac-de-interne--condamnat-definitiv-la-3-ani-de-inchisoare--in-dosarul-lui-adrian-severin-353237,

"Ernst Strasser, fostul ministru austriac de Interne, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru corupție, într-un caz în care a fost implicat și Adrian Severin.

În 2011, o echipă de jurnaliști l-au filmat pe Ernst Strasser în timp ce promitea amendamente la legi europene în calitatea sa de eurodeputat, potrivit Mediafax.

Potrivit deciziei definitive a Curţii Supreme din Austria, Strasser, un conservator în vârstă de 58 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru că a acceptat să prezinte, în schimbul unei remuneraţii, amendamente la legi europene în 2010 şi 2011."
.

2. Macedonia, ministrul de interne

Conform sursei http://www.jurnal.md/ro/international/2014/11/21/macedonia-fost-ministru-de-interne-condamnat-la-10-ani-si-5-luni/,

"Fostul ministru al Afacerilor Interne din fosta Republică iugoslavă a Macedoniei, Liube Boskovski a fost condamnat la 10 ani şi 5 luni de închisoare. Acesta este învinuit că a participat la organizarea omorurilor a doi oameni de afaceri, informează NEWSru.com.

Potrivit deciziei instanţei, Marian Tuşkevski şi Kiro Ianev au fost omorâţi în 2001, la ordinul antreprenorului Orţe Korunovski. Cinci ani mai târziu ultimul a fost ucis.

Anchetatorii susţin că fostul ministru de Interne nu doar c-a supravegheat comiterea crimelor, dar a şi ajutat infractorii să fugă din Macedonia.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi încă patru indivizi. Predrag Kubrilo, Milan Ilic şi Migrad Kovacevic îşi vor petrece restul vieţii în temniţă, iar Vuk Vukicevic va sta după gratii următorii 15 ani.

Fostul şef al pazei de corp al lui Boskovski a primit o pedeapsă cu închisoarea de 8 ani şi 5 luni. De asemenea, un fost ofiţer de poliţie, Nicola Negrievski a fost condamnat la 5 ani şi 5 luni."
.

3. Grecia, ministrul apararii

Conform sursei http://www.evz.ro/grecia-fost-ministru-al-apararii-condamnat-la-opt-ani-de-inchisoare-pentru-coruptie-1026614.html,

"Un fost ministru elen al apărării, Akis Tsochadzopoulos, a fost condamnat, azi, la opt ani de închisoare, pentru declaraţii de venit false, într-un nou caz de corupţie.

Instanţa l-a obligat, de asemenea, pe Akis Tsochadzopoulos, figură proeminentă în fostele guverne socialiste, la plata unei amenzi de 520.000 de euro şi a dispus confiscarea casei sale cu vedere spre Acropole din centrul Atenei."
.

In plus, "Oficialii publici se afla sub monitorizarea atentă a justiţiei, care a primit puteri sporite pentru a investiga cazuri de corupţie, de când ţara a fost lovită de criza financiară. Săptămâna trecută, un fost primar al celui de-al doilea oraş ca mărime din Grecia, Salonic, a fost condamnat la închisoare pe viaţă într-un scandal privind deturnarea unor fonduri de 17 milioane de euro.".

4. Egipt, ministrul turismului

Conform sursei http://www.mediafax.ro/externe/fost-ministru-egiptean-al-turismului-condamnat-la-cinci-ani-de-inchisoare-pentru-coruptie-9607021,

"Un fost ministru al Turismului, Zoheir Garranah, aflat în funcţie în timpul preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, a fost condamnat marţi la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a anunţat o sursă judiciară, relatează AFP.

Garranah este al doilea fost ministru al lui Mubarak condamnat de la înlăturarea regimului la 11 februarie, după fostul ministru de Interne Habib el-Adli, condamnat joi la 12 ani de închisoare.

Fostul ministru al Turismului, un sector cheie al economiei egiptene, era acuzat că a autorizat vânzarea cu mult sub preţul pieţei a unor terenuri publice către doi oameni de afaceri, generând o pierdere de 51 de milioane de dolari pentru stat."
.

5. China, ministrul cailor ferate

Conform sursei http://jurnalul.ro/stiri/externe/fost-ministru-chinez-al-cailor-ferate-condamnat-la-moarte-647268.html,

"Fostul ministru chinez al Căilor Ferate, Liu Zhijun, a fost condamnat, luni, la pedeapsa cu moartea cu o amânare de doi ani, pentru luare de mită şi abuz de putere, transmite agenţia oficială chineză de presă XINHUA. Sentinţa a fost anunţată de un tribunal popular din Beijing, în primă instanţă.

În vârstă de 60 de ani, Liu a primit condamnarea la moarte cu o amânare de doi ani timp în care va fi lipsit de drepturile politice şi civile. De asemenea, îi vor fi confiscate toate bunurile. Liu a fost, de asemenea, condamnat la 10 ani de închisoare pentru abuz de putere.

Instanţa a constatat că, în perioada 1986 - 2011, Liu a profitat de poziţiile sale de funcţionar în administraţia căilor ferate, precum şi de cele ocupate în fostul Minister al Căilor Ferate (desfiinţat în această primăvară). Din aceste poziţii, a ajutat 11 de persoane să câştige contracte cu statul în urma cărora a acceptat mită în valoare totală de 64 milioane yuani (aproximativ 10,53 milioane dolari)."
.

6. Franta, fostul presedinte Chirac a fost condamnat pentru fapte comise pe vremea cand era primar

Conform sursei http://www.liberation.fr/societe/2011/12/15/emplois-fictifs-chirac-condamne-a-deux-ans-avec-sursis-ne-fait-pas-appel_782081,

"Emplois fictifs : Chirac, condamné à deux ans avec sursis, ne fait pas appel".

Mai explicit, Jacques Chirac a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare intr-o afacere cu locuri de munca fictive, petrecuta pe cand Chirac era primar al Parisului.

Ce nu e inca foarte clar din toate aceste exemple: inaltii functionari au ca principal obiect de activitate interesul public sau interesul personal? Aparent, munca inaltilor functionari in interes public este pur intamplatoare.

Bogdan Olteanu incearca sa demoleze exporturile din timpul comunismului cu date false

Cu titlul de adevar "imuabil", Mediafax se dovedeste a fi cam Mediavax atunci cand preia un enunt fara o minimala verificare.

Astfel, sursa http://www.mediafax.ro/economic/bogdan-olteanu-a-prezentat-date-prin-care-demoleaza-mitul-exporturilor-romaniei-in-comunism-13640632 titreaza:

"Bogdan Olteanu a prezentat date prin care demolează mitul exporturilor României în comunism".

In continuare, "Olteanu a exemplificat cu date ale unui studiu realizat de experţi ai Universităţii Harvard privind exporturile ţărilor lumii în perioada 1962- 2012, din care reiese că în cel mai de vârf an al exporturilor României din perioada comunistă valoarea exporturilor era de 10 miliarde de dolari, în timp ce acum exporturile se ridică la 70 de miliarde de dolari.".

Din pacate, presupusul studiu realizat, desigur, de expertii de la Harvard, nu se stie unde poate fi gasit. Pe internet nu am gasit asa ceva. Nici domnul Bogdan Olteanu (Viceguvernatorul BNR) nu a publicat sau oferit spre publicare documentul respectiv. Nici nu a oferit o adresa de internet unde sa poata fi consultat acest studiu.

Deci, asa cum se intampla adesea in Romania, un nene apare la stiri si ar trebui sa-l credem pe cuvant in tot ce spune desi nu exista dovezi care sa-i sustina vorbele.

O minima verificare a enunturilor debitate de Bogdan Olteanu se pot face, totusi. Astfel, acesta afirma ca "în anul 1985 baza exporturilor era constituită din produse petroliere, mobilă, ţevi de oţel, pantofi şi îngrăşămintele chimice.".

M-am uitat bine la produsele exportate enumerate si, surpriza, lipseste elementul esential, exact acela despre care se spune ca i-a adus caderea lui Nicolae Ceausescu: produsele alimentare!

Din doua una: ori romanii au suferit inainte de 1989 de halucinatie colectiva, adica era haleala pe toate drumurile dar nu o vedeau ei in magazine, ori Bogdan Olteanu minte cu frenezie, preluand informatii indoielnice de la expertii de la Harvard si ignorand exportul de alimente si produse agricole.

Alte posibilitati ar mai fi:

- Romania nu exporta haleala, totul fiind doar un zvon "securist", dar cei care urmau sa alcatuiasca mafia politico-economica postdecembrista manipulau populatia in scopul amplificarii nemultumirilor fata de regimul comunist, dosind haleala si vanzand-o masiv la negru pe filiere create tot de ei.

- Romania exporta haleala, dar avea suficiente rezerve si pentru consumul intern, numai ca aceia care urmau sa alcatuiasca mafia politico-economica postdecembrista manipulau populatia in scopul amplificarii nemultumirilor fata de regimul comunist, dosind haleala si vanzand-o masiv la negru pe filiere create tot de ei.

- Romania exporta haleala, dar haleala nu constituia baza exporturilor, ci un simplu complement secundar. Deci exportul de haleala era o simpla distractie prin care vechiul regim se sabota din interior, infometandu-si cetatenii.

Despre infloritoarea piata neagra existenta in ultimii ani ai comunismului, cenzura capitalista evita sistematic sa vorbeasca. Nimeni, din randul autoritatilor nu a fost curios sa afle cum ajungeau cantitati uriase de alimente la speculanti, cine erau organizatorii pietei negre, cum se descurcau acestia cu "temuta" securitate, cu militia... Stim doar ca exista piata neagra si atat.

Statistici oficiale si concrete despre exporturile romanesti dinainte de 1989 nu exista pe internet! Cenzura despre economia romaneasca dinainte de 1989 pare sa functioneze foarte bine! Nu exista pe internet o istorie cu parametri fizici si indicatori economici asumata oficial de statul roman "democrat" referitor la fiecare an din perioada 1947-1989! Astfel de informatii sunt foarte sumar pomenite de mijloacele de (dez)informare in masa! Mai mult de PIB este greu de gasit ceva concret inainte de 1989. Nu cred ca are rost sa ma intreb de ce. Este o parte a manipularii totale la care este supus sistematic si in forma continuata poporul roman. Astfel de informatii ar putea exista in studii facute in centrele de invatamant superior cu profil economic.

Se pare ca, involuntar, Bogdan Olteanu a pus in evidenta lipsa unei informatii cheie referitoare la "criza alimentara" din Romania anilor '80: valoarea exporturilor de produse agricole intre anii 1981-1989! O valoare nesemnificativa a exporturilor de produse agricole in acesti ani ar atesta manipularea alimentara a cetatenilor romani in acea perioada si amplificarea artificiala a problemelor din vremea comunismului de catre cei interesati de schimbarea regimului. O valoare de minim un miliard anual a exporturilor de produse agricole ar arata ca Bogdan Olteanu si specialistii de la Harvard incearca sa manipuleze in zilele noastre, minimalizand performantele economice din vremea comunismului. 

Din moment ce nu putem afla valoarea exacta a exporturilor alimentare intre anii 1981-1989, ma rezum la intrebarea (retorica pentru mai toata lumea, mai putin pentru Bogdan Olteanu): a exportat Romania produse agricole inainte de 1989?

Raspunsul (daca nu este deja cunoscut) se poate afla destul de repede, de exemplu, pe sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Socialist%C4%83_Rom%C3%A2nia:

"În 1981, Republica Socialistă România atingea vârful datoriei externe, de aproape 11 miliarde de dolari, și se afla astfel la mâna FMI și a țărilor creditoare. În urma negocierilor purtate cu cei mai mari creditori internaționali, Nicolae Ceaușescu a luat hotărârea ca România să își plătească datoriile înainte de termen. O mare parte din producția agricolă și industrială s-a îndreptat către export, ceea ce a dus la raționalizarea produselor alimentare, și s-a transformat inevitabil în interminabilele cozi la mâncare. Însă în primăvara anului 1989, președintele Nicolae Ceaușescu a anunțat că România și-a încheiat socotelile cu creditorii internaționali și nu mai este datoare nimănui. Ba mai mult, România chiar avea de recuperat datorii și avea în conturi peste două miliarde de dolari. Cu toate acestea, populația răbda de foame."!

Deci, desi o sursa ne asigura ca "mare parte din producția agricolă și industrială s-a îndreptat către export", Bogdan Olteanu, citand expertii de la Harvard, ne asigura ca "în anul 1985 baza exporturilor era constituită din produse petroliere, mobilă, ţevi de oţel, pantofi şi îngrăşămintele chimice.". Chiar nu au auzit Mediafax, Bogdan Olteanu si expertii de la Harvard de cozile la haleala din Romania?

miercuri, 26 noiembrie 2014

Crima organizata... la sefia ANRP. Sau: de ce nu reusesc romanii capabili sa se realizeze in tara lor

Crinuța Dumitrean, fosta sefa a ANRP, a fost acuzata si arestata pentru fapte de coruptie comise in timp ce era sefa ANRP, in acelasi dosar in care a fost arestata si sefa DIICOT, Alina Bica.

Conform sursei http://www.agerpres.ro/justitie/2014/11/25/alerta-fosta-sefa-a-anrp-crinuta-dumitrean-arestata-preventiv-15-53-00,

"Crinuța Dumitrean, fost președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), pusă sub acuzare în dosarul în care este implicată și Alina Bica, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, a decis marți Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 15 martie 2011, Crinuța Dumitrean, în calitate de președinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, împreună cu ceilalți membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu, au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuțiu, prin care a fost stabilită valoarea de 377.282.300 lei pentru terenul în suprafață de 13 hectare, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea)."
.

Institutiile statului apreciaza si judeca faptele de coruptie comise de Crinuța Dumitrean. Dar sintetizeaza si judeca vreo instituttie a statului contextul in care Crinuța Dumitrean a ajuns sa fie sefa la ANRP? Sintetizeaza si judeca vreo instituttie a statului modul extrem de facil in care persoane cu functii inalte ajung sa creeze din pix pagube de zeci de milioane de euro?

Verifica cineva modul in care numeroase persoane ajung in functii inalte pentru a se dovedi a fi apoi mari infractori?

Nu cumva tot traseul de pregatire profesionala al acestor elite indoielnice si infractionale este la fel de usor masluibil si falsificabil, ca o restituire la ANRP?

Din moment ce din pix se produc cu usurinta pagube de zeci de milioane de euro, pare o suspiciune rezonabila si o joaca de copii sa se falsifice intreg traseul de pregatire profesionala al elitelor infractionale, daca exista in spatele lor persoane interesate sa le sustina si sa le promoveze. Nu neaparat in sensul ca se falsifica diplome, ci in sensul ca se asigura un traseu de pregatire si accesul la pregatire celor favorizati in mod intentionat in defavoarea celor care, sa zicem, "nu prezinta garantii".

Eu nu sunt jurnalist, deci nu am acces si nu pot verifica informatii relevante pentru modul de functionare al invatamantului romanesc. Dar pot propune o intrebare simpla jurnalistilor profesionisti si independenti (in caz ca mai exista asa ceva in Romania agentilor si turnatorilor acoperiti): sefii de promotie din unitatile de invatamant superior beneficiaza din oficiu de sprijinul institutiiilor statului sau al patronatelor pentru acces la locuri de munca de importanta superioara si la formare profesionala superioara ulterioara?

Pentru ca, daca nu este asa, rezulta ca pilele si nu cei mai merituosi fac legea in Romania.

In continuare, am rascolit sumar internetul ca sa vad ce date exista despre pregatirea profesionala, despre traseul profesional si despre problemele Crinuței Dumitrean. Am gasit urmatoarele.

1. Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18655677-cine-este-crinuta-dumitrean-miss-bistrita-care-imbogatit-stelu-restituirea-proprietatilor-parcursul-proptelele.htm, rezulta urmatoarele:

1.a. Traseu profesional pana la momentul ANRP: "Nascuta in 1974, incepand cu anul 1998, Dumitrean a lucrat 5 ani in mediul privat in Romania si in America, dar si la Distrigaz Bistrita, dupa care a intrat in Ministerul Integrarii Europene, in functia de consilier negociator, in anul 2003, in timpul guvernarii Nastase. In 2006, in guvernarea Tariceanu, a devenit director la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), cu atributii anti-frauda, iar in anul 2009, in guvernarea Boc, a ajuns vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, la Institutul National de Administratie, de la Ministerul Administratiei si Internelor.

In octombrie 2009, premierul Emil Boc a numit-o pe Dumitrean presedinta a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), cu rang de secretar de stat. Potrivit presei locale bistritene, Crinuta Dumitrean s-a bucurat atunci de sprijinul lui Ioan Oltean, pe atunci vicepresedinte al PDL si presedinte al PDL Bistrita-Nasaud.

In octombrie 2011, Boc a eliberat-o pe Crinuta Dumitrean din functia de la ANRP, la cererea ei. Demisia ei de la conducerea ANRP a venit dupa ce, la sfarsitul lunii august 2011, vicepresedintele ANRP de atunci, Remus Virgil Baciu, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenta. In aprilie 2014, Baciu avea sa primesca 5 ani de puscarie cu executare, pentru trafic de influenta. In august 2011, el a luat mita 270.000 de euro de la 3 petente pe care le-a favorizat in a obtine mai rapid depagubiri pentru un teren de 7.100 mp din Bucuresti.


In perioada in care conducea ANRP, Crinuta Dumitrean a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD) din cadrul Autoritatii, care a stabilit despagubirile pentru omul de afaceri Stelian Gheorghe, zis "Stelu". Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, "Stelu" si inca 2 oameni de afaceri (Valentin Visoiu, Adrian Andrici) au primit de la stat despagubiri umflate cu 62 de milioane de euro prin decizia comisie din care facea parte Dumitrean. Alaturi de ea, in comisie mai erau  Alina Bica, cea care avea sa ajunga in 2013 sefa DIICOT, actual deputat Catalin Teodoroescu (PDL), precum si Remus Baciu, cel care avea sa fie apoi condamnat la 5 ani de inchisoare in alt dosar.".

1.b. Pregatirea profesionala: "Si la capitolul studii, Crina Nicoleta Dumitrean are un CV bogat. Ea a terminat Facultatea de Management la ASE Bucuresti, in 1997, iar in 2004 si-a luat licenta si in Drept, la Universitatea Ecologica, privata. In anul 2009, Dumitrean si-a luat si doctoratul, in Doctrine Economice, la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca. Ea mai are doua masterate si cateva diplome de studii post-universitare, printre care unul la Colegiul National de Aparare.".

1.c. Averea: "Referitor la averea sa, Crina Dumitrean a intrat in ANRP avand deja o avere maricica, la varsta de 35 de ani: teren intravilan de 1000 mp in Voluntari, judetul Ilfov, cumparat in 2009, precum si 66.000 mp de teren agricol in Afumati, Dascalu si Tunari, din acelasi judet.

Ea mai avea o garsoniera (32 mp) din un apartament (85 mp) in Bucuresti, cumparate in 2001, respectiv 2006. Cand a preluat presedintia ANRP, Crinuta Dumitrean avea su un audi A4 (fabricatie 2001) si un BMW (fabricatie 2006), dar si datorii de 15.000 de euro.

Dupa cei doi ani in fruntea Restituirii proprietatilor, Crinuta Dumitrean si-a amintit ca mai avea ceva pamant, pe care nu l-a trecut si in declaratia de avere din octombrie 2009. Astfel, in noua sa declaratie, din noiemnrie 2011, figureaza 1.675 mp de intravilan in Voluntari, cumparat in perioada 2006-2009. Coroborand cu declaratia cealalta, rezulta inca 675 mp de teren intravilan cumparat in perioada 2006-2008. De asemenea, in declaratia de avere din octombrie 2009 ea declarase ca are in Dascalu 34.600 mp de teren agricol cumparati in anul 2006, pentru ca in februarie 2010 pamantul de la Dascalu sa masoare 42.000 mp, cumparati in perioada 2006-2009."
.

1.d. Incompatibilitate: "ANI a gasit-o pe fosta sefa de la Restituirea proprietatilor cu 150.000 de euro avere in plus fata de cat putea sa agoniseasca din veniturile declarate. Agentia a sesizat atunci Comisia de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Dupa proces, Dumitrean a fost declarata in stare de incompatibilitate, prin decizia definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in iunie 2014."
.

2. Sursa http://www.ziarul-bn.ro/judetul-mai-are-un-secretar-de-stat-crinuta-nicoleta-dumitrean-numita-functie-inca-din-2009-la-auto-0 se intreba:

"Fac precizarea că nu mă deranjează, dar nici nu mă interesează multiplele specializări ale conjudeţencei noastre atît de performantă la 36 de ani, încît a rămas numită în funcţia de secretar de stat la ANRP, decît în măsura în care mi-am pus o întrebare aproape retorică, de felul: cînd a avut timp să le facă pe toate? Şi să fie performantă, şi să muncească, şi să înveţe, şi să facă politică la nivel înalt, şi să adune proprietăţi? E cam tînără!".

Conform sursei http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2011-10-5-10327714-0-presedinte.pdf, a avut urmatoarele studii si activitati complementare, pe langa marile functii de baza pe care le-a avut:

"Alte cursuri şi activităţi
- Speaker la Conferinţa internaţională privind problematica restituirii proprietăţilor şi a acordării compensaţiilor băneşti din perspectiva jurisprudenţei C.E.D.O., organizată de Ministerul Afacerilor Externe. Tema alocuţiunii susţinute - “Restituirea proprietăţilor preluate în mod abuziv în perioada regimului totalitar comunist şi mecanismul de acordare a despăgubirilor”, Bucureşti, 17 februarie 201
- Speaker la conferinţa internaţionalăEuropean Integration - New Challenges ce a avut loc la Oradea Facultatea de Economie, Universitatea din Oradea. Tema lucrarii susţinute alături de Octavian Jula – „INVESTMENT IN HUMAN CAPITAL - AN INVESTMENT IN FUTURE”, 28 - 29 mai 2010
- Stagiu de practică privind segmentul- „Asistenţa în întărirea reţelei furnizorilor de formare (CINAQ), Madrid, Spania- 2009
- Seminar- „European Reciprocal Training for the National Institute of Administration”, Berlin, Germania- 2009
- Seminar- „DISPA (The Directors of Institutes and Schools of Public Administration), Praga, Cehia- 2009
- Seminar- „European Reciprocal Training for the National Institute of Administration”- Stockholm, Suedia- 2009
- Seminar- „Proprieties for 2009 and beyond- what are the implication on the EU buget”- Parlamentul European, Bruxelles, Belgia- 2009
- Seminar- Research Sustainable Development in the Field of Romanian Renewable Energy “Toward a coherent energy policy in the frame of climate change and sustainable”, Parlamentul European, Begia-2009
- Seminar „Fonduri structurale contra schimbărilor climatice”, Parlamentul European, Bruxelles, Belgia-2008
- Seminar - tema imigratiei „Europe beyond the dream”, Parlamentul European, Bruxelles- Belgia-2008
- Pieţele Agricole în perspectiva aderării la UE – Academia Română, Bucureşti 2005
- PAC în contextul politicilor de dezvoltare ale României – Academia Română, Bucureşti 2005
- UEM – provocare pentru sistemul bancar – BNR, Bucureşti 2004
- Politici industriale şi de dezvoltare – rolul IMM-urilor – MIMMC şi Academia Română, Bucureşti 200
- Pieţe Monetare şi financiare – instrumente şi impactul lor asupra economiei – ASE, Bucureşti 2003
- Sistemul bancar şi economia reală– ASE, Bucureşti 2003
- Globalizare şi integrare europeană– Premise, oportunităţi, provocări – ASE, Bucureşti 2003
- Integrarea Europeanăîntre provocare şi realitate. O perspectivă economică, politică şi socială– ASE, Bucureşti 2003

Atestate şi specializări
- ECDL – „Permisul European de Conducere a Computerului” , Bucureşti, România, 2007
- Curs pentru funcţionarii publici din România „Comisia Europeanăpentru Democraţie prin Drept”, Trieste, Italia, 2006
- Curs limba engleză: Colegiul Truman Chicago, USA, 2002; Bucureşti, România, 2006
- Program de Perfecţionare a funcţionarului public „Integrarea României în UE”- Institutul de Politici Europene-Berlin, Germania, 2005
- Curs de instruire a funcţionarilor publici „Construire lărgităa Europei – Aderarea României la UE”, Roma, Italia, 2005
- Curs de instruire a funcţionarilor publici„ UNIDEM CAMPUS - CONSILIUL EUROPEI ”- Academia Diplomaţilor - Bucureşti, 2005
- Curs de instruire a funcţionarilor publici„ Impactul privind lărgirea UE cu noile state membre’’- Şcoala de Management Trieste, ITALIA, 2005
- Program de Perfecţionare „Managementul relaţiilor publice’’, Mangalia, România 2005
- Program de Perfecţionare:„ Managementul proiectelor şi programelor”, Braşov, România 2004
- Program de Perfecţionare:„ Managementul schimbării şi integrarea europeană”, Mangalia, România 2004
- Curs limba franceză: Institutul Francez-Bucureşti 2004
- Curs de Marketing şi management în afaceri - Colegiu Truman Chicago U.S.A. 2002
- Sesiunea de comunicări ştiinţifice în probleme de marketing - Academia de Ştiinţe Economice, Bucuresti 1999"
!

In plus, mai este scris ca Crinuta Dumitrean a tot invatat la nivel superior (dupa terminarea liceului) din 1993 pana in 2010! Daca adaugam si scoala generala si liceul, aceasta doamna a invatat vreo 30 de ani! Cu ce eficienta?

3. In ciuda cursurilor, atestatelor, specializarilor si activitatilor, conform sursei http://www.romaniacurata.ro/de-ce-ar-fi-competenta-o-procuroare-sa-imparta-actiuni-la-fondul-proprietatea-dorina-o-inlocuieste-pe-crinuta-la-sefia-anrp/,

"Premierul Emil Boc a eliberat-o din functie pe Crinuta Dumitrean de la sefia Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), dupa ce aceasta si-a dovedit incompetenta in a rezolva greaua sarcina a despagubirii fostilor proprietari ale caror bunuri au fost confiscate de comunisti. In locul ei a fost numita Dorina Danielescu, fost procuror sef la DIICOT Ploiesti, care trebuie sa refaca imaginea ANRP, afectata de scandaluri de coruptie, ultimul fiind cel al vicepresedintelui Remus Baciu, arestat pentru trafic de influenta.

Pana acum, la conducerea ANRP s-au perindat trei “doamne” mai mult sau mai putin competente, insa toate cu sustinere politica.

Institutia a fost infiintata in 2005 de premierul Calin Popescu Tariceanu, care a impus-o pe Ingrid Zaarourla la sefia institutiei. A urmat Anca Oprea (PSD) si Crinuta Dumitrean (venita de la organizatia PDL de Bistrita, pe filiera lui Ioan Oltean).

Daca “Crinuta” nu s-a descurcat mai deloc la ANRP, desi avea studii de economie si chiar un doctorat la Universitatea Babes-Bolyai, ne intrebam ce va face “Dorina”, cand va trebui sa decida cine trebuie sa primeasca actiuni la Fondul Proprietatea."
.

Cam asta e cu Crinuta Dumitrean. A invatat mult si a tot fost trimisa sa tot studieze. In final s-a dovedit a fi o infractoare de "elita". De curiozitate, totusi, a fost Crinuta Dumitrean sefa de promotie la ASE la Management, Marketing in 1997? Pentru ca, daca nu a fost, de ce a fost ea beneficiara atator cursuri de pregatire ulterioara? De ce nu a beneficiat de asa ceva cea mai valoroasa persoana din facultate in acel moment? Din pacate, pe internet nu am gasit informatia referitoare la seful de promotie de la ASE, Management, Marketing 1997! Totusi, imi imaginez ca Crinuta Dumitrean ar fi mentionat in uriasul CV si faptul ca a fost sef de promotie, daca era adevarat acest lucru.

Ca o concluzie, statul roman a investit o gramada de bani si timp intr-o persoana care s-a dovedit a fi o infractoare.

Persoane mult mai capabile (dupa parerea mea) decat Crinuta Dumitran nu au beneficiat de aceeasi egalitate de sanse si tratament. De exemplu, Dumitru Caruntu, sef de promotie al Facultatii TCM in anul 1988, a fost tratat mai degraba ca neica nimeni de statul roman. Nici nu a beneficiat de pregatirea lu' Peste de dupa facultate, nici nu a ajuns mare sef pe la vreo firma din domeniul constructiilor de masini. Asa ca la un moment dat in viata lui a emigrat in SUA si a ajuns profesor undeva in statul american Texas.

Conform site-ului http://salaries.texastribune.org/the-university-of-texas-pan-american/dumitru-caruntu/106820/, anonimul (pentru romani) domn Dumitru Caruntu (sef de promotie al Facultatii TCM in anul 1988) primeste un salariu anual de $82,251!!!

Deci, circa 82.000 de dolari anual, adica aproape 7.000 de dolari lunar. Aviz cadrelor din invatamantul romanesc!

Daca tot am pierdut vremea cu studiile si performantele Crinutei Dumitrean, sa vedem in continuare performantele profesionale ale domnului Dumitru Caruntu, un anonim pentru romani. Chiar daca se lungeste articolul si cei mai multi cititori vor simti dureri de cap pentru ca nu vor intelege mai nimic citind cele de mai jos (daca vor avea rabdarea), eu consider ca merita chiar si asa sa fie mentionate urmatoarele (sursa: http://faculty.utpa.edu/caruntud/):

"Dumitru I. Caruntu, PhD, PE
    Associate Professor and Director of Biomechanics Laboratory
    Mechanical Engineering Department,
    College of Engineering and Computer Science,
    University of Texas-Pan American,
    1201 W. University Drive, Edinburg, TX 78541
    Phone: (956) 665-2079 Fax: (956) 665-3527
    Email: caruntud@utpa.edu , caruntud2@asme.org

Journal papers:  (Google Scholar Dr. Caruntu's Citations)

1.     Caruntu, D.I., Knecht, M., 2014, MEMS cantilever resonators under soft AC voltage of frequency near natural frequency, Journal of Dynamic Systems, Measurement and Control doi: 10.1115/1.4028887

2.     Caruntu, D.I., Martinez, I., 2014, Reduced order model of parametric resonance of electrostatically actuated MEMS cantilever resonators, International Journal of Non-Linear Mechanics 66, 28-32.

3.     Caruntu, D.I., Luo, L., 2014, Frequency response of primary resonance of electrostatically actuated CNT cantilevers, Nonlinear Dynamics 78, 1827-1837.

4.     Caruntu, D.I., Luo, L., 2014, Erratum to: Frequency response of primary resonance of electrostatically actuated CNT cantilevers, Nonlinear Dynamics 78, 1839-1841.

5.     Caruntu, D.I., Taylor, K.N., 2014, Bifurcation type change of AC electrostatically actuated MEMS resonators due to DC voltage, Shock and Vibration, Article ID 542023, 9 pages.

6.     Caruntu, D.I., 2013, Eigenvalue singular problem of factorized fourth-order self-adjoint differential equations, Journal of Applied Mathematics and Computation 224, 603-610.

7.     Caruntu, D.I., Martinez, I., Taylor, K.N., 2013, Voltage-Amplitude Response of Alternating Current Near Half Natural Frequency Electrostatically Actuated MEMS Resonators, Mechanics Research Communications 52, 25– 31. 6th of Top 25 Science Direct,  5th of Top 25 Science Direct,  17th of Top 25 Science Direct for full year 2013.

8.     Caruntu, D.I., Martinez, I., Knecht, M.W., 2013, ROM analysis of frequency response of AC near half natural frequency electrostatically actuated MEMS cantilevers, Journal of Computational and Nonlinear Dynamics 8, 031011-1 - 031011-6.

9.     Padron, S.,Fuentes, A.A., Caruntu, D.I., Lozano, K., 2013, Experimental study of nanofiber production through forcespinning, Journal of Applied Physics 113, 024318, http://dx.doi.org/10.1063/1.4769886

10.  Caruntu, D.I., 2013, Factorization of self-adjoint ordinary differential equations, Journal of Applied Mathematics and Computation 219, 7622-7631.

11.  Caruntu, D.I., Knecht, M., 2011, On nonlinear response near half natural frequency of electrostatically actuated microresonators, International Journal of Structural Stability and Dynamics 11 (4), 641-672.

12.  Caruntu, D.I., 2009, Dynamic modal characteristics of transverse vibrations of cantilevers of parabolic thickness, Mechanics Research Communications 33 (3), 391-404. 1st of Top 25 Science Direct , 4th of Top 25 Science Direct

13.  Caruntu, D.I., 2007, Classical Jacobi polynomials, closed-form solutions for transverse vibrations, Journal of Sound and Vibration 306 (3-5), 467-494.  

14.  Caruntu, D.I., 2005, Self-adjoint differential equations for classical orthogonal polynomials, Journal of Computational and Applied Mathematics 180 (1), 107-118. 5th of Top 25 Science Direct

15.  Caruntu, D.I. and Hefzy, M.S., 2004, 3-D anatomically based dynamic modeling of the human knee to include tibio-femoral and patello-femoral joints, ASME Journal of Biomechanical Engineering 126 (1), 44-53.

16.  Hefzy, M.S., Ebraheim, N., Mekhail, A., Caruntu, D.I., Lin, H., Yeasting, R., 2003, Kinematics of the human pelvis following open book injury, Medical Engineering and Physics 25 (4), 259-274. 17th of Top 25 Science Direct.

17.  Caruntu, D.I., 2000, On nonlinear vibration of nonuniform beam with rectangular cross-section and parabolic thickness variation, Solid Mechanics and its Applications 73,   109-118, © Kluwer Academic Publishers, Dordrecht, Boston, London.

18.  Caruntu, D.I., 1998, Transverse vibrations of an annular plate of parabolical thickness, Revue Roumaine des Sciences Techniques. Série de Mécanique Appliquée 43 (1), 127-132, © Romanian Academy Press, Bucharest.

19.  Caruntu, D.I., 1996, Relied studies on factorization of the differential operator in the case of bending vibration of a class of beams with variable cross-section, Revue Roumaine des Sciences Techniques. Série de Mécanique Appliquée 41 (5-6), 389-397, © Romanian Academy Press, Bucharest.

20.  Caruntu, D.I., 1996, On bending vibrations of some kinds of beams of variable cross-section using orthogonal polynomials, Revue Roumaine des Sciences Techniques. Série de Mécanique Appliquée 41 (3-4), 265-272, © Romanian Academy Press, Bucharest.

21.  Caruntu, D.I., 1999, Free vibrations of a gear tooth (Vibratiile libere ale dintelui de roata dintata cu dantura dreapta), Constructia de Masini  51 (4), 18-21, © Technical Publishing House, Bucharest (Romanian).

22.  Caruntu, D.I., 1998, On bending vibration of nonuniform beam of constant breadth and parabolic thickness variation and with a sharp end, Tehnologii Calitate Masini Materiale 33, 33-38, © Technical Publishing House, Bucharest.

23.  Caruntu, D.I., 1997, On transverse vibrations of rotating nonuniform beams (Asupra vibratiilor transversale in miscarea de rotatie a barelor neuniforme), Studii si Cercetari de Mecanica Aplicata 56 (5-6), 327-335, © Romanian Academy Press, Bucharest (Romanian).

24.  Caruntu, D.I., 1997, On transverse vibrations of a class of annular plates. Boundary cases (Asupra vibratiilor transversale ale unei clase de placi inelare. Cazuri de rezemare), Studii si Cercetari de Mecanica Aplicata 56 (1-2), 61-68, © Romanian Academy Press, Bucharest (Romanian).

25.  Stroe, I., Ceausu, V., and Caruntu, D.I., 1997, Resonance behavior of rotating machinery (Functionarea masinilor rotative in zona de rezonanta), Studii si Cercetari de Mecanica Aplicata si Electromecanica, 1-Mecanica Aplicata, 116-119, © University of Pitesti, Pitesti, Romania.

26.  Caruntu, D.I., 1996, On transverse vibrations of nonuniform beams of circular cross-section. Factorization method (Asupra vibratiilor transversale ale barelor neuniforme cu sectiune circulara. Metoda factorizarii), Studii si Cercetari de Mecanica Aplicata 55 (3-4), 241-248, © Romanian Academy Press, Bucharest (Romanian).

27.  Caruntu, D.I., 1996, Free bending vibrations of nonuniform beam of rectangular cross-section of parabolic thickness variation (Vibratiile libere ale barelor neuniforme parabolice cu sectiune dreptunghiulara), Tehnologii Calitate Masini Materiale 19, 124-30, © Technical Publishing House, Bucharest (Romanian).

28.  Stroe, I., and Caruntu, D.I., 1995, The influence of cross-section rotation and boundary conditions on bending vibrations of beams (Influentele rotirii sectiunii si conditiilor de rezemare asupra vibratiilor de incovoiere ale barelor drepte), Studii si Cercetari de Mecanica Aplicata 54 (5-6), 491-500, © Romanian Academy Press (Romanian).

29.  Caruntu, D.I., Hefzy, M.S., Goel, V.K., Goitz, H.T., Dennis M.J. and Agrawal, V., 2003, Modeling the knee joint in deep flexion: Thigh and Calf Contact, Proceedings of   2003 Summer Bioengineering Conference, 459-460, © The Summer Bioengineering Conference Committee.

Conference papers:

1.     Caruntu, D.I., Granados, E., 2014, IMECE2014-39414 Dynamic Test for Human Knee Ligament Structure Assessment, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2014, November 14-20, Montreal, Canada.

2.     Caruntu, D.I., Oyervides, R., 2014, IMECE2014-38294 ROM of Primary Resonance of Electrostatically Actuated MEMS/NEMS Plates, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2014, November 14-20, Montreal, Canada.

3.     Caruntu, D.I., Reyes, C., 2014, IMECE2014-38239 Voltage Response of MEMS Resonators Under Simultaneous Resonances, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2014, November 14-20, Montreal, Canada.

4.     Caruntu, D.I., Reyes, C., 2014, IMECE2014-38217 ROM of Electrostatically Actuated MEMS Resonators under Simultaneous Resonances, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2014, November 14-20, Montreal, Canada.

5.     Caruntu, D.I., Reyes, C., 2014, DSCC2014-6313 Simultaneous Resonance of Soft AC Doubly Actuated MEMS Resonators, Proceedings of 2014 Dynamic Systems & Control Conference, Oct 22-24, San Antonio, TX.

6.     Caruntu, D.I., Oyervides, R., 2014, DSCC2014-6277 Primary Resonance Voltage Response of Electrostatically Actuated M/NEMS Circular Plate Resonators, Proceedings of 2014 Dynamic Systems & Control Conference, Oct 22-24, San Antonio, TX.

7.     Caruntu, D.I., Oyervides, R., 2014, DETC2014-35496 Primary Resonance of MEMS/NEMS Circular Plate Biosensors, ASME 2014 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2014, August 17-20, 2014, Buffalo, NY.

8.     Caruntu, D.I., Granados, E., Gomez, R., 2014, DETC2014-35492 Influence of Knee Ligament Structure Viscoelaticity on Dynamic Tests, ASME 2014 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2014, August 17-20, 2014, Buffalo, NY.

9.     Caruntu, D.I., Reyes, C., 2014, DETC2014-34073 Simultaneous Resonances of Electrostatically Actuated MEMS Resonators, ASME 2014 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2014, August 17-20, 2014, Buffalo, NY.

10.  Caruntu, D.I., Oyervides, R., 2014, D-14-1136 Reduced Order Model of MEMS Circular Plates Under Soft AC Actuation, Proceedings of 17th U.S. National Congress on Theoretical and Applied Mechanics Michigan State University, June 15-20, East Lansing, MI.

11.  Caruntu, D.I., Fathelden, M., 2013, IMECE2013-64067 Electrostatically Actuated MEMS Cantilevers of Linear Thickness Variation, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2013, November 15-21, San Diego, CA.

12.  Caruntu, D.I., Luo, L., IMECE2013-64075 Reduced Order Model of CNT Cantilever Resonators Under AC Voltage Near Half Natural Frequency, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2013, November 15-21, San Diego, CA.

13.  Caruntu, D.I., Granados, E., Martinez, T., IMECE2013-64078 Nonlinear Dynamics of Ligament Deficient Knees in Proximal-DistalTibial Oscillatory Motion, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2013, November 15-21, San Diego, CA.

14.  Caruntu, D.I., Martinez, T., Granados, E., IMECE2013-66111 Frequency Response of Ligament Deficient Knees in Anterior-Posterior Drawer Test, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2013, November 15-21, San Diego, CA.

15.  Caruntu, D.I., Luo, L., 2013, DSCC2013-3922 Reduced Order Model of Parametric Resonance of Electrostatically Actuated CNT Cantilever Resonators, Proceedings of 2013 Dynamic Systems & Control Conference, Oct 21-23, Stanford University, Munger Center, Palo Alto, CA.

16.  Caruntu, D.I., Martinez, I., Luo, L., Fathelden, M., Reyes, C., 2013, DETC2013-12432 ROM of Primary Resonance Amplitude-Voltage Response of MEMS Cantilevers, ASME 2013 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2013, August 4-7, 2013, Portland, OR.

17.  Caruntu, D.I., Luo, L., 2013, DETC2013-12433 Reduced Order Model of Electrostatically Actuated Carbon Nanotube Cantilever Biosensors for Primary Resonance, ASME 2013 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2013, 7th International Conference on Micro- and Nanosystems (MNS), August 4-7, 2013, Portland, OR.

18.  Caruntu, D.I., Luo, L., CanCNSM2013-800     Voltage Response of Electrostatically Actuated Carbon Nanotube Cantilever Resonators, Proceedings of the 4th Canadian Conference on Nonlinear Solid Mechanics, July 23-26, Montreal, Quebec, Canada.

19.  Caruntu, D.I., Luo, L., Reyes, C., CanCNSM2013-826 Casimir Effect on Electrostatically Actuated NEMS, Proceedings of the 4th Canadian Conference on Nonlinear Solid Mechanics, July 23-26, Montreal, Quebec, Canada.

20.  Caruntu, D.I., Luo, L., 2012, IMECE2012-85968 Reduced Order Model of Electrostatically actuated CNT Cantilever Resonators, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2012, Nov 9-15, Houston, TX.

21.  Caruntu, D.I., Taylor, K.N., 2012, IMECE2012-85966 Reduced Order Model of Electrostatically Actuated Coupled MEMS Parallel Cantilever Resonators, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2012, Nov 9-15, Houston, TX.

22.  Caruntu, D.I., Martinez, I., 2012, IMECE2012-85963 Reduced Order Model for Near Natural Frequency Resonance of Electrostatically Actuated MEMS Resonators, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2012, Nov 9-15, Houston, TX.

23.  Padron, S., Caruntu, D.I., 2012, IMECE2012-85964 Influence of Viscosity on Forcespinning Dynamics, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2012, November 9-15, Houston, TX.

24.  Caruntu, D.I., Taylor, K., 2012, DSCC2012-8828 Amplitude-Voltage Response of MEMS Cantilever Resonators under Soft DC-AC Voltage Near Natural Frequency, Proceedings of 2012 Dynamic Systems & Control Conference, Oct 17-18, Fort Lauderdale, FL.

25.  Caruntu, D.I., Martinez, I., 2012, DSCC2012-8829 Reduced Order Model for Amplitude-Voltage Response of MEMS Cantilever Resonators Under Soft AC Near Natural Frequency, Proceedings of 2012 Dynamic Systems & Control Conference, Oct 17-18, Fort Lauderdale, FL.

26.  Caruntu, D.I., Taylor, K., 2012, DETC2012-71535 Nonlinear Dynamics of Electrostatically Actuated Coupled MEMS Parallel Cantilever Resonators, ASME 2012 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2012, 24th Conference on Mechanical Vibration and Noise (VIB), Aug 12-15, 2012, Chicago, IL.

27.  Caruntu, D.I., Martinez, I., Knecht, M.W., 2012, DETC2012-70326 Reduced Order Model of Electrostatically Actuated MEMS Resonators Resonance Near Half Natural Frequency, ASME 2012 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2012, 24th Conference on Mechanical Vibration and Noise (VIB), Aug 12-15, 2012, Chicago, IL.

28.  Caruntu, D.I., Luo, L., 2012, DETC2012-70324 Resonance Near Half Natural Frequency of Electrostatically actuated CNT Cantilever for Bio-Sensing Applications, ASME 2012 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2012, 6th International Conference on Micro- and Nanosystems (MNS), Aug 12-15, 2012, Chicago, IL.

29.  Caruntu, D.I., Alvarado, I., 2011, IMECE2011-63798 Influence of van der Waals Forces on Electrostatically Actuated MEMS/NEMS Circular Plates, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2011, Nov 11-17, Denver, CO.

30.  Padron, S., Caruntu, D.I., Lozano, K.., 2011, IMECE2011-64823 On 2D Forcespinning Modeling, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2011, Nov 11-17, Denver, CO, © ASME

31.  Caruntu, D.I., Taylor, K., 2011, IMECE2011-65462 Electrostatically Actuated Coupled MEMS Resonators, Proceedings of International Mechanical Engineering Congress & Exposition 2011, Nov 11-17, Denver, CO.

32.  Caruntu, D.I., Solis Silva, J.C., 2011, IMECE2011-64854 Reduced Order Model of MEMS Sensors Near Natural Frequency ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2011, November 11-17, Denver, CO.

33.  Caruntu, D.I., Knecht, M.W., Zapata, R.J., 2011, DSCC2011-5966 Casimir influence on NEMS cantilever resonators, Proceedings of ASME 2011 Dynamic Systems and Control Conference, Oct 31- Nov 2, Arlington, VA.

34.  Caruntu, D.I., Zapata, R.J., Knecht, M.W., 2011, DETC2011-48367 Reduced Order Model of Nanoelectromechanical Systems to Include Casimir Effect, ASME 2011 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2011, Washington, DC.

35.  Caruntu, D.I., Salinas Trevino, C.S., 2011, DETC2011-48379 On electrostatically actuated CNT bio-sensors, ASME 2011 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2011, 5th International Conference on Micro- and Nanosystems (MNS), August 28-31, 2011, Washington, DC.

36.  Caruntu, D.I., Alvarado, I., 2011, SSNDC2011-7981-33 On electrostatically actuated NEMS/MEMS circular plates, SPIE Smart Structures and Materials & Nondestructive Evaluation and Health Monitoring 2011, Sensors and Smart Structures Technologies for Civil, Mechanical, and Aerospace Systems, Proceedings of SPIE.

37.  Caruntu, D.I., Salinas Trevino, C., 2011, SSNDC2011-7981-39 On carbon nanotube resonators, SPIE Smart Structures and Materials & Nondestructive Evaluation and Health Monitoring 2011, Sensors and Smart Structures Technologies for Civil, Mechanical, and Aerospace Systems, Proceedings of SPIE.

38.  Caruntu, D.I., Knecht, M., 2010, IMECE2010-38004 Near three half natural frequency resonance of electrostatically actuated MEMS resonators, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2010, November 12-18, Vancouver, British Columbia, Canada, © ASME

39.  Caruntu, D.I., Knecht, M., 2010, IMECE2010-38007 Sensitivity of MEMS/NEMS biosensors near twice natural frequency, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2010, November 12-18, Vancouver, British Columbia, Canada, © The American Society of Mechanical Engineers

40.  Caruntu, D.I., 2010, DSCC2010-4258 On sensitivity of capacitive microresonators near three half natural frequency, Proceedings of 2010 Dynamic Systems & Control Conference, Sep 13-15, Cambridge, MA, © ASME

41.  Caruntu, D.I., Knecht, M., 2010, DETC2010-28614 Response near twice the natural frequency of electrostatically actuated MEMS, ASME 2010 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2010, Mechanical Vibration and Noise (VIB), August 15-18, 2010, Montreal, Quebec, Canada. © The American Society of Mechanical Engineers

42.  Caruntu, D.I., Knecht, M., 2010, DETC2010-28612 On MEMS/NEMS biosensor sensitivity near half natural frequency, ASME 2010 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2010, Mechanical Vibration and Noise (VIB), August 15-18, 2010, Montreal, Quebec, Canada. © The American Society of Mechanical Engineers

43.  Caruntu, D.I., Knecht, M., 2010, On electrostatically actuated microsenors, SPIE Smart Structures and Materials & Nondestructive Evaluation and Health Monitoring 2010, Sensors and Smart Structures Technologies for Civil, Mechanical, and Aerospace Systems, Proceedings of SPIE.

44.  Caruntu, D.I., Knecht, M., 2010, NEMB2010-13238 Nonlinear parametric resonance for NEMS and MEMS biosensor applications, Proceedings of the ASME 2010 1st Global Congress on NanoEngineering for Medicine and BiologyNEMB 2010, February 7-10, Houston, TX, © The American Society of Mechanical Engineers

45.  Caruntu, D.I., 2009, IMECE2009-10667 Closed-form solutions of axisymmetrical transverse vibrations of concave parabolic thickness annular plates, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2009, November 13-19, Lake Buena Vista, FL, © The American Society of Mechanical Engineers

46.  Caruntu, D.I., Knecht, M., 2009, IMECE2009-10663 Parametric response of capacitive sensors near half of natural frequency, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2009, November 13-19, Lake Buena Vista, FL, © The American Society of Mechanical Engineers

47.  Caruntu, D.I., 2009, DETC2009-86779 Simultaneous resonances of geometric nonlinear nonuniform beams, ASME 2009 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2009, 21st Biennial Conference on Mechanical Vibration and Noise (VIB), August 30-September 2, 2009, San Diego, CA, © The American Society of Mechanical Engineers

48.  Caruntu, D.I., Knecht, M., 2009, DETC2009-86144 On nonlinear response of capacitive sensors, ASME 2009 Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference, DETC2009, 21st Biennial Conference on Mechanical Vibration and Noise (VIB), August 30-September 2, 2009, San Diego, CA, © The American Society of Mechanical Engineers

49.  Caruntu, D.I., 2009, DSCC2009-2647 On internal resonance of nonlinear nonuniform beams, Proceedings of ASME 2009 Dynamic Systems and Control Conference, October 12-14, 2009, Hollywood, CA, © ASME

50.  Caruntu, D.I., Lozano, K., Fuentes, A., Netro, J., 2009, On nonuniform resonator sensors, SPIE Smart Structures and Materials & Nondestructive Evaluation and Health Monitoring 2009, Sensors and Smart Structures Technologies for Civil, Mechanical, and Aerospace Systems, Proceedings of SPIE, Vol. 7292 72922N-1.

51.  Caruntu, D.I., 2008, IMECE2008-67633 3-D knee biomechanics, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2008, October 31 - November 6, Boston, MA, © ASME

52.  Caruntu, D.I., 2008, IMECE2008-67727  On subharmonic resonances of geometric nonlinear vibrations of nonuniform beams, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2008, October 31 - November 6, Boston, MA, © The American Society of Mechanical Engineers

53.  Caruntu, D.I., 2008, IMECE2008-67633 3-D knee biomechanics, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2008, Oct 31 – Nov 6, Boston, MA.

54.  Caruntu, D.I., 2008, IMECE2008-67727  On subharmonic resonances of geometric nonlinear vibrations of nonuniform beams, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2008, Oct 31 – Nov 6, Boston, MA.

55.  Caruntu, D.I., 2008, DSCC2008-14287 On nonlinear forced response of nonuniform beams, Proceedings of ASME 2008 Dynamic Systems and Control Conference, Oct 20-22, Ann Arbor, MI.

56.  Caruntu, D.I., 2008, SMASIS08-599  On superharmonic resonances of nonlinear nonuniform beams, Proceedings of ASME 2008 Smart Materials, Adaptive Structures and Intelligent Systems Conference, Oct 28-30, 2008, Turf Valley Resort, Ellicott City, MD.

57.  Caruntu, D.I., 2007, IMECE2007-43805 On geometric nonlinear vibrations of nonuniform beams, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2007, Nov 11-15, Seattle, WA.

58.  Caruntu, D.I., 2007, DETC2007-35032 Transverse vibrations of rectangular plates of linearly varying thickness, ASME Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference 2007, Sep 4-7 Las Vegas, NV.

59.  Caruntu, D.I., 2007, DETC2007-35029 Knee joint modeling, ASME Proceedings of International Design Engineering Technical Conferences & Computers and Information in Engineering Conference 2007, Sep 4-7 Las Vegas, NV.

60.  Caruntu, D.I., 2006, IMECE2006-15334 Sensitivity of non-uniform beams in depositing mass process, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2006.

61.  Caruntu, D.I., 2006, IMECE2006-15290 On transverse vibrations of rotating non-uniform beams, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2006.

62.  Caruntu, D.I., Stroe, I., 2005, IMECE2005-80307 Nonlinear vibrations of non-uniform beams including inertia effects,” ASME Proc. of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2005, ASME PUBLICATIONS DE 118 (2), 975-982.

63.  Caruntu, D.I., 2005, IMECE2005-80903 On transverse vibrations of rectangular plates of unidirectional parabolic thickness variation, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2005, ASME PUBLICATIONS DE 118 (2), 1009-1012.

64.  Caruntu, D.I. and Shove, C., 2005, IMECE2005-82138 Overview of payload vibration isolation systems, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2005, ASME PUBLICATIONS DE 118 (2), 1149-1156.

65.  Sorohan, S., Parausanu, I., Motomancea, A. and Caruntu, D.I., 2005, IMECE2005-82252 Dynamic analysis of composite plates, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2005, ASME PUBLICATIONS DE 118 (2), 1157-1160.

66.  Parausanu, I., Sorohan, S., Gheorghiu, H., Hadar, A. and Caruntu, D.I., 2005, IMECE2005-82254 Improvement of the dynamic behavior of a fan using finite element method, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2005, ASME PUBLICATIONS DE 118 (2), 1161-1168.

67.  Stroe, I. and Caruntu, D.I., 2005, IMECE2005-80290 Systems stability using weight functions method, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2005, ASME PUBLICATIONS DE 118 (2), 969-974.

68.  Caruntu, D.I. and Shove, C., 2004, IMECE2004-61005 Launch and on-orbit payload vibration isolation, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2004, Technical Presentation.

69.  Caruntu, D.I., 2004, IMECE2004-62020 On non-axisymmetrical transverse vibrations of circular plates of convex parabolic thickness variation, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2004, ASME-PUBLICATIONS AMD 255, 335-340.

70.  Caruntu, D.I., 2004, IMECE2004-61204 Exact solutions for transverse vibrations of beams and plates of parabolic thickness variation, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2004, ASME PUBLICATIONS DE 117, 605-612.

71.  Spanu, C., Caruntu, D.I., Hefzy, M.S., Goel, V.K., Goitz, H.T. and Dennis M.J., 2003, Contact characteristics of the knee joint in deep knee flexion, Proceedings of the Annual Meeting of the American Society of Biomechanics, Sep 25-27, Toledo, OH.

72.  Caruntu, D.I., and Hefzy, M.S., 2003, The function of the anterior and posterior cruciate ligaments in knee extension exercise, Proceedings of the Annual Meeting of the American Society of Biomechanics, Sep 25-27, Toledo, OH.

73.  Caruntu, D.I., Hefzy, M.S., Goel, V.K., Goitz, H.T., Dennis M.J. and Agrawal, V., 2003, Modeling the knee joint in deep flexion: Thigh and Calf Contact, Proceedings of 2003 Summer Bioengineering Conference, 459-460.

74.  Caruntu, D.I., Spanu, C. and Hefzy, M.S., 2003, The role of the cruciate ligaments in deep flexion, Proceedings of International Symposium on Ligaments & Tendons., 23.

75.  Caruntu, D.I., Hefzy, M.S., Ebraheim, N., Mekhail, A., and Yeasting, R., 2002, IMECE2002-32617 Kinematics of the human pelvis following open book injury, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2002, ASME PUBLICATIONS BED 54, 427-428.

76.  Nemunaitis, G.A., Horn, L.J., Hefzy, M.S., and Caruntu, D.I., 2002, IMECE2002-33713 Assistive technology and rehabilitation through the continuum health care, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2002, © The American Society of Mechanical Engineers, November 17-22, New Orleans, Louisiana.

77.  Caruntu, D.I., and Hefzy, M.S., 2002, A three-dimensional mathematical dynamic simulation of the knee extension exercise: Effects of anterior cruciate ligament injury, Proceedings of the IV World Congress of Biomechanics, © Omnipress, Omnipro-CD™, Calgary, F:\pdffiles\papers\Normal 946.pdf.  http://www.asb-biomech.org/abstracts.html

78.  Caruntu, D.I., 2002, On transverse vibrations’ equation of annular plates of convex parabolic thickness variation, Contemporary Research in Theoretical and Applied Mechanics, Proceedings of USNCTAM14, Fourteenth US National Congress of Theoretical and Applied Mechanics, 589, Blacksburg, VA,  http://www.esm.vt.edu/usncam14/program.pdf

79.  Caruntu, D.I., 2001, On axisymmetric vibration of annular plate of parabolic thickness variation by factorization of differential equation,” ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2001, ASME PUBLICATIONS DE 111, 341-344.

80.  Caruntu, D.I., and Hefzy, M.S., 2001, Three-dimensional dynamic modeling of the human knee to include tibio-femoral and patello-femoral joints, ASME Proceedings of International Mechanical Engineering Congress and Exposition 2001, ASME PUBLICATIONS BED 51, 93-94.

81.  Caruntu, D.I., and Hefzy, M.S., 2001, Dynamic response of the knee joint during a simulated knee extension exercise, IFMBE Proceedings of the International Federation for Medical & Biological Engineering, IX Mediterranean Conference on Medical and Biological Engineering and Computing MEDICOM 2001 2, 600-603. http://www.crombes.hr/MEDICON2001   

82.  Caruntu, D.I., 2000, Factorization method in transverse vibrations of rectangular plates of linear variable thickness, Proceedings of the 7th International Congress on Sound and Vibration 2, 1053-1060, Garmisch-Partenkirchen, Germany.

83.  Caruntu, D.I., 2000, Factorization method in nonuniform pipes vibration, Proceedings of the 7th International Congress on Sound and Vibration 2, 1115-1122, Garmisch-Partenkirchen, Germany.

84.  Caruntu, D.I., 2000, On bending vibration of cylindrical gear tooth, Proceedings of the 7th International Congress on Sound and Vibration 2, 1091-1098, Garmisch-Partenkirchen, Germany.

85.  Caruntu, D.I., 2000, On bending vibrations of nonuniform beam of constant thickness and exponential width variation, 4th EUROMECH Solid Mechanics Conference, Metz, France, June 26-30.

86.  Caruntu, D.I., 2000, On axisymmetrical vibrations of annular plate of quadratic thickness variation, Proceedings of the 4th International Colloquim on Computational Methods for Shell and Spatial Structures, IASS-IACM 2000, 296.pdf, Athens, Greece.

87.  Caruntu, D.I., 2000, On transverse vibrations of rectangular plate of unidirectional linear thickness variation, Proceedings of the 4th International Colloquim on Computational Methods for Shell and Spatial Structures, IASS-IACM 2000, 113.pdf, Athens, Greece.

88.  Caruntu, D.I., 1999, Factorization method in bending vibrations of rotating nonuniform Euler-Bernoulli beams, Proceedings of the 6th International Congress on Sound and Vibration, 2053-2058, Copenhagen, Denmark.

89.  Caruntu, D.I., 1999, On nonlinear vibrations of gear tooth, Proceedings of the 6th International Congress on Sound and Vibration, 3261-3268, Copenhagen, Denmark.

90.  Caruntu, D.I., 1999, Nonlinear forced response on nonuniform beam with rectangular cross-section and parabolic thickness variation, Proceedings of the EUROMECH Third European Nonlinear Oscillations Conference (3rd ENOC), http://www.imm.dtu.dk/~mps/ENOC/proceedings/Caruntu/, Copenhagen, Denmark.

91.  Stroe, I., Ceausu, V., and Caruntu, D.I., 1998, Rotating machinery with variable angular velocity, Proceedings of the 2nd International Conference on Dynamics of Rotor Systems, 24-26 June, Kamenets-Podolsky, Ukraine, 26-28.

92.  Caruntu, D.I., 1998, On nonlinear vibration of nonuniform beam with rectangular cross-section and parabolic thickness variation, Proceedings of IUTAM / IFToMM Symposium on Synthesis of Nonlinear Dynamical Systems, 24, Riga, Latvia.   

93.  Caruntu, D.I., 1998, On bending vibrations of nonuniform pipes with constant thickness, Proceedings of the 15th ECPD International Conference on Material Handling and Warehousing, 3.149-3.153, Belgrade.

94.  Caruntu, D.I., 1997, Factorization method in bending vibrations of nonuniform beams, Proceedings of the International Conference on Mechanical Transmissions and Mechanisms, 232-234, © China Machine Press, Beijing.

95.  Stroe, I., Ceausu, V., and Caruntu, D.I., 1997, On nonplanar beam vibrations including the effects of shearing force and cross-section rotation, Proceedings of the 7th IFToMM International Symposium on Linkages and Computer Aided Design, Theory and Practice of Mechanisms SYROM ‘97 2, 345-350, Bucharest, Romania.

96.  Caruntu, D.I., 1997, Factorization method in annular plates vibrations, Proceedings of the 5th International Congress on Sound and Vibration, 2855-2862, Adelaide, Australia.

Books:

1.     Voiculescu, D. and Caruntu, D.I., 2000, Mécanique Analylitique, © Printech Press, Bucharest (in French).

2.     Caruntu, D.I. and Voiculescu, D., 1999, Mécanique Générale / Statique, © Printech Press, Bucharest (in French).

3.     Stroe, I., Caruntu, D.I., Boiangiu, M., Motomancea, A., Dragomirescu, C., Bugaru, M., Crăifăleanu, A., Alecu, A., Iliescu, V., Untăroiu, C., Carp-Ciocârdia, C. D., Voiculescu, L., 2000, Analytical Mechanics / Applications, 2nd Edition, © Printech Press, Bucharest (1st Edition 1997).

4.     Stroe, I., Caruntu, D.I., Iliescu, V., Voiculescu, L., Alecu, A., Crăifăleanu, A.,  Dragomirescu, C., Carp-Ciocârdia, C. D., Boiangiu, M., 2000, Kinematics / Applications, 2nd Edition, © Printech Press, Bucharest (1st Edition 1994).

5.     Stroe, I., Carp-Ciocârdia, C. D.,  Motomancea, A. , Predoi, M. V. , Crăifăleanu, A., Alecu, A., Voiculescu, L., Buracu, V., Iliescu, V., Caruntu, D.I., Dragomirescu, C.,  Boiangiu, M., 2000, Dynamics / Applications, 2nd Edition, © Printech Press, Bucharest (1st Edition 1996).

6.     Stroe, I., Buracu, V., Carp-Ciocârdia, C. D., Motomancea, A., Iliescu, V., Alecu, A.,  Caruntu, D.I., Voiculescu, L., Dragomirescu, C., Boiangiu, M., Deleanu, D., 2000, Statics / Applications, 3rd Edition, © Printech Press, Bucharest (1st Edition 1993, 2nd Edition 1996).

7.     Simion, F.P., Alecu, A., Boiangiu, M., Bugaru, M., Caruntu, D.I., Iliescu, V., Orăşanu, N., Predoi, M., Ţărnă, D., Untăroiu, C., 1998, Mechanics for Engineers / Applications, © Bren Press, Bucharest.
".

Ramane in final dilema: de ce nu s-a realizat in Romania, ci in SUA, o persoana atat de capabila cum este Dumitru Caruntu si de ce a reusit atatea in Romania infractoarea Crinuta Dumitran.

Crima organizata... la varful politiei din judetul Bistrita-Nasaud

Democratia si statul de drept nu par sa sperie prea mult persoanele cu functii inalte din cadrul institutiilor statului mafiot totalitar roman. Imensa majoritate a sefilor de orice fel se comporta ca niste adevarati capi ai mafiei domeniului in care actioneaza. Legile blande, de-a dreptul blajine, invita pe oricine la incalcarea lor. In primul rand pe marii sefi, care nu au nicio teama de consecintele ridicole in raport cu ilegalitatile extrem de grave pe care le comit.

Politia mafiota nu face exceptie de la regula. Multi capi ai politiei au incalcat grav legea. Un nou caz a aparut ieri, 25.Noiembrie.2014, in judetul Bistrita-Nasaud, unde trei sefi ai politiei au fost arestati pentru 30 de zile. Acuzatia repetata de abuz in serviciu nu spune mare lucru la prima vedere, dar, detaliata mai jos, va arata ce hiene sunt numite pe nedrept "oamenii legii".

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/seful-ipj-bistrita-nasaud-al-politiei-rutiere-si-al-politiei-nasaud-arestati-preventiv-13642150,

"Şeful Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, şeful Poliţiei Rutiere, Roberto Hasnăş, şi şeful Poliţiei Năsăud, Leon Anton Cloşcă, reţinuţi pentru abuz în serviciu, au fost arestaţi preventiv, marţi seară, pe 30 de zile, de către magistraţii Tribunalului Cluj.".

In continuare, detalii despre "generoasa" activitate infractionala a politistilor, conform aceleiasi surse:

"Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de DNA, şeful Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, este acuzat de 14 acte de abuz în serviciu în schimbul obţinerii de foloase necuvenite, săvârşite în perioada iunie-noiembrie 2014, unele dintre acestea fiind comise în colaborare cu şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Emil Hasnăş, şi cu şeful Poliţiei Năsăud, Leon Anton Cloşcă.

Astfel, Ioan Ovidiu Mureşan este acuzat că, în 20 august, 29 septembrie şi 12 octombrie 2014 a participat la falsificarea actelor de constatare şi raportare a unor accidente rutiere cu victime: decedaţi şi răniţi. Procurorii spun că şeful IPJ şi-a încălcat de trei ori atribuţiile de serviciu în cursul lunii august, comunicând unor persoane private date confidenţiale obţinute în cadrul activităţilor de serviciu.

Potrivit DNA, Ioan Ovidiu Mureşan şi-a înmatriculat ilegal o maşină, fiind ajutat de şeful Poliţiei Rutiere, Roberto Emil Hasnăş, prejudiciind astfel statul cu 4.000 de euro.

Procurorii mai spun că, în ceea ce îl priveşte pe Ioan Ovidiu Mureşan, au mai identificat trei cazuri de încălcare a atribuţiilor de serviciu - în 8, 9 şi 20 august 2014 - prin comunicarea frauduloasă către persoane private a unor date confidenţiale obţinute în cadrul activităţilor de serviciu, un caz de intervenţie abuzivă - în 30 iunie 2014 - în activitatea unor poliţişti subordonaţi, pentru ca aceştia să nu constate şi să nu sancţioneze contravenţii la regimul circulaţiei rutiere, dar anchetatorii au găsit şi un caz în care el a muşamalizat un accident rutier grav produs de un şef de post.

"Un caz de participare la ascunderea unui accident rutier săvârşit de un şef de post, în care a fost vătămată o minoră de 8 ani, care a suferit mai multe fracturi în zona capului şi a feţei, nefiind întocmite acte de constatare, sesizare sau raportare cu privire la respectivul accident rutier: în perioada 4 noiembrie 2014 -10 noiembrie 2014", se mai arată în documentul citat.

Procurorii DNA mai afirmă că Ioan Ovidiu Mureşan a intervenit abuziv de trei ori în activitatea de urmărire penală desfăşurată în dosare penale aflate în lucru la poliţişti din subordine, în scopul avantajării frauduloase a unora dintre părţile din respectivele dosare, în perioada 4-8 august 2014, în 8 august 2014, precum şi în perioada 3-6 octombrie 2014.

"În cazul din perioada 4-8 august 2014, inculpatul Mureşan Ioan Ovidiu (împreună cu Hasnăş Roberto Emil) a acţionat pentru determinarea unui expert tehnic auto în vederea efectuării unui supliment de expertiză, pentru a reţine vinovăţia exclusivă a uneia dintre părţile dosarului. În cazul din 8 august 2014, inculpatul a acţionat prin intimidarea unui subaltern, pentru a stopa cercetările efectuate într-un dosar de urmărire penală. În cazul din perioada 3-6 octombrie 2014, inculpatul a intervenit asupra unui subaltern pentru a stopa cercetările efectuate într-un dosar de urmărire penală, intervenţia fiind efectuată la cererea unui primar", mai notează procurorii anticorupţie.

Conform acestora, inculpatul a solicitat acestui primar să îşi folosească influenţa politică pentru schimbarea din funcţie a unor poliţişti care nu îl ajutau suficient în săvârşirea ilegalităţilor.

În comunicatul DNA se mai arată că Ioan Ovidiu Mureşan a dispus să nu fie luate măsurile legale după ce un nepot al său a produs un accident rutier soldat cu doi răniţi, în 30 august, în acest caz Mureşan fiind ajutat de şeful Poliţiei Rutiere, Roberto Emil Hasnăş. În plus, şeful IPJ Bistriţa-Năsăud şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi în 29 septembrie 2014, când şi-a determinat trei angajaţi aflaţi în subordine să falsifice acte care aveau legătură cu o cercetare administrativă derulată în instituţie.

În ceea ce îl priveşte pe şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Emil Hasnăş, procurorii DNA îl acuză de săvârşirea a 48 de acte de abuz în serviciu, comise în perioada iunie-noiembrie 2014.

Astfel, anchetatorii au identificat zece cazuri în care Hasnăş a participat la falsificarea actelor de constatare şi raportare a unor accidente rutiere soldate cu morţi şi răniţi, în perioada iunie-octombrie 2014, în unele din aceste cazuri cerându-le poliţiştilor din subordine să determine părţile şi martorii să dea declaraţii mincinoase.

Anchetatorii mai spun că Hasnăş a intervenit abuziv de 27 de ori în activitatea unor poliţişti subordonaţi, pentru ca aceştia să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu constate contravenţii rutiere, iar de alte cinci ori şi-a încălcat atribuţiile de serviciu determinând mai multe persoane care au încălcat regulile de circulaţie să nu le predea poliţiştilor permisele de conducere.

În comunicatul DNA se mai arată că multe dintre actele de abuz în serviciu erau săvârşite de Hasnăş în colaborare cu şeful IPJ şi cu şeful Poliţiei Năsăud. Astfel, procurorii au identificat, în luna august, trei cazuri de intervenţii abuzive în activitatea poliţiştilor din subordinea sa, care aveau dosare penale în lucru, şi un caz de abuz în serviciu pe care Hasnăş l-a săvârşit la intervenţia şefului Poliţiei Năsăud, Leon Anton Cloşcă.

"În cazul din perioada 4-8 august 2014, Hasnăş Roberto Emil (la solicitarea inspectorului şef Mureşan Ioan Ovidiu) a acţionat pentru determinarea unui expert tehnic auto în vederea efectuării unui supliment de expertiză, pentru a reţine vinovăţia exclusivă a uneia dintre părţile dosarului (...); la intervenţia inculpatului Cloşcă Leon Anton, în sensul reducerii nemotivate a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule, pentru un contravenient: la data de 4 septembrie 2014", se arată în comunicatul procurorilor.

În cazul lui Leon Anton Cloşcă procurorii anticorupţie au reţinut 24 de acte de abuz în serviciu, pentru obţinerea de foloase necuvenite, majoritatea infracţiunilor constând în falsificarea actelor de constatare a accidentelor rutiere, intervenţii abuzive în rândul subalternilor ca să soluţioneze favorabil anumite dosare penale sau acte de ascundere a accidentelor rutiere grave.

Potrivit DNA, Cloşcă este acuzat că în perioada iunie-noiembrie 2014 a organizat şi a condus efectiv activitatea unei păstrăvării, a comercializat cantităţi însemnate de peşte, a cumpărat şi a vândut, în mod repetat, produse piscicole (furaj pentru păstrăv, medicamente piscicole), s-a ocupat de emiterea/primirea facturilor şi de încasarea contravalorii acestora."
!!!

Daca am inteles eu bine, toti acestia se ocupau numai cu sabotarea legii in interes personal, in cazul in care partea anchetata putea "sa-si probeze nevinovatia" cu ajutorul foloaselor necuvenite oferite anchetatorilor din politie. Toti acesti sefi ai politiei se ocupau numai cu imbogatirea personala, in total dispret fata de lege. Oare cei care i-au instalat pe toti acestia in functie sunt niste oameni onesti, dar foarte naivi? Sau sunt alti infractori pe care sistemul nu-i poate dovedi? Prea vedem armate de sefi infractori care au probleme cu legea! Cine sunt cei care promoveaza astfel de sefi si cum raspund pentru instalarea in functie a tuturor coruptilor in forma continuata?

Se stie ca legea romaneasca este extrem de generoasa cu infractorii. Seful Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, este acuzat de 14 acte de abuz în serviciu comise in numai 6 luni ale anului 2014, şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Emil Hasnăş, este acuzat de săvârşirea a 48 de acte de abuz în serviciu, comise tot in 6 luni ale anului 2014 (cand o fi aparat asta legea?), Leon Anton Cloşcă este acuzat de 24 de acte de abuz în serviciu, tot in 6 luni ale anului 2014. Toate aceste nu inseamna ca justitia va da minim 14 pedepse de minim un an pedeapsa, deci minim 14 ani de inchisoare pentru fiecare. Totul va fi privit ca o singura chestie si in final vor lua, cine stie, 3 ani cu suspendare, de exemplu. Asteptam cu interes verdictul.

Privind concret cazurile in care acestia interveneau pentru intimidarea subalternilor, vedem ce mafie sinistra face legea in Romania: acestia interveneau pentru a scapa de rigorile legii pe toate rudele, pilele si cretinii care comiteau pe banda rulanta accidente soldate cu victime, raniti si decedati.

Unde sa incadram comportamentul acestor ticalosi (corupti si corupatori), unde sa incadram lipsa de respect nu doar fata de lege, ci in primul rand fata de oameni si viata? La capitolul valori europene sau la capitolul valori crestine?

Din nou constatam ca societatea este la mana unor infractori cu functie, pentru care rudele lor vor fi intotdeauna nevinovate, impreuna cu spaguitorii care considera ca pot incalca orice fel de lege contra spaga, in timp ce simplii cetateni onesti care au ghinionul sa se intersecteze cu astfel de ticalosi (sa fie accidentati mortal, de exemplu) vor fi obligati sa suporte, lipsiti de aparare, comportamentul antisocial al favorizatilor soartei, adica al mafei de stat si al protejatilor mafiei de stat.

Mai putem spune in aceste conditii ca traim intr-o societate democratica a egalitatii de sanse si tratament? Nimic din toate acestea nu s-ar intampla daca infractorii statului mafiot totalitar nu ar detine toata puterea prin lege si daca societatea nu ar fi total lipsita de parghii si de mijloace de proba impotriva mafiei de stat.

Acum se intelege mai bine de ce politistii fotografiati sau filmati pe strada devin isterici si sar la bataie, total impotriva prevederilor legii: pentru ca sansele sa fie surprinsi incalcand legea sunt uriase!