joi, 6 decembrie 2018

Anul centenarului: infractionalitate globala la firmele de asigurari din Romania!

Nimic uluitor, in domeniul asigurarilor, la fel ca oriunde in Romania, exista aspiratia de a face bani prin incalcarea legii.

Actualul sistem economic (mondial, nu doar national) este bazat pe taxarea discretionara a cetatenilor si agentilor economici, taxare urmata de cheltuirea discretionara a banilor publici. Acest sistem economic este total nerealist si incurajeaza infractionalitatea (in special coruptia, evaziunea fiscala si spalarea de bani).

Nimanui nu-i convine sa plateasca taxe de la 40% in sus, mai ales marilor contribuabili. De ce ar plati de buna voie taxe de 2 milioane cineva care realizeaza venituri de 5 milioane? Mai ales daca vede ca taxele ii sunt spulberate de coruptia si incompetenta autoritatilor...

Asa ca, in cazul concret, firmele de asigurari s-au pus de acord in vederea majorarii simultane a tarifelor, pentru a stoarce mai multi bani de la cetateni, fapt care s-a si intamplat.

Firmele de asigurare care au participat la intelegere sunt urmatoarele (sursa: https://www.mediafax.ro/economic/pentru-nereguli-la-politele-rca-consiliul-concurentei-a-amendat-cu-53-de-milioane-de-euro-unsar-si-noua-societati-de-asigurare-17751289):
01. Allianz - Ţiriac Asigurări SA;
02. Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group SA;
03. Societatea Asigurare-Reasigurare Astra Asigurări SA;
04. Carpatica Asig SA;
05. Euroins România Asigurare-Reasigurare SA;
06. Generali România Asigurare Reasigurare SA;
07. Groupama Asigurări SA;
08. Omniasig Vienna Insurance Group SA;
09. Uniqa Asigurări SA;
10. UNSAR - 160.436 lei.

Trai-ne-ar centenaru'! Iata si Marea Unire la ciordeala in domeniul asigurarilor! Propun sa fie sarbatorita in 2118... :)

Cred ca era mai scurta lista cu firmele care nu au participat la aceasta ilegalitate.

Marea porcarie este faptul ca asigurarea este obligatorie prin lege, adica simplul cetatean este obligat prin lege sa cotizeze catre marii infractori.

In urma acestor actiuni mizerabile din domeniul asigurarilor cer Parlamentului sa desfiinteze orice obligativitate prin lege referitoare la plata unor asigurari.

Oricum, problema nu este numai aici. Perosnal platesc asigurarea obligatorie a locuintei, dar habar nu am (pentru ca nu sunt precizate procedurile si conditiile) ce despagubiri primesc si in cat timp le primesc in cazul in care intervine unul dintre evenimente asigurate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu