Conform ceasului meu cu termometru, în ultima zi a anului 2022 aveam în sufragerie 23,5°C (fără vreun ajutor din partea... facturilor, adică fără încălzire artificială).
Cu soarele de afară, nu era prea greu să beneficiez de efectul de seră.
Chiar și când nu mai e soare, mai rămân în apartament vreo 20°C.
Asta nu înseamnă că le merge nașpa facturiștilor din domeniul energiei: se descurcă ei pe orice vreme și în orice context.
Anul 2023 se anunță și el de rahat, după doi ani de „pandemie” (2020 și 2021) și un an de operațiune specială în Ucraina (2022).
Inflația cu două cifre, lipsa oportunităților pe piața muncii, statul care funcționează prin lege pe deficit și înafara legii pe pile și bătaie de joc față de cetățeni, inexistența măsurilor economice pentru un trai decent, totul conspiră deja împotriva simplilor cetățeni și garantează un an 2023 mizerabil.
Dar bucuria că am fentat și defunctul an 2022 nu mi-o mai ia nimeni.
Sictir, băi, ăștia de la putere (inclusiv la putere în UE), cu ocazia Noului An!
Sincer, te invidiez ca nu esti nevoit sa ai de-a face cu piata muncii; sa fii disperat ca mai sunt alti 100 la usa
RăspundețiȘtergerePS: la bloc e caldura si pentru ca vine caldura de la vecini si poate esti la etaj unde e mai cald.
Eu stau la casa si frigut, chiar si pe vremea asta.
E părerea ta că nu sunt nevoit să am de-a face cu piața muncii. Dar desigur, dacă piața muncii nu mă vrea, eu nici atât.
ȘtergereAplic din când în când, uneori și la 10 locuri de muncă într-o zi. Mi-ar fi mai bine cu un loc de muncă decât fără, dar în condiții minim decente din punctul meu de vedere (nu este vorba de mărimea salariului!).
Nu sunt dispus să mă nagajez necondiționat. Dacă aș face-o pe bază de compromisuri, oricum m-aș tira repede după o foarte scurtă perioadă.
Ca idee, nu cred că mă voi mai angaja vreodată în România. Cunosc stilul angajatorilor și mi se pare incompatibil cu felul meu de a fi și cu normalitatea unei piețe a muncii.
De fapt, cred că la ultima sută de aplicări pentru un loc de muncă nu am fost căutat.
Ceea ce nu mă deranjează: angajatorul are întotdeauna mult mai mult de pierdut decât mine.
Cât despre căldura din apartament, sunt foarte sigur că se datorează bunei izolări, interioare și exterioare. La vecinul de sub mine e mai frig decât la mine.