miercuri, 7 iunie 2023

Mafia de stat și traiul indecent contemporan

Cred că e bine să le fie amintit cât mai des escrocilor de la putere în România mafiei de stat că Articolul 47 din Constituția României este cel mai călcat în picioare de către statul mafiot totalitar român.

Conținutul articolului respectiv este următorul (sursa: https://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba47):
”Nivelul de trai
ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.”.


În practică, traiul indecent este constant invocat la știri.

Mai jos preiau câteva exemple recente.

1. „Topul celor mai mari scumpiri la alimente din luna trecută / Inflația coboară dar alimentele rămân foarte scumpe”
(sursa: https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-26262155-topul-celor-mai-mari-scumpiri-alimente-din-luna-trecuta-zahar-unt-cartofi-margarina-oua-lapte-telemea-vaca-inflatia-coboara-dar-alimentele-raman-foarte-scumpe.htm).

Probabil că Iohannis, Ciucă și Ciolacu își imaginează că simplii cetățeni nu mai mănâncă un an, până se liniștesc lucrurile, cumpărându-și, în schimb, mașini electrice și bijuterii. E clar că acum e momentul!

2. „Isărescu, BNR: Nu vor mai fi creşteri mari de preţuri, în România, în perioada următoare, aproape sigur”
(sursa: https://www.startupcafe.ro/taxe/isarescu-bnr-cresteri-preturi-romania.htm).

La știrea asta aproape sigură pot veni cu o certitudine: Nu vor fi sigur majorări salariale în sectorul privat, așa că orice creșteri „micuțe” de prețuri (în viziunea pensiei cumulate cu salariul de către primul bancher al țării) vor conta pentru simplii cetățeni.

3. „Alimentele au devenit principalul driver al inflaţiei”
(sursa: https://www.zf.ro/eveniment/preturile-alimente-au-crescut-general-aprilie-2023-fata-martie-21870792).

Din câte știu, cuvântul „driver” nu aparține limbii române (am căutat cu foarte mare atenție în dicționarul român-român). În plus, ca o curiozitate pentru „iubitorii” limbii române, conform Constituției României (sursa: https://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?id=339&idl=1&par1=1),
„Limba oficială    ARTICOLUL 13
În România, limba oficială este limba română.”
.

M-am uitat în continuare pe Google translate la semnificația cuvântului „driver” și am primit ca prim înțeles expresia „conducător auto”. Alte sensuri oferite de traducătorul de pe internet mai sunt: „șofer”, „motor”, „mecanic”, „vizitiu”, „birjar”, „supraveghetor de sclavi”.

Așa că, la alegere, după bunul meu plac, pot înțelege că:
a) Alimentele au devenit principalul conducător auto al inflaţiei;
b) Alimentele au devenit principalul birjar al inflaţiei;
c) Alimentele au devenit principalul supraveghetor de sclavi al inflaţiei.

Personal, consider că varianta c) este cea mai corectă.

4. „Brânză vândută la suta de grame și roșii la bucată. O nouă strategie în piețe ca să se mascheze prețurile care nu mai scad”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/branza-vanduta-la-suta-de-grame-si-rosiile-la-bucata-o-noua-strategie-in-piete-ca-sa-se-mascheze-preturile-care-nu-mai-scad-2370721).

Sinonim cu „Mâncarea a ajuns atât de scumpă în România încât se vinde doar la suta de grame – Prețuri de coșmar la legume și fructe”
(sursa: https://realitateadevaslui.net/mancarea-a-ajuns-atat-de-scumpa-in-romania-incat-se-vinde-doar-la-suta-de-grame-preturi-de-cosmar-la-legume-si-fructe/).

La televizor tot apar anunțuri publicitare cu enunțul „Pentru sănătatea dumneavoastră, consumați cât mai multe fructe și legume”. Normal ar fi trebuit să scrie în continuare: „dacă vă mai permiteți”.

Deci, ca o concluzie directă și evidentă, mafia de stat ne vrea bolnavi!

E clar că dacă îmi iau un gram de brânză sau un sfert de roșie rămân sigur și cu bani de întreținere. Rămâne, totuși, întrebarea fundamentală: e suficient ca să nu mor de foame?

CONCLUZII.

Uite așa, la peste 30 de ani de la căderea comunismului, lumea se întreabă în continuare cum se va descurca cu haleala și cu căldura pe timpul iernii. Încă o dovadă că așa zisa revoluție din decembrie 1989 nu a schimbat nimic în bine pentru simplul cetățean.

Ba chiar, cu legea fundamentală în mână (Constituția României), puterea mafiotă actuală sfidează constant simplii cetățeni, ignorând cu toată dușmănia și reaua credință Articolul 47 din Constituția României!

Trăim în plin genocid economico-social!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu