În lumina evidențelor și, cu atât mai mult, a comunicatelor oficiale ale Procuraturii Militare, în decembrie 1989 a avut loc o diversiune politico-militară orchestrată de grupul de interese prorus (!) Iliescu-Militaru-Brucan.
Mulți tineri au murit atunci pentru „libertate”, răpuși de gloanțele manipulării iliesciene.
Acum, la 35 de ani de la Revoluția Infractorilor, morții din decembrie 19189 sunt cinstiți „cum se cuvine”, iar poporul român și-a regăsit, în sfârșit, neliniștea.
0. „35 de ani de la Revoluție: Balconul Operei din Timișoara s-a umplut de oameni, la aceeași oră când oamenii strigau în 1989 „Libertate””
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/35-de-ani-de-la-revolutie-balconul-operei-din-timisoara-s-a-umplut-de-oameni-la-aceeasi-ora-cand-oamenii-strigau-in-1989-libertate-3054405).
Să vedem ce mai înseamnă „Libertate” în România anului 2024, în banale știri recente.
1. Poliția Română și-a luat libertatea de a tortura.
„Nouă polițiști de la Secția 16, condamnați după ce au torturat doi tineri. Nouă ani de închisoare pentru un fost lider de sindicat”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/noua-politisti-din-bucuresti-condamnati-pentru-torturarea-a-doi-tineri-vezi-ma-ce-poate-sa-faca-politia-romana-3054867).
2. Românii sunt liberi să plătească prețuri plafonate la energie și gaze; fără prețuri plafonate mulți pot intra în faliment casnic muncind sau după o viață de muncă!
„Românii vor avea preţurile plafonate la energie şi gaze până în primăvara anului viitor.”
(surrsa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/romanii-vor-avea-preturile-plafonate-la-energie-si-gaze-pana-in-primavara-anului-viitor-iohannis-a-promulgat-legea-3054805).
3. Parlamentarii au libertatea să facă circ.
„POT, SOS și AUR au făcut circ în Parlament în prima zi a noului Legislativ. Unii au sfidat presa, în timp ce alții au cântat colinde”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/pot-sos-si-aur-au-facut-circ-in-parlament-in-prima-zi-a-noului-legislativ-unii-au-sfidat-presa-in-timp-ce-altii-au-cantat-colinde-3054823).
4. Românii au libertatea de a fi săraci.
„Harta sărăciei în România: Care sunt zonele defavorizate din țară”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/harta-saraciei-in-romania-care-sunt-zonele-defavorizate-din-tara-3054459).
5. Taxele locale sunt libere să crească cu 10%.
„Taxele și impozitele locale în București cresc cu peste 10% la anul, a decis Consiliului General al Capitalei”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cu-cat-vor-creste-taxele-si-impozitele-locale-in-bucuresti-la-anul-ordinea-de-zi-a-sedintei-consiliului-general-3054021).
6. Pensiile sunt libere să nu fie indexate.
„Viitorul guvern trebuie să renunțe la indexarea pensiilor și a salariilor”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/prim-vicepresedintele-pnl-ciprian-ciucu-viitorul-guvern-trebuie-sa-renunte-la-indexarea-pensiilor-si-a-salariilor-3051273).
7. Statul român și-a luat libertatea de a fi corupt și are libertatea de a funcționa cu deficiențe.
„Nicuşor Dan: Statul funcţionează cu mari deficienţe în multe zone, există şi multă corupţie”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/nicusor-dan-statul-functioneaza-cu-mari-deficiente-in-multe-zone-exista-si-multa-coruptie-3053919).
8. Probabil cea mai mare cucerire a Revoluției Infractorilor: politicienii români au libertatea de a fi iresponsabili (?!)
„Iresponsabilii. Nevoia urgentă de un președinte legitim”
(sursa: https://www.digi24.ro/opinii/vocile-digi/iresponsabilii-actuala-clasa-politica-a-facut-implozie-nevoia-urgenta-de-un-presedinte-legitim-3053493).
Cum să nu ieși în stradă în 1989 pentru o astfel de libertate deplină?
9. Politicienii au libertatea de a angaja pe pile.
„Cumetrie politică la PNL. Cum a ajutat-o liderul filialei Sector 4, Ionuț Stroe, pe fina sa să obțină o funcție publică”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/cumetrie-politica-la-pnl-cum-a-ajutat-o-liderul-filialei-sector-4-ionut-stroe-pe-fina-sa-sa-obtina-o-functie-publica-3052163)
10. Medicii și asistentele au libertatea de a lua spagă.
„Patru medici și o asistentă din Timișoara au recunoscut că au luat mită. Pe lângă bani, ar fi primit miere și bulion”
(sursa: https://www.digi24.ro/regional/digi24-timisoara/patru-medici-si-o-asistenta-din-timisoara-au-recunoscut-printr-un-acord-ca-au-luat-mita-pe-langa-bani-ar-fi-primit-miere-si-bulion-3053353).
10. Medicul chirurg este liber să nu opereze, chiar dacă pacientul de 16 ani își va pierde viața.
„Noi detalii în cazul băiatului mort la Spitalul din Târgu Jiu: Medicul de gardă nu a completat foile de observație”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/noi-detalii-in-cazul-baiatului-mort-la-spitalul-din-targu-jiu-medicul-de-garda-nu-a-completat-foile-de-observatie-3051899).
11. Românii au libertatea de a fi incompetenți la matematică.
„Competențele de bază au scăzut dramatic în UE. România, printre țările europene cu cele mai slabe cunoștințe la matematică”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/competentele-de-baza-au-scazut-dramatic-in-ue-romania-printre-tarile-europene-cu-cele-mai-slabe-cunostinte-la-matematica-3052781).
12. Românii și-au cucerit libertatea de a fi disponibilizați.
„300 de angajaţi ai șantierului naval Damen Mangalia vor fi disponibilizați.”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/300-de-angajati-ai-santierului-naval-damen-mangalia-vor-fi-disponibilizati-reactia-sindicatului-3051859).
13. Jandarmii au libertatea de a se bate între ei.
„Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/bataie-intre-jandarmi-intr-un-restaurant-din-bucuresti-unul-dintre-ei-a-ajuns-in-coma-la-spital-3051061).
14. Hackerii au libertatea de a înșela în masă.
„Percheziții de amploare la hackeri care au înșelat sute de oameni prin anunțuri false. Prejudiciul depășește 100 milioane de euro”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/perchezitii-de-amploare-la-hackeri-care-au-inselat-sute-de-oameni-prin-anunturi-false-prejudiciul-depaseste-100-milioane-de-euro-3049309).
15. În România inflația este mai liberă ca niciodată.
„România are cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a noua lună la rând”
(sursa: https://www.digi24.ro/stiri/economie/romania-are-cea-mai-mare-inflatie-din-uniunea-europeana-pentru-a-noua-luna-la-rand-3051329).
sâmbătă, 21 decembrie 2024
România contemporană cinstindu-și eroii la 35 de ani de la Revoluția Infractorilor
vineri, 20 decembrie 2024
„Reforme” ale statului sau imposibila alegere între furt calificat al statului și moralitate
Am auzit recent spunându-se la televizor, fără să regăsesc și pe internet informația pentru a o cita, că la UE s-a afirmat că 85% din problemele deficitului bugetar românesc se datorează cheltuielilor statului cu salariile bugetarilor și „investițiilor” (atât de dragi lui Ciolacu), care adesea înseamnă cheltuieli cu studii de fezabilitate care nu duc la nimic.
Legat de reducerea deficitului bugetar am găsit în schimb un concept al lui Cristina Ghinea despre „reforme” fiscale pe sursa https://financialintelligence.ro/cristian-ghinea-marcel-bolos-dupa-ce-a-aruncat-niste-cifre-a-tacut-din-gura-de-parca-nu-exista-in-camera-dupa-multe-insistente-au-prezentat-niste-posibile-scenarii-de-cresteri-de-taxe/:
„Reforme fiscale înseamnă creştere de taxe sau scăderi de cheltuieli – nu există reformă fiscală, pur şi simplu.”.
Din punctul meu de vedere, creșterea taxelor, cu atât mai mult în contextul actual, înseamnă represiune fiscală, nu reformă.
Simplul cetățean nu poate să vadă niciodată creșterea taxelor ca pe o reformă, ci ca o represiune.
Contextul socio-economic actual românesc este caracterizat de creșterea aberantă, inutilă și ticăloasă a datoriei externe a României.
Din nou se pune prima întrebare logică: la ce folosește creșterea datoriei externe?
Simte simplul cetățean vreun beneficiu de pe urma creșterii datoriei externe?
Răspunsul imediat, bazat pe fapte, este NU, simplul cetățean român nu are niciun beneficiu de pe urma creșterii datoriei externe. Milioanelor de simpli cetățeni, în loc să li se ofere locuri de muncă plătite corect și cu condiții de muncă rezonabile, de natură să le asigure un trai decent, li se oferă în fapt ajutoare financiare guvernamentale pentru a-și cumpăra produse alimentare de bază și ajutoare financiare guvernamentale pentru încălzire și pentru plata enerigei.
Statul se împrumută pentru a finanța în special salariile aberant de mari și nesustenabile ale bugetarilor, legate fără nicio bază economică de valoarea salariului minim pe economie.
Datoria publică înseamnă un procent anume din PIB. Dar cu ce procent contribuie la PIB-ul însuși sumele împrumutate de stat?
Pentru că, dacă eliminăm partea din PIB-ul formată cu ajutorul sumelor împrumutate, vom vedea că rămâne un PIB mult mai mic, care reflectă mult mai realist o economie subdezvoltată și neperformantă.
Pe un exemplu concret (cine vrea o realitate exactă nu are decât să aplice algoritmul de mai jos pe datele din statisticile guvernamentale), să presupunem că statul împrumută 10.000.000.000 (zecemiliarde) de euro pentru plata salariilor nesustenabile ale bugetarilor.
Bugetarii își încasează salariile, după care achiziționează bunuri și servicii; economia se mișcă și se formează statisticile, înclusiv cele referitoare la PIB. O parte din PIB crește datorită banilor împrumutați de stat pentru proprii salariați neperformanți și cheltuiți de acești salariați neperformanți.
Fenomenul se numește „împrumuturi pentru consum”.
Atât timp cât datoria guvernamentală crește în timp este evident că împrumuturile făcute de stat sunt constant neperformante și ineficiente și că statul însuși este neperformant și ineficient.
Comunismul a făcut împrumuturi externe pentru crearea de locuri de muncă, pentru dezvoltarea economiei, în timp ce „democrația” contemporană face împrumuturi pentru un trai decent oferit exclusiv bugetarilor.
Realitatea românească postdecembristă prezintă o strategie legalizată de îndatorare până la faliment total și de sufocare a sectorului privat. Pe scurt, statul român duce o politică profund antiromânească.
În mod evident, un astfel de mod de funcționare a statului nu poate duce decât la faliment total al statului.
O singură reformă există pentru a contracara actuala politică falimentară antiromânească: reducerea numărului de bugetari și așezarea salarizării bugetarilor pe baze sustenabile (trebuie concepută a altă lege a salarizării care să ofere mai mulți bani doar celor ce performează, iar celorlalți venituri în concordanță cu ceea ce pooate oferi sectorul privat; cui nu-i place să muncească la stat din cauza noii salarizări n-are decât să-și probeze valoarea în privat).
În fapt s-ar readuce funcționarea statului la normalitate, după masivele abuzuri „democratice” postdecembriste.
Propunerea de mărire a taxelor pentru toată populația României reprezintă doar un furt calificat impus de stat pentru a-și acoperi propriile pierderi create de el însuși, pentru a-și acoperi propria incompetență, pentru a-și acoperi propria ticăloșie, pentru a-și acoperi trădarea față de propriul popor.
Este foarte important de remarcat faptul că taxele mari, excesive, obligă sectorul privat la o competitivitate matematic imposibilă sau la salarizare mizerabilă a angajaților pentru a-și menține existența pe piață. Economiile cu impozitare mai mică sunt mai competitive pentru că pot stabili prețuri mai mici pentru produse realizate cu același tip de muncă prestată.
Cred că peste tot în lume ar trebui să existe un regim unic al taxelor de maxim 30% din veniturile realizate. Tot ce ar depăși acest procent servește doar la finanțarea corupției, incompetenței și ticăloșiei angajaților statului. Dacă poporul ar considera că vreun angajat al statului a adus servicii care merită beneficii financiare suplimentare, ar fi liber să ofere mai mulți bani fără constrângere din propriile buzunare, tot așa cum un pacient însănătoșit oferă benevol un cadou medicului care l-a făcut bine.
A făcut statul român vreun audit, vreo analiză pentru a se verifica eficiența împrumuturilor externe făcute în ultimii 30 de ani?
Iohannis, Ciolacu, Ciucă, Cîțu, Orban, SRI; SIE; CCR, MAI, care este eficiența economică a împrumuturilor externe făcute de Guvernul României în ultimii 5 ani?
joi, 19 decembrie 2024
Iohannis și Ciolacu oferă românilor petarde politice de sărbatori!
Războiul hibrid pe care puterea postdecembristă din România îl poartă cu poporul român a continuat ieri, 18.Decembrie.2024, și azi 19.Decembrie.2024, cu petarde politice de sezon, oferite de președintele Iohannis și prim-ministrul Ciolacu.
1. Klaus Werner Iohannis a dat o declarație de presă, evidențiată pe sursa ultra oficială https://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratiile-de-presa-sustinute-de-presedintele-romaniei-klaus-iohannis-inaintea-summitului-ue-balcanii-de-vest, unde, printre altele, a făcut justiție televizată în calitate de... purtător de cuvânt al CCR.
KWI a reincriminat:
1.1. Contravenția (atribuită lui Georgescu) de a face campanie electorală excesivă;
1.2. Suspiciunea că propaganda în favoarea unui candidat nu poate costa candidatul 0 lei;
1.3. Faptul că TikTok nu a oprit campania de sâmbătă și duminică în favoarea lui Georgescu, deși nici România și nici UE nu au legislație care să constrângă rețeaua să facă pe placul Biroului Electoral Central!
În plus, KWI a afirmat ambiguu că
1.4. „influența străină a fost găsită ulterior”!
Nu am înțeles dacă era vorba despre influența străină pro Georgescu sau despre influența străină pro îndatorare și pro sărăcie. Poate era vorba despre ambele?
Practic, se reconfirmă că anularea alegerilor prezidențiale este o ilegalitate care nu s-a bazat pe fapte, ci pe comandă politică.
Deja nici nu mai știu când a avut loc primul tur de prezidențiale. Până acum nu s-au citat cu probe concrete oameni, locuri și fapte care țin de influențe, interferențe, minciuni, manipulare, altele decât cele care se petrec tradițional la toate alegerile postdecembriste din România.
2. Prim-ministrul în funcție și cu puteri depline, Marcel Ciolacu, în loc să dea o hotărâre de guvern prin care să stabilească un calendar alalegerilor prezidențiale, ne-a oferit simpatica petardă politică a retragerii PSD de la guvernare.
Mesajul integral al lui Ciolacu există, de exemplu, pe sursa https://www.g4media.ro/breaking-marcel-ciolacu-anunta-ca-psd-se-retrage-din-coalitie-si-va-vota-un-guvern-de-dreapta.html, de unde am reținut petarda principală:
„Ca să fie clar! Atât eu, cât și partidul pe care îl conduc, am înțeles perfect votul românilor! A fost un vot la blam la adresa unei clase politice mai preocupată de certuri sterile și răzbunări decât de viața românilor!”.
Oau! Nu știu ce a înțeles Ciolacu, pentru că din mesaj reies mai multe omisiuni și neclarități.
2.1. Clasa politică a fost mai preocupată în primul rând de spulberarea banilor publici către propriile buzunare decât de certuri sterile, răzbunări și de viața românilor. Acest lucru s-a făcut în condițiile unei supraîndatorări aberante, ticăloase și inutile, dar, posibil, legale, că asta-i democrația legal infracțională postdecembristă
2.2. Oare la alegerile precedente Ciolacu a crezut că PSD și PNL au primit voturi de la cetățeni ca să fie mai preocupați de spulberarea banilor publici către propriile buzunare decât de viața românilor? Fals și ilegal. Numai că, la fel ca în cazul vidului legislativ împotriva TikTok, există și un vid legislativ împotriva celor care încalcă Articolul 47 din Constituția României, referitor al nivelul de trai!
2.3. Din nou avem o mărturie din sistem, „proeuropeană”, despre ce înseamnă parcursul „proeuropean” contemporan (aâtâ de iubit de haita von den Leyen!): o clasă politică „mai preocupată de certuri sterile și răzbunări decât de viața românilor”.
Ha, ha, ha, ha!
Se aude, CCR?
Bravo, Ciolacule! Ți-ai zis-o!