În prima fotografie de mai jos este un îndemn la protest pe care l-am găsit în cutia de scrisori; în a doua fotografie sunt două afișe stradale identice care cheamă tot la protest.
Ce au în comun aceste îndemnuri la protest?
Aceste îndemnuri la protest au un comun un viciu de procedură esențial: nu sunt asumate de nimeni!
Practic lumea este chemată generic în stradă pentru iluzia că astfel va avea parte, de exemplu, de dreptate, bunăstare, pace, libertate, situații care, aparent, nu pot fi obținute prin vot democratic.
În fapt, nimeni nu garantează nimic. Sub ipocrizia acestor principii se poate ascunde orice, inclusiv demolarea regiomului republican actual.
Oare care este prima reacție a unora care citesc ceea ce scrie pe aceste afișe?
Își imaginează că grupul de interese al lui Călin Georgescu organizează acest protest? Atunci de ce nu este asumat ca atare? De ce vedem niște afișe anonime?
Pe de altă parte, imaginea lui Călin Georgescu s-a transformat deja în mare parte în circ. Pe de o parte ANAF susține că ar fi fost finanțat de PNL, pe de altă parte au apărut clipuri în care se afirmă că a fost votat printre alții de PSD...
Una din concluziile mele este că implicarea rusească în acest circ politic ar fi posibilă doar dacă PSD și PNL sunt manevrate de Rusia. Ceea ce nu ar fi exclus, dacă ne uităm la „parcursul european” al României soldat imensa datorie externă de 200.000.000.000 de euro care poate intra în buzunarele oricărui grup de interese; oligarhii occidentali pot fi la fel de bine beneficiarii acestei datorii externe pentru care nimeni nu are chef să iasă în stradă în România sau măcar să-și pună întrebări.
O altă concluzie este clasică: este o altă tentativă a grupului de interese monarhist de a se folosi de nemulțumirile populare pentru a scoate lumea masiv în stradă sub diferite pretexte, pentru a justifica și da lovitura de stat în scopul reinstaurării monarhiei.
De curiozitate: cu cine vor să dialogheze „protestatarii” în Piața Universității duminică, 12.Ianuarie.2025?
În Piața Universității nu este nici guvern, nici parlament, nici președinte și oricum este zi liberă...
Nu e cam mare prosteala și apelul la prostie colectivă?
Pentru un popor compus majoritar din analfabeți funcționali, cu siguranță nu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu