Este socant si sfidator sa aflam din presa si de pe internet faptul ca numarul achizitiilor publice la preturi supraevaluate la nivel national sunt de ordinul miilor; ca avem, de exemplu, cele mai scumpe autostrazi (inexistente) si ca Ministerul Public si Ministerul Justitiei sunt incapabile sa aresteze, sa administreze probe si sa condamne infractorii din mafia de stat.
Este socant si sfidator sa aflam ca este posibil sa se faca achizitii publice la preturi de 10-20 de ori mai mari decat pretul pe piata libera. Ce dovezi le sunt necesare Ministerului Public si Ministerului Justitiei pentru a se autosesiza si a instrumenta aceste situatii? Ce legi se voteaza in Parlament daca infractionalitatea la nivelul statului si administratiei locale este generalizata? Exista legi grijulii cu amendarea cetateanului care incalca viteza legala, dar nu exista legi care sa pedepseasca aceste inginerii financiare cu banii publici? Care este pedeapsa maxima pentru fraudarea banului public? Ce masuri au propus sau au luat Ministerul Public si Ministerul Justitiei pentru descurajarea si stoparea infractionalitatii pe bani publici?
Guvernul invoca siguranta nationala pentru justificarea taierii pensiilor si salariilor. Primul ministru (sau primul sinistru) si Presedintele nu ar trebui "sa ia in calcul" faptul ca achizitiile publice la preturi aberante sunt adevaratul pericol pentru siguranta nationala? Ministrul Public si Ministrul Justitiei nu gasesc nimic in neregula la achizitiile publice la preturi supraevaluate? Ministerul Public si Ministerul Justitiei sunt in slujba cetateanului sau in slujba statului infractor?
Prin lipsa ostentativa de reactie, Ministerul Public si Ministerul Justitiei sunt garantii infractionalitatii cu banii publici. Nu trebuie sa fii specialist ca sa intelegi ca achizitiile publice reprezinta poarta de acces catre insusirea flagrant frauduloasa a banilor publici de catre cei avizati si privilegiati.
Se vorbeste deseori de lipsa de reactie a societatii civile. Nu stiu exact care sunt reactiile legale pe care le poate avea societatea civila. La televizor se vad zilnic manifestatii in care cetatenii ii considera pe cei care ne conduc HOTI. Cu toate acestea, nu populatia este imputernicita sa aplice legea, ci Ministerul Public si Ministerul Justitiei, care trateaza cu indiferenta subminarea evidenta a economiei nationale. Cum poate societatea civila sa penalizeze complicitatea Ministerului Public si Ministerului Justitiei cu infractorii din cadrul statului? Lipsa de reactie a Ministerul Public si Ministerului Justitiei nu inseamna favorizarea infractorilor? Unde pot reclama, ca simplu cetatean, pentru aceasta culpa, Ministerul Public si Ministerul Justitiei? Tot la Ministerul Justitiei? La UE? Pe Marte?
Societatea civila ar trebui sa organizeze tribunale ale poporului pentru judecarea, condamnarea si confiscarea averilor infractorilor din cadrul statului?
Este evident ca traim in cadrul unei dictaturi odioase si nu avem mijloace sa ne opunem statului infractor, care se amuza nepasator si cinic pe seama neputintei noastre.
Prasium majus
Acum 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu