Conform sursei https://24iasi.ro/legumele-de-matca-pline-cu-substante-toxice-politistii-si-mascatii-au-descins-la-legumicultori-de-unde-au-saltat-sute-de-litri-de-substante-expirate/, în agricultura mioritică există „fermieri” care folosesc pentru culturi de legume substanțe toxice expirate și substanțe neautorizate în România.
Fenomenul a fost pus în evidență în comuna Matca din Galați.
O fi singurul loc din România unde se întâmplă așa ceva?
O fi singura dată când „fermierii” din Matca au procedat astfel?
Greu de crezut, judecând după numărul uriaș de bolnavi de cancer digestiv din România.
Anul trecut (2021) propaganda spunea, de exemplu, pe tema cireșelor
„să cumpărăm cireșele de la producătorii locali care nu folosesc chimicale pentru a forța creșterea lor, recomandă specialiștii, chiar dacă aspectul acestora nu este cel mai bun”
(sursa: https://www.antena3.ro/life/cirese-stropite-pesticide-toxice-606400.html).
Și de unde știu eu cine nu folosește chimicale? Adică dacă îmi cumpăr numai porcării cu aspect sinistru am garanția unor produse sănătoase?! Nu prea cred.
La începutul acestui an (2022) se spunea că și din import
„tot mai multe fructe și legume toxice ajung în România”
(sursa: https://www.monitorulcj.ro/sanatate/95773-fructe-si-legume-toxice-pe-piata-din-romania-vicepresedintele-ansvsa-nu-au-ce-cauta-pe-rafturi).
Conform aceleiași surse,
„90% dintre produsele toxice au fost retrase la intrarea în România și nu au ajuns pe rafturi”.
Deci s-au vândut, totuși, produse toxice în procent de 10%.
Se pare că e din ce în ce mai greu de supraviețuit în România.
Oare tot d-astea mănâncă Iohannis, Ciucă și Ciolacu?
Porumbei
Acum 19 minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu