Sursa: D.G. HotNews.ro
Marţi, 10 august 2010, 14:44Link: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7679363-video-traian-basescu-simt-bine-tara-mea-cat-timp-injuram-tara-fiecare-avem-problema.htm
"Eu ma simt bine in tara mea. Cand toti o sa fim indragostiti de tara noastra, vom fi o tara care are sanse de progres. Cat timp o sa ne injuram tara in fiecare zi o sa avem o problema"
Ipocrizia provine de la prima propozitie. Daca Traian Basescu se simte bine in tara lui, de ce s-a operat la Viena? Ori nu se simte bine pe un pat de spital romanesc, ori Romania e o provincie a Imperiului Austro-Ungar.
Ipocrizia provine si din fraza a doua. Daca Traian Basescu, politicienii si patronatul sunt indragostiti de tara lor, dragostea lor pentru tara se manifesta la fel ca dragostea lupului pentru prada. In plus, in partea a doua a enuntului ni se spune ca avem sanse de progres; adica si asa progresul este incert.
Ipocrizia din fraza a treia: in ziare si la televizor se fac zilnic dezvaluiri despre problemele grave cu care se confrunta Romania si romanii. Oare sunt aceste dezvaluiri injuraturi? Poate ca Traian Basescu ar trebui sa revina cu explicatii si sa ne lamureasca, sa se exprime clar, ca un barbat si nu ca un politician.
Egoismul provine din prima propozitie. Este credibil ca Traian Basescu se simte bine in tara lui, pentru ca nu duce lipsa de privilegii si nu are o situatie materiala precara. Dar, in calitate de sef al statului, poti sa te simti bine cand stii ca tara este indatorata, saracia este generalizata, veniturile se reduc prin lege si taxele cresc prin lege?
Egoismul provine si din fraza a doua. Traian Basescu, politicienii si patronatul sunt indragostiti de propriile lor persoane, nu de tara. Altfel, cum s-ar explica afacerile paguboase pe care le gestioneaza statul, clientela de partid (PDL, PSD, PNL), achizitiile publice la preturi supraevaluate, formele ilegale de munca tolerate de stat?
Poate ca fraza: "O tara care se duce sa ceara mereu imprumuturi pentru a avea bani de pensii si nu pentru infrastructura este o tara de mana a doua." nu reprezinta o injuratura. Dar e de bine? In plus, s-a dus tara sa ceara imprumuturi? Sau Traian Basescu si niste persoane din guvern s-au ocupat cu asa ceva? Personal, nu am primit niciun ban de la FMI, dar platesc dobanda sub forma de TVA marit si alte taxe suplimentare pentru fratia dintre statul roman si FMI. Ce comision sau spaga a oferit FMI-ul (si cui) pentru aceste mizerii de imprumuturi care nu au schimbat deloc viata romanilor de rand in bine, dar care ingrasa buzunarele FMI?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu