joi, 13 ianuarie 2011

Solidaritate

Cu multa intarziere imi exprim solidaritatea fata de mesajul lui Adrian Sobaru:
"Ne-ati ucis si ne-ati vândut viitorul copiilor nostri/ Libertate".

As mai adauga ca ne-a fost ucis si prezentul, si chiar si trecutul. Cum poate fi ucis trecutul? Prin prezent si viitor. Pai, de exemplu, marele poet national dorea Romaniei "la trecutu-ti mare, mare viitor". Marele viitor ar putea insemna (pe langa saracia generalizata) legalizarea prostitutiei si a drogurilor usoare in viziunea TraiBa, Eba, Ioba, Boc, Poc, Cioc etc. Acum noi nu avem de unde sa stim, poate ca Eminescu visa la o Romanie sarantoaca, plina de curve si drogati usor. Poate ca asta vor si romanii, moment in care e clar ca punctul meu de vedere e total diferit.

Ce parere are primul sinistru despre gestul lui Adrian Sobaru:
"Stiu si înteleg ca multi români o duc greu în aceste vremuri de criza si acest lucru nu reprezinta vina exclusiva a cuiva (...). Solutia la problemele pe care le avem nu este aceasta pe care am vazut-o la Parlament si de aceea fac un apel la luciditate, rationalitate si la gasirea solutiilor cele mai bune pentru a depasi aceasta perioada grea."

Un punct de vedere partial ipocrit, partial corect. Multi romani o duc greu in aceste vremuri de criza din vina exclusiva a mafiei politico-economice (presedinte, guvern, parlament, patronate, lideri sindicali). Solutia la probleme nu este, desigur, sa se arunce in cap toate persoanele care sufera de pe urma mafiei politico-economice.

Solutia la probleme inseamna solidarizarea si organizarea celor 40% care nu participa la vot pentru ca nu cred in minciunile triadei PDL-PSD-PNL. Daca cei 40% si-ar desemna lideri care sa candideze (de exemplu, eu l-as vota fara rezerve pe Adrian Sobaru orice, presedinte, parlamentar, primar), s-ar exclude prin vot mafia de la putere.

Dupa care, alesii ar putea vota Legea majorarii impozitarii profiturilor firmelor cu 30%, dupa modelul reducerii salariilor cu 25% si cresterea TVA cu 24%. Adica, daca se pot lua de la saraci cel putin 30% din venituri, de ce sa nu se ia si de la firme cu profit de sute de milioane, tot 30%? Macar asa, de dragul democratiei, de dragul statului de drept, de dragul egalitatii de sanse si tratament...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu