marți, 20 decembrie 2011

Lupta cu coruptia

Seful statului se "lupta" cu coruptia. Conform sursei:
http://stirileprotv.ro/stiri/politic/traian-basescu-statul-nu-poate-fi-necompetitiv-sau-corupt-fara-un-partener-mediul-privat.html

"Presedintele a spus ca statul roman nu poate fi considerat necompetitiv sau corupt fara un partener: sectorul privat."
...
"Sa iesim din ipocrizie. Daca exista coruptie, singur statul nu poate fi corupt, are un partener.".

Foarte amuzant, sectorul privat este introdus gramada in ecuatia coruptiei. Parca si vad cozi nesfarsite de "sectoriști privați" la institutiile statului, asteptand sa corupa ordonatori de credite. Probabil ca muncitorii de la autostrazi au si ei comisionul lor, de preferat la grauntele de nisip sau la pietricica din asfalt. De aia sunt asa de scumpe autostrazile inexistente. De aia primul sinistru inaugureaza... panglici.

Oricum, statul singur este corupt, pentru ca "partenerul" este corupatorul. Probabil ca daca statul ar fi fost singur corupt, atunci s-ar fi putut lupta cu coruptia. Dar daca are un partener, sectorul privat, atunci nu mai e chiar nimic de facut. Daca s-ar aresta si statul corupt si sectorul privat corupt, atunci sigur s-ar alege praful de tara asta. Cine ar mai ramane? Somerii si pensionarii, care nu ar mai sta la coada la statul corupt. Ar sta la coada la stat... degeaba. Ca locuri de munca nu mai "e".

CONCLUZIE: Coruptia are caracter puternic in Romania si stie wrestling, invinge intotdeauna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu