Alesii ne-au mai facut o "bucurie", au votat foarte "importanta" lege a lustratiei. Ma bucur ca nu au amanat-o pentru mileniul urmator, poate aparea un comunist multicentenar in parlament. Era ceva de interes national, nu cumva sa mai vina comunismul la putere, sa creeze locuri de munca pentru cetateni si sa ofere salarii decente medicilor, profesorilor, muncitorilor, inginerilor sau oricarui om cinstit care doreste sa prospere muncind.
Din punct de vedere moral, mi se pare o gluma o astfel de lege. Nu stiu cum se poate vorbi despre relele comunismului in timp ce traim dezastrul actual. Cred ca mai indicata ar putea fi legea "luxtratiei" (luxtratie = cuvant inventat de mine). Aceasta lege ar trebui sa interzica tuturor alesilor postdecembristi si europarlamentarilor romani si de orice alta cetatenie (care pus umarul la realizarea crizei permanente, nationale, europene si mondiale) sa mai ocupe functii de parlamentari si europarlamentari.
Pentru ca mi se pare foarte imoral sa fie condamnat comunismul in timp ce capitalismul se dovedeste cu mult mai falimentar pentru romani. Dar, ce stiu eu, probabil ca asta a fost vointa poporului. Va amintiti multimea de manifestanti furiosi (curat "revolutionari") care striga in decembrie 1989: "Jos "dictatorul"! Vrem inflatie, somaj, saracie, coruptie, hoti la putere!"? Nu? Nici eu nu-mi amintesc, dar ce mai conteaza...
Pana la urma, daca tot vorbim de sisteme politice, orice sistem politic, pe hartie, suna bine. Orice sistem politic clameaza valori si mimeaza grija pentru cetatean. Numai ca, in realitate, hotii care detin puterea distrug tara si cetatenii in folosul personal si cu incalcarea legii. Numai ca, spre deosebire de infractorul particular (care, daca opereaza in Romania, mi se pare un mare fraier), infractorul de la stat are institutiile statului de partea sa, gata sa-i acopere, contra comision sau spaga, infractiunile.
Mi se pare imoral sa vorbim de legea lustratiei si de condamnarea comunismului in tara achizitiilor publice la preturi supraevaluate, a privatizarii ticaloase a petrolului, a distrugerii industriei, agriculturii, transporturilor si comertului, a celor mai scumpe autostrazi inexistente din lume (!), a flotei "scufundate" si asa mai departe.
La urma urmei, daca actualii capitalisti ar fi atat de performanti, fostii comunisti ar fi imposibil de votat, pentru ca, teoretic, nimeni nu ar fi atat de tampit incat sa voteze pe cineva despre care stie ca urmeaza sa faca rau. In plus, partide socialiste si comuniste exista in tarile industrializate din vechea Europa, pe astia nu i-a mai "lustrat" nimeni. In alt plus, mai crede cineva in doctrine? Este evident ca orice partid politic vine la putere ca sa se "distreze" pe bani publici.
Asa ca, in final, reactia societatii civile la adresa alesilor si la legea lustratiei: mai lasati-ne, bai, cu aburelile astea.
Frunze de stejar
Acum 55 de minute
Se lupta pentru putere doar pentru ca sa-si asigure viitorul,in timp ce noi luptam sa supravietuim.
RăspundețiȘtergereSi cine stie cate legi o sa mai scoata "mintile luminate".Dar pe mine nu ma mai mira absolut nimic din partea lor.Noapte buna.