vineri, 16 martie 2012

Coruptia si salariul minim pe economie

Simpatica si banala stirea ca un judecator a fost arestat preventiv pentru luare de mita. Spaga prezumata: 50.000 de euro!!!

Sursa: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/judecatorul-catalin-serban-re-inut-pentru-29-de-zile-in-dosarul-de-luare-de-mita-23725.html

De ce am pus 3 semne de exclamare? Pentru ca se spune mereu: "Nu sunt bani pentru salarii". Un motiv al lipsei banilor este ca se arunca prea multi bani pe spagi. Alt motiv este ca angajatul roman este bataia de joc a statului si a angajatorilor. Alt motiv este ca liderii sindicali mai au si alte treburi.

Ce inseamna o spaga de 50.000 de euro? Sa presupunem, pentru simplificarea calculelor, ca salariul minim pe economie este de 200 de euro net pe luna (in realitate este mai mic). Deci:
200 de euro x 12 luni = 2400 de euro pe an.
2400 de euro pe an x 20 de ani = 48.000 de euro.

Adica un functionar al statului incaseaza la un singur caz de sabotare a legii in interes personal salariul minim pe economie pe 20 de ani!!!

Chiar nu are nici un ales al cetatenilor o problema cu micimea ticaloasa a salariului minim pe economie? Pentru ca, daca salariul minim pe economie ar fi mai mare, poate ca nu ar mai fi bani de spagi.

Ma gandeam ca pentru o parcare neregulamentara se ridica masina si soferul nefericit trebuie sa achite circa 800 de lei ca sa isi recupereze masina. Ma mai gandeam ca legile totalitarismului capitalist prevad amenzi pentru orice caraghioslac. Care este valoarea amenzii pentru functionarul corupt? Ce ar fi daca valoarea amenzii ar fi de 10 ori valoarea spagii? Eu cred ca functionarul corupt ar plati-o fara sa clipeasca, numai sa-si pastreze postul... Si i-ar ramane si bani garla de salarii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu