duminică, 8 iulie 2018

Romanisme "exceptionale" in anul centenarului (2018)

Cam ce poate insemna cuvantul "romanisme" in cadrul articolului? Prin "romanisme" se pot intelege, de exemplu: atrocitati aberante, aberatii, anomalii aberante, comportament aberant. Sa vedem exemple concrete de romanisme din Romania centenarului.

1. Copilul batut cu bestialitate de tatal sau pentru... doua felii de salam!

Conform surselor https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/gorj-adolescent-batut-crunt-de-tata-alcool-959161 si https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/final-surprinzator-in-cazul-baiatului-batut-crunt-de-tata-pentru-doua-felii-de-salam-959851, un baiat de 15 ani dintr-o comuna din Gorj a fost batut cu violenta de catre tatal sau pentru ca... si-a taiat doua felii de salam din frigider.

Tatal denaturat si alcoolizat i-a rupt mana fiului si i-a dat sangele pe nas!

O situatie care, desigur, ne face sa ne simtim si mai mandri ca suntem romani, cu atat mai mult cu cat suntem in anul centenarului lu' Peste (2018).

Dar aberatiile nu s-au oprit aici. Cauza a fost clasata pentru ca s-au facut presiuni asupra baiatului (de catre maica-sa) ca sa-si retraga plangerea, iar autoritatile "cercetase" de infractiuni atat au asteptat.

Despre mama copilului este scris ca ar fi si mai rea decat tatal (!?): "Nu se duce acasă, doarme pe la diferite persoane. Le ia alocaţia celor doi minori şi îi cheltuie pe băutură şi pe ţigări"!

Culmea bataii de joc mi se pare eterna "consiliere" psihologica a victimei. Oare ce-i poate spune psihologul victimei cu mana rupta pentru ca sa-l convinga sa nu devina un viitor caz antisocial? Probabil ceva de genul: "Lasa, bai, ce, te-a omorat? Nici macar nu te-a agresat sexual. Nu puteai sa mananci si tu corcoduse din boscheti?"...

Din cate am inteles, baiatul nu va fi dus la un centru de plasament, unde, conform realitatii prezentate tot la stiri, viata lui nu ar fi prea diferita de cea de acasa.

Cica in 2017 in Gorj au fost raportate 211 cazuri de copii neglijati, abuzati sau exploatati; 8 copii au ajuns in "grija" statului. Sa nu uitam ca nu toate cazurile se raporteaza autoritatilor.

2. Crucea pusa pentru asfaltare!

Conform sursei https://adevarul.ro/locale/craiova/culmea-monumentelor-troita-cinstea-asfaltarii-unui-drum-urma-macar-n-a-fost-asfaltata-comuna-consilierii-s-au-semnat-cruce-1_5b3e0882df52022f75e12e49/index.html, asfaltul este atat de rar la sate, incat satenii unei comune au ridicat un "monument" de tip... CRUCE ca sa marcheze asfaltarea inceputa in sat.

Ridicolul situatiei a fost completat de faptul ca s-a ridicat troita cu crucea, dar... s-au terminat banii de asfaltare, hi, hi!

Lasa, bai, nu-i nimic. Ne "mandrim" si cu voi la fel cum ne "mandrim" cu orice alta dileala realizata de statul mafiot totalitar pentru binele... mafiei politico-economice.

Cica pe cruce e trecut primarul (initiator al proiectului), viceprimarul (persoana importanta si el), consilieri locali (10... bucati sau 10 capete de locuitori) si executantul crucii (familia... Cruceru, ha, ha, ha!).

Si asfalt in comuna cine pune? Familia Asfaltoiu? He, he, he!

3. Scriitoarea agresata de paranoicii tembeli ai cartierului!

Conform sursei https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/scriitoare-agresata-pe-motiv-ca-fura-copiii-ce-spun-cei-care-cred-in-mitul-ambulantei-negre-958688, foarte multi cetateni dusi cu pluta au considerat ca o scriitoare (cam ciudata si aceasta) rapeste copii pentru organe.

Desi in ambulanta dezafectata in care traieste scriitoarea nu s-a gasit nici urma de copil, cetatenii (ofticati din principiu) au gasit de cuviinta sa ii aplice o "corectie" (absolut ilegala) scriitoarei, arzand-o chiar si cu tigara.

Sa ne delectam cu citate din imaginatia bolnava a agresorilor:

"„Doarme în mașină și pândește copiii și tot.”;

„În maşină era nişte din alea de gheaţă, atât.”;

„Ne-a deschis geamul și ne-a arătat o carte că ea este scriitoare, dar de fapt ea avea niste haine negre.”
(Ha, ha, ha! Acest citat pare din categoria Gheorghe Hagi sau Viorica Dancila.);

„La 3, 4 ore schimbă numerele.”"
.

4. Norma de hrana in Romania pe categorii de cetateni (mai mult sau mai putin onesti) pare destul de discriminatorie:

4.1.  1.050 lei lunar pentru detinuti (35 de lei pe zi; sursa: http://monitorfg.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=12575:sntatea-din-farfuriile-bolnavilor&catid=43:tiri-locale&Itemid=29), in conditiile in care salariul minim net lunar actual este de 1162 lei (sursa: https://www.startupcafe.ro/taxe/salariul-minim-2018-revisal-net-brut.htm)!

4.2.  960 lei lunar pentru politisti si militari (32 de lei pe zi), conform sursei https://observator.tv/eveniment/anunt-important-pentru-politisti-si-militari-norma-de-hrana-247826.html;

4.3.  810 lei lunar pentru salariati civili din MApN (27 de lei pe zi), conform sursei https://observator.tv/eveniment/anunt-important-pentru-politisti-si-militari-norma-de-hrana-247826.html;

4.4.  750 lei lunar pentru personalul contractual din MAI (25 de lei pe zi), conform sursei https://observator.tv/eveniment/anunt-important-pentru-politisti-si-militari-norma-de-hrana-247826.html;

4.5.  Intre 150 si 525 lei pe zi pentru pacientii din spitale (surse: http://monitorfg.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=12575:sntatea-din-farfuriile-bolnavilor&catid=43:tiri-locale&Itemid=29; https://gddhd.ro/actualitate/hrana-pacientilor-de-la-sup-pregatita-intr-o-bucatarie-moderna/)!

Se pare ca, in Romania (nu doar a centenarului), lucratorii pe salariul minim pe economie si spitalizatii nu prea au nevoie de hrana, spre deosebire de politisti, ca sa nu mai vorbim de detinuti! In concluzie, cei care sunt nemultumiti de salarii si de painea cea de toate zilele n-au decat sa se faca... detinuti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu