sâmbătă, 7 iulie 2018

Belgia - Brazilia 2-1, un rezultat care mi-a daruit o clipa de fericire

Ieri, 06.Iulie.2018, Belgia a invins Brazilia cu 2-1 in cadrul Cupei Mondiale la fotbal. Belgia merge in semifinale, iar Brazilia pleaca acasa.

Ca si acum 4 ani (cand Brazilia a fost surclasata pe teren propriu cu 7-1 de Germania), m-am bucurat de esecul Braziliei. Desi vazuta de multi "specialisti" ca favorita la castigarea Cupei Mondiale din 2018, nici aceasta echipa a Braziliei nu mi-a placut.

Mult prea departe de echipele boeme si generoase ale Braziliei de altadata, actualii jucatori sunt mult prea europenizati, specialisti mai degraba ai simularii accidentarilor grave (infrunte cu "campionul" Neymar, devenit proverbial si pe internet) decat ai jocului spectacol.

Belgia, al carei joc seama mai degraba cu fotbalul total al Olandei din anii '70 - '80, isi datoreaza calificarea unui autogol brazilian si un contraatac devastator terminat cu gol.

Belgienii mi s-au parut prea economi dupa ce scorul a devenit 2-0 si nu au insistat sa mai poarte alte contraatacuri care ar fi putut duce scorul pe noi culmi ale umilintei pentru Brazilia. Brazilienii au inscris un gol si meciul s-a terminat mai tensionat decat ar fi fost cazul, dupa alte cateva mari ocazii braziliene.

Eden Hazard, decarul belgienilor, mi se pare de vreo 30 de ori mai incisiv decat Neymar, decarul brazilian facut vedeta mai mult de presa decat de valoarea aratata in joc.

Ca un fapt divers, Eden Hazard mi s-a parut mai faultat si mai dur lovit decat Neymar. Daca nu ma insel, trei brazilieni au luat cartonasul galben dupa faulturi dure si clare, asupra belgianului.

Belgia - Franta va fi o semifinala destul de imprevizibila, cu doua echipe omogene si solide. Probabil ca inspiratia de moment sau gafele pot face diferenta.

Dupa cum s-a vazut, actuala Cupa Mondiala a devenit o afacere europeana. Uruguay, o chipa frumoasa, dar fara rezerve de nivelul lui Cavani, nu a reusit sa-i faca fata Frantei. Eu nu l-as blama prea mult pe portarul Uruguayului pentru gafa comisa, pentru ca oricum echipa sa nu a reusit sa dea vreun gol, deci meciul era pierdut si la scorul de 1-0.

Se mai joaca in sferturi Anglia - Suedia si Croatia - Rusia.

Greu de zis cine va merge mai departe. Aparent Anglia ar avea prima sansa cu Suedia, dar englezii s-au chinuit pana la penalty-uri cu Columbia, iar Suedia este o echipa "capoasa".

Croatia ar parea superioara Rusiei, dar echipa gazda poate rezista si duce meciul pana la loteria penalty-urilor (la fel ca in meciul cu Spania), unde ar avea avantajul publicului care i-ar huidui masiv pe adversari.

Sentimental vorbind, as vrea sa vad o finala Belgia - Croatia, dar, evident, ce va fi va fi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu