Statul si-a continuat cu aroganta in aceste zile joaca de-a masurile anticriza in fata populatiei neputincioase. In fapt, opozitie reala in Romania nu exista. Partidele politice sunt parti ale aceluiasi scop suprem: accesul la banul public. Aceasta pentru ca, spre deosebire de societatile cu raspundere limitata, dupa cum se vede din vremurile pe care le traim, statul este o societate cu iresponsabilitate nelimitata si cu resurse financiare nelimitate.
Fiecare partid care nu este la putere, nu este nici in opozitie, pentru ca nu doreste in fapt schimbari care sa aduca intrarea tarii in normalitate. Tactica partidelor care nu sunt la putere consta in hartuirea celor de la putere. Se pun in evidenta probleme existente, se arata cu degetul catre vinovati si atat. Cand, intr-un fel sau altul, actualii distrugatori ai tarii vor pierde puterea, asa-zisi salvatori ai tarii vor prelua puterea si odata cu ea, toate obiceiurile vechii puteri. Se schimba numai personajele, problemele raman. Cei care pierd puterea vor pune, la randul lor, in evidenta probleme existente, vor arata cu degetul catre vinovati si atat. Asta, pana cand le va veni iar randul sa preia puterea.
Este clar ca statul are PRIN LEGE puteri discretionare de a face rau populatiei:
1. Statul are dreptul sa minta. Pedepseste legea minciunile oamenilor politici?
2. Statul are dreptul sa fure. Pedepseste legea ingineriile financiare (achizitiile publice la preturi suparevaluate)?
3. Statul are dreptul sa fie incompetent si de rea-credinta (sa gestioneze bugetul mereu in pierdere, sa falimenteze tara; sa faca imprumuturi inutile de la FMI, UE, banci; sa nu foloseasca fonduri europene nerambursabile; sa nu introduca politici de marire a numarului de firme private si de locuri de munca; sa stabileasca salariul minim pe economie nerealist in raport cu traiul decent; sa nu combata evaziunea fiscala si munca ilegala);
4. Statul are dreptul sa nu raspunda in fata legii. Daca vechiul regim era acuzat de subminarea economiei nationale acum 20 de ani, actualul regim ar trebui acuzat de mega subminarea (sau supraminarea?) economiei nationale. Cu toate acestea, partidele de "opozitie" nu fac uz de cadrul juridic pentru a acuza actuala putere. De ce? Pentru ca si "opozitia" a aplicat aceleasi metode cand era la putere, deci si puterea ar putea acuza "opozitia". Asa s-a nascut formula "Sa nu cautam vinovati".
5. Statul are dreptul de a-si exercita puterea haotic, nu este obligat sa prezinte actionarilor (poporului roman) un plan de afaceri VIABIL si sa isi exercite mandatul in limitele acelui plan de afaceri.
O opozitie reala ar trebui sa combata dreptul statului de a minti, de a fura, de a fi incompetent, de a nu raspunde in fata legii si de a functiona haotic. Schimbarea periodica a personajelor care compun statul roman nu modifica nimic.
Singurii vinovati de dezastrul in care este Romania sunt REPREZENTANTII DE LA VARF AI PUTERII. Imprumuturile din 2009, de zeci de miliarde de euro, nu se faceau daca nu existau gauri in buget de zeci de miliarde de euro. S-a ajuns la aceste gauri in buget, de zeci de miliarde de euro, desi in 1990 Romania nu avea datorii externe si s-au facut privatizari totale (vanzandu-se pana si resursele naturale ale tarii). Banii publici s-au transferat in buzunarele privilegiatilor care au avut acces la acesti bani. Cine sunt cei care au distribuit in 20 de ani banii publici? Somerii? Pensionarii? Bugetarii fara functii executive? Angajatii din firmele private? "Mamicile"? Copiii?
Hyvää Joulua / Merry Christmas
Acum 7 ore