Statul roman e foarte doritor sa accentueze saracia cetatenilor majoritar saraci, diminuandu-le veniturile cu 15-25%. Doreste, deasemenea, sa impuna o taxa de solidaritate de 90% pentru anumite pensii.
Exista o alta categorie de cetateni, realizatoare de venituri, pe care statul roman o ignora cu desavarsire. Este vorba de persoanele care realizeaza venituri din dividende. Oare nu sunt si ei solidari cu restul cetatenilor romani? Nu ar trebui ca statul sa introduca si pentru ei o taxa de solidaritate? De exemplu, pentru venituri din dividende mai mari de 1500 de euro (adica de zece ori mai mari decat salariul minim, care este de circa 150 de euro), sa se introduca o taxa de solidaritate de 90%.
Alesii care compun statul roman promit la ora actuala deficit bugetar de 64% din PIB daca nu se aplica masurile propuse pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Asta propuneau alesii in campaniile electorale? De ce nu penalizeaza legea mincinosii si minciunile din campaniile electorale? Ce reprezinta campaniile electorale in fapt? Un joc al demagogiei si al ipocriziei? Sa se introduca legi penale pentru condamnarea celor care fac promisiuni fara acoperire in campaniile electorale.
S-ar mai putea impozita prin taxe de solidaritate: firmele care realizeaza profit net care depaseste 1 milion de euro per firma; persoanele care realizeaza venituri din chirii mai mari de 1500 de euro per persoana.
In fapt, statul roman sa impoziteze si bogatii, nu numai saracii!
Conform Constitutiei, Art. 47, alineatul 1:
"Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un trai decent."
Dupa parerea mea, salariul minim pe economie de 600 de lei si pensia minima de 350 lei nu asigura un trai decent, deci actualul stat roman incalca Constitutia (Art. 47, alineatul 1). Propunerile de reducere a pensiilor si salariilor, cel putin in cazul persoanelor care primesc in acest moment salariul minim si pensia minima, sunt o incalcare a Constitutiei (Art. 47, alineatul 1). Chiar si marirea taxelor si a cotei unice reprezinta, cel putin in cazul persoanelor care primesc in acest moment salariul minim si pensia minima, o incalcare a Constitutiei (Art. 47, alineatul 1).
Citez parerea consilierului prezidential Sebastian Lăzăroiu, preluata de pe link-ul:
http://www.mediafax.ro/social/lazaroiu-o-pensie-mica-nu-poate-asigura-un-trai-decent-dar-exista-o-solidaritate-intre-generatii-6127197/
"Nu spun că o pensie mică pe care s-o diminuezi acum cu 15% îţi poate asigura un trai decent."
Atunci despre ce vorbim? In ce stat de drept traim?
Am cautat de internet link-uri referitoare la definitia juridica a traiului decent in Romania. NU EXISTA NICIO PREVEDERE LEGISLATIVA CARE SA DEFINEASCA SI SA REGLEMENTEZE JURIDIC TRAIUL DECENT IN ROMANIA. Multumim statului roman, patronatelor si liderilor sindicali pentru aceasta lipsa majora din legislatia romaneasca, care permite batjocorirea legala a poporului roman.
Neurological Physiotherapist, My Superhero
Acum 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu