marți, 14 decembrie 2010

Incalcarea promisiunilor electorale, garantata de Constitutie

Incalcarea promisiunilor electorale se poate face in liniste si consens, cu binecuvantarea Constitutiei Romaniei.

Astfel, la Articolul 69, alineatul (2) este prevazut:
"Orice mandat imperativ este nul."

Cu alte cuvinte, chiar daca vine un candidat cu un contract scris si semnat ca va face si va drege, din punct de vedere legal respectivul act este nul. De aici consecinta: campaniile electorale sunt niste farse menite sa mimeze legitimitatea celor care, odata ajunsi la putere, isi pot bate joc de electorat dupa bunul plac, cum ar fi: legi tembele, masluirea statisticilor, furtul banilor publici, declaratii publice ca e bine cand de fapt e rau.

In plus, conform Articolului 72, alineatul (1):
"Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului."

Cu alte cuvinte, daca alesilor "li se pare" ca e bine sa se taie veniturile cetatenilor si sa creasca TVA, asta e.

Macar asa m-am linistit complet: dreptul la ticalosie si abuz in Romania este garantat de Constitutie si nu poate fi ingradit sau penalizat. E clar ca posibilitatea ca sa ajunga la putere in Romania persoane de buna credinta este o utopie.

Probabil ca taxarea cetateanului cu 100% din venituri, urmand ca statul sa restituie dupa bunul plac sau dupa gradul de responsabilitate, este doar o problema de timp. Legal este perfect realizabil. Dupa cum s-a vazut, statul poate incalca chiar si legile aritmeticii (de exemplu numararea voturilor in Camera Deputatilor). Cred ca simplului cetatean nu-i mai poate ramane ca argument in apararea fata de abuzurile statului decat legitima aparare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu