miercuri, 23 februarie 2011

Valorile statului roman (1)

Toate ciudatenile si aberatiile care se intampla cotidian in Romania, impreuna cu dispretul statului si patronatelor pentru cetatenii romani sunt "valori supreme in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie, si sunt garantate". Intre ghilimele am citat un fragment din Articolul 1, alineatul (3) din Constitutia Romaniei.

Ca sa nu uitam valorile supreme si idealurile Revolutiei din decembrie, mai citam de pe sursa:
http://ro.wikisource.org/wiki/Stenograma_procesului_Ceauşescu [decembrie 1989]
"JUDECATORUL: ... în deridere si-a batut joc de acest popor..."
"JUDECATORUL: Situatia se cunoaste, situatia dezastruoasa a tarii nu o cunoastem numai noi, ci fiecare om cinstit din aceasta tara..."
"JUDECATORUL: De ce, inculpat, ai luat masura aceasta ca sa umilesti poporul, sa-l terfelesti, sa-l aduci în halul de umilinta în care l-ai adus..."
"JUDECATORUL: Dumneata foloseai o expresie foarte des, "avem programe minunate", probabil ca de programul asta era vorba, una sa scrii pe hârtie si una sa se faca în realitate?" [minunatul "program" actual este reforma statului].

Un interesant sondaj de opinie printre cetateanii romani tipici (someri [mai bine zis fara loc de munca, pentru statul roman sunt doua notiuni diferite!], lucratori pe salariul minim sau lucratori la negru) ar fi: care analfabet va reprezinta, Elena Ceausescu sau Bercea Mondial?

Un alt sondaj de opinie util ar fi: cum explicati faptul ca in decembrie 1989 cereati srl (saptamana redusa de lucru, a nu se confunda cu societate cu raspundere limitata) si astazi lucrati si sambata si duminica sau lucrati la negru sau prestati ore suplimentare neplatite?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu