Foarte multa propaganda se face cam dintotdeauna pentru o alimentatie sanatoasa. Numai ca, in loc sa se clarifice ideile, se intretine o stare confuzionala. In timp ce unii spun ca e bine intr-un fel, altii sustin exact opusul.
Ca sa imi aduc si eu aportul la crearea de dileme, ma dau cu parerea pe o tema vesnic tanara: cartofii prajiti. In viziunea actuala se spune ca sunt nocivi. Dupa parerea mea, cartofii prajiti de local, facuti intr-un ulei re-reciclat si de origine incerta, sunt daunatori.
Dar cartofii prajiti facuti in casa, in ulei de masline, nu ar trebui sa fie deloc daunatori, ci sa aiba numai calitati. Mi-am format aceasta parere in urma urmatoarelor teorii ale specialistilor:
1. Nimic de origine vegetala nu contine colesterol;
2. Uleiul de masline este foarte sanatos, fiind un ulei vegetal mononesaturat;
3. Cartofii au proprietati anti-aterogene pentru ca au in compozitie urmatorii factori de protectie cardio-vasculara:
- amidonul;
- niacina (vitamina B3);
- acizi grasi "cis".
Se spune ca toate prajelile sunt naspa, in cazul concret de fata nu stiu care ar fi problema. Daca e vreuna, mi-ar placea sa o aflu. Singura problema pe care o vad este costul ridicat al uleiului de masline.
CONCLUZIE: fiecare face ce-i place.
Neurological Physiotherapist, My Superhero
Acum 3 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu