Cetatenii romani sunt cocosati de taxe in tara lor, Romania. Din aceasta cauza majoritatea nu-si pot permite intretinerea in buna stare a propriilor locuinte (o gresie, un parchet, un termopan). O parte din taxele lor s-au alocat in stil mafiot de catre Ministerul Culturii pentru numai trei cladiri (restaurarea sediului Muzeului National de Arta al României, refacerea Bibliotecii Nationale a României si renovarea Teatrului National „I.L. Caragiale”) si au umplut legal un singur buzunar: cel al firmei Aedificia Carpati.
Sursa:
http://www.puterea.ro/news18619/Ministerul-Culturii-a-%E2%80%9Espart%E2%80%9D-peste-200-milioane-de-euro-pe-refacerea-unor-cladiri--.htm
(Actualizare pe 04.Octombrie.2013: legatura cu sursa mentionata mai sus nu mai este valabila; legatura s-a transformat in: http://www.puterea.ro/dezvaluiri/ministerul_culturii_a_spart_peste_200_milioane_de_euro_pe_refacerea_unor_cl-18347.html)
"Ministerul Culturii a „spart” peste 200 milioane de euro pe refacerea unor cladiri"
"Daca pentru manuscrisele lui Emil Cioran, Ministerul Culturii nu a gasit resurse financiare, în schimb, la capitolul investitii si renovari s-au alocat sume fabuloase, de zeci de milioane de euro, în ultimii doi ani. Este cazul restaurarii sediului Muzeului National de Arta al României, al refacerii Bibliotecii Nationale a României sau renovarea Teatrului National „I.L. Caragiale”. Reluam în aceasta pagina dezvaluirile facute de ziarul „Puterea” în legatura cu lucrarile atribuite de Ministerul Culturii firmei de casa, Aedificia Carpati."
"Muzeul National de Arta – 16,6 milioane de euro"
"Biblioteca Nationala – 127 milioane de euro"
"Teatrul National – 69 milioane de euro" [Adica echivalentul a peste 600 de apartamente cu trei camere la pretul pietii actuale!!! Supraevaluarea nu poate fi sesizata decat de statul mafiot! Daca ne mai uitam si la aspectul deloc artistic al Teatrului National sau la sculpturile kitsch din fata lui...]
[total: 16,6 + 127 + 69 = 212,6 milioane euro]
"De 2,5 ori mai scump decât a prevazut Guvernul
La mijlocul lunii septembrie a anului 2008, fostul ministru liberal al culturii, Adrian Iorgulescu, a initiat si trecut Hotarârea de Guvern cu numarul 1.052/2008, privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii “Stabilitatea si siguranta în exploatare, optimizarea functionala, tehnologica si organizatorica a ansamblului institutional Teatrul National «I.L. Caragiale» Bucuresti, corpurile A, B, C si D”. Odata adoptata hotarârea de Guvern, Ministerul Culturii si Cultelor ar fi trebuit sa treaca la contractarea lucrarilor. Se pare însa ca obiectivul nu a reprezentat o prioritate fierbinte, având în vedere ca abia la data de 5 decembrie 2009 Ministerul Culturii a publicat pe site-ul SEAP, privind sistemul electronic al achizitiilor publice, anuntul de participare privind intentia contractarii de lucrari de executie de stabilitate si siguranta în exploatare, organizarea functionala, tehnologica si organizatorica a ansamblului institutional Teatrul National “I.L. Caragiale” din Bucuresti. Autoritatea contractanta a deschis, cu acest prilej, procedura licitatiei deschise, care s-a finalizat abia anul acesta. La licitatia din 14 februarie 2011 au depus oferte zece societati comerciale, printre care si Aedificia Carpati SA, care a si fost declarata câstigatoare. Potrivit notei de fundamentare a HG 1.052/2008, în martie 2006, Guvernul României a aprobat un program de investitii în suma de 250 milioane de euro, pentru mai multe cladiri culturale si monumente istorice, printre care se numara si Teatrul National “I.L. Caragiale” Bucuresti, pentru care se avea în vedere o investitie de 27 milioane de euro, contractul atribuit Aedificia Carpati în 2001 ridicându-se la suma de 204 milioane de lei noi, fara TVA, ceea ce înseamna o investitie totala de 69 milioane de euro cu TVA inclusa, adica de peste 2,5 ori mai mult decât se alocase initial."
Hyundai IONIQ 9 Captured in the Wil
Acum 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu