marți, 18 decembrie 2012

Mafia bancara internationala

Mafia internationala bancara reprezinta cel mai periculos sistem infractional mondial. Sprijinita masiv de toti liderii politici (desigur, nu dezinteresat, ci pe bani grei, prada se imparte), mafia bancara a devenit o sugativa globala de bani publici si privati, care nu respecta nicio regula si care isi permite orice.

"Criza" financiara a fost declansata in 2008 de falimentul bancii Lehman Brothers Holdings Inc. Banca avea datorii de circa 613 miliarde de dolari.

De atunci, multe state ale lumii, intre care si Romania, s-au imprumutat masiv, cu zeci de miliarde, pentru "sustinerea" sistemului bancar care, chipurile, ar fi stat sa se prabuseasca.

Desi intr-o economie de piata managementul neperformant ar trebui autopenalizat prin faliment, sunt multe exemple concrete de state europene care au pompat miliarde de euro in sistemul bancar.

1. Conform sursei http://www.business24.ro/banci/banci-internationale/bancile-spaniole-sprijinite-cu-inca-sase-miliarde-de-euro-1518329,
"In 25 iunie, Spania a cerut oficial ajutor european de pana la 100 miliarde de euro pentru bancile sale."

2. Conform sursei http://www.business24.ro/international/cipru/ciprul-cere-rusiei-un-credit-de-cinci-miliarde-de-euro-1515533,
"Cipru, care a preluat de la 1 iulie presedintia semestriala a UE, a devenit saptamana trecuta al cincilea stat din zona euro care cere un plan de salvare pentru a-si ajuta sectorul bancar, care a suferit pierderi mari din cauza expunerii masive la criza financiara din Grecia. Potrivit unor analisti, Ciprul ar avea nevoie de zece miliarde de euro pentru a-si sprijini sectorul bancar si a-si echilibra finantele publice."

3. Conform sursei http://www.business24.ro/international/grecia/bancile-elene-nu-vor-avea-nevoie-de-toti-banii-de-la-ue-si-fmi-1509827,
"UE si FMI au pus deoparte aproximativ 50 miliarde de euro pentru a recapitaliza si sprijini bancile din Grecia, care sunt cei mai mari detinatori privati de obligatiuni guvernamentale elene."

4. Pentru intreaga Europa, conform sursei http://www.business24.ro/banci/banci-internationale/bce-va-sustine-bancile-daca-grecia-tulbura-piata-financiara-1514449,
"BCE a pus la dispozitia bancilor lichiditati nelimitate pe trei ani prin doua licitatii in decembrie si februarie, iar bancile au imprumutat peste 1.000 de miliarde de euro." [!!!]

Pe de o parte nu sunt bani, pe de alta, bancile au imprumutat 1.000 de miliarde de euro de la BCE! Probabil ca BCE munceste bine, munceste intr-o zi cat intreaga Europa in 1000 de ani, daca are atatia bani de dat si nu are deloc datorii la stat :) BCE ar fi putut rezolva cu acesti bani criza de lichiditati ale bancii Lehman Brothers Holdings Inc. Daca ar fi facut-o, se rezolva "criza" financiara si tot ce a urmat :) Chiar si economia Romaniei ar fi continuat sa duduie :)

Intre atatea sute de miliarde, guvernul roman nu a gasit 45 de milioane de euro pentru repornirea productiei la Oltchim. Adica statul decide pe cine falimenteaza si pe cine salveaza. In cazul de fata, statul mafiot salveaza speculatia si ingroapa productia :)

Intelegem deci ca intre comunism si capitalism exista o linie de demarcatie extrem de subtire si ca centralismul este la putere in cazul ambelor doctrine politice.

Iar munca cinstita nu conteaza. Poti sa fii bou sau hot si sa falimentezi sau sa fraudezi sistemul bancar, tot te salveaza statul; poti sa muncesti cinstit, tot statul are grija sa nu ai niciun beneficiu.

Si acum, sa vedem cum functioneaza sistemul bancar sprijinit de statul roman (adica de contribuabili in ultima instanta).

Conform sursei http://www.mediafax.ro/economic/cazul-fraudei-bancare-de-85-milioane-euro-supraevaluarea-garantiilor-plaseaza-sistemul-bancar-pe-un-butoi-cu-pulbere-10395819,

"Investigaţiile procurorilor scot la lumină cauzele mai puţin vizibile, dar poate la fel de importante ca problemele financiare generate de criză, ale exploziei din ultimii trei ani a creditelor neperformante - reţelele de fraudare a băncilor formate din oameni de afaceri, bancheri, notari şi evaluatori care au reuşit să obţină ilegal credite de zeci de milioane de euro.

Fraudele bancare derulate prin intermediul unor reţele bine organizate au jucat un rol important în creşterea ratei creditelor neperformante spre 20% şi pierderile de 350 milioane de euro înregistrate de sistemul bancar în criză, indică două anchete ale procurorilor DIICOT apărute la un interval de numai o lună una de cealaltă.

Ultima investigaţie a scos la iveală pe lângă problema documentelor false şi pe cea a supraevaluării garanţiilor şi care s-ar putea dovedi un adevărat butoi cu pulbere pentru sistemul bancar."


Daca am inteles eu bine, statul face imprumuturi externe ca sa finanteze reţelele de fraudare a băncilor formate din oameni de afaceri, bancheri, notari şi evaluatori?!

Rata creditelor neperformante din sistemul bancar romanesc este de 20%. De ce sa nu dea faliment 20% din bancile din Romania?

In timp ce exista 39 de banci care opereaza in Romania, Oltchim este (sau era) singurul producator roman de materiale de constructii din PVC. Daca statul poate falimenta si inchide Oltchim, firma cu monopol pe domeniul sau de activitate, de ce nu se pot inchide 5-8 banci din Romania? De exemplu cele cu reţele de fraudare a băncilor, ca sa ramana numai cele curate, care stiu sa nu se trezeasca in "criza" financiara. Tot ar mai ramane in sistem minim 30 de banci, care tot nu vor credita economia pentru ca nu prea mai exista economie in Romania.

Vazand frenezia mondiala legata de capitalizarea bancilor, se pune intrebarea daca numai in Romania exista reţele de fraudare a băncilor. Pentru ca o aritmetica simpla ne arata ca 20% din 1.000 de miliarde de euro imprumutati de la BCE ar insemna o "piata" de 200 de miliarde de euro, "operabili" de reţelele de fraudare a băncilor.

Este evident ca exista prea multe banci pe lume.

Un comentariu:

  1. Lista bancilor din Romania acreditate de Banca Nationala a Romaniei, conform sursei:
    http://cursvalutar.business24.ro/banci-romania/

    1. Libra Bank
    Headquarters 11, Dr. Grigore Mora Street 1st district, Bucharest, Romania
    2. CEC - Casa de Economii si Consemnatiuni
    Bucuresti, Calea Victoriei nr.13, sector 3
    3. Credit Europe Bank
    Bdul Timisoara nr.26Z, Cladirea Anchor Plaza, sector 6
    4. Egnatia Bank
    Bucuresti, str.Emanoil Porumbaru nr.90-92, et. 3-6, sector 1
    5. BCR - Banca Comerciala Romana
    Bucuresti, Bd.Regina Elisabeta nr.5, sector 3
    6. Banca Romaneasca
    Bucuresti, bd.Unirii nr.35, bl.A3, sector 3
    7. ProCredit Bank
    str. Buzesti, nr. 62-64, Sector 1 Bucuresti
    8. Banca Carpatica
    Sibiu, str. Autogarii nr.1
    9. BRD Groupe Societe Generale
    Bucuresti, bd. Ion Mihalache nr.1-7, sector 1
    10. Raiffeisen Bank
    Bucuresti, Piata Charles de Gaulle nr.15, et.4,5,6,7 si 8, sector 1
    11. Bancpost
    SEDIUL CENTRAL: Sediul Vitan Calea Vitan 6-6A, Sector 3, 031296 Bucuresti, Romania...
    12. Banca Transilvania
    Cluj-Napoca, str. George Baritiu nr.8
    13. Piraeus Bank
    Bucuresti, bd.Carol I nr.34-36, et. VI, sector 2
    14. OTP Bank
    Bucuresti, str.Buzesti nr.66-68, sector 1
    15. Alpha Bank
    Sediul central / Headquarters Calea Dorobanti nr. 237B Sector 1 Bucuresti
    16. UniCredit Tiriac Bank
    Bucuresti, str.Ghetarilor nr.23-25, sector 1
    17. Volksbank
    Bucuresti, sos. Mihai Bravu nr.171, sector 2
    18. Bank of Cyprus
    Bucuresti, bd. Pache Protopopescu nr.7, cam.2, sector 2
    19. Intesa Sanpaolo Bank
    Arad, Bd.Revolutiei nr.88
    20. Romanian International Bank
    Bucuresti, bd.Unirii nr.67, bl. G2 A tronson I si II, sector 3
    21. Emporiki Bank
    Str. Berzei Street nr.19, sector 1, 70759 Bucharest, Romania
    22. ING Bank
    Bucuresti, sos.Kiseleff nr.11-13, sector 1
    23. ATE Bank Romania
    Bucuresti, Calea Grivitei nr.24, Sector 1
    24. Banca C.R. Firenze Romania
    -
    25. Banca di Roma SpA. Italia Sucursala Bucuresti
    Bucuresti, Intrarea Murmurului nr. 2-4, sector 1
    26. Banca Italo Romena
    Bucuresti, Bd. Dimitrie Cantemir nr.1, bl.B2, sc.2, parter si mezanin, sector 4
    27. Millennium Bank
    -
    28. Bank Leumi Romania
    Bucuresti, B-dul Aviatorilor nr.45, sector 1
    29. Blom Bank Egypt
    Bucuresti, Bd. Unirii nr.66 bl. K 3 sector 3
    30. la Caixa
    Bucuresti, str. Muntii Tatra nr.4-10, sector 1
    31. Citibank
    B-dul Iancu de Hunedoara 8 011742 Bucuresti 1
    32. Exim Bank
    Bucuresti, Spl. Independentei nr.15, sector 5
    33. Fortis Bank
    Bucuresti, str.Tipografilor nr.11-15, sector 1
    34. Garanti Bank
    Bucuresti, str.Banu Antonache nr.40-44, Floreasca II Business Center, et.1, sector 1
    35. HVB Banca pentru Locuinte
    Bucuresti, str.Dr.Grigore Mora nr.37, sector 1
    36. Porsche Bank Romania
    Voluntari, sos.Pipera-Tunari nr.2, cladirea PORSCHE, parter, etaj 1 si 2, judetul Ilfov
    37. Raiffeisen Banca pentru Locuinte
    Bucuresti, str. Nicolae Caramfil nr.79, sector 1
    38. RBS Romania
    World Trade Centre Bucharest Bld Expozitiei Nr. 2, Entrance E Bucharest
    39. MKB Romexterra Bank
    Targu Mures, Bdul 1 Decembrie 1918 nr.93

    RăspundețiȘtergere