joi, 2 aprilie 2015

Constantin Dudu Ionescu si cenzura

Chiar ieri (01.Aprilie.2015, dar nu e o pacaleala!) a aparut un material despre sfatosii (consilierii) presedintelui si legaturile lor periculoase.

Cautand informatii despre ultimul venit, Constantin Dudu Ionescu, am remarcat imediat cenzura mediatica din jurul acestuia.

Ca un fapt divers, pe wikipedia exista o scurta biografie a lui Constantin Dudu Ionescu doar in limbile romana si latina!

Dar televiziunile, publicatiile si site-urile internet care-i publicau pe 31.Martie.2015 biografia ascund faptul semnificativ ca Dudu Ionescu a devenit ministru de interne in locul lui Gavril Dejeu cu ocazia mineriadei din ianuarie 1999. Atunci, in urma ciocnirilor de la Costesti dintre fortele de ordine guvernamentale si mineri se instaurase starea de urgenta pe intreg teritoriul Romaniei!

Dupa terminarea mineriadei din ianuarie 1999 cu "pacea de la Cozia", in luna imediat urmatoare (februarie 1999) Miron Cozma a fost condamnat de Curtea Suprema de Justitie la 18 ani de inchisoare pentru implicarea sa in mineriadele din 1991. In urma acestui fapt minerii au plecat din nou spre Bucuresti, dar de aceasta data fortele speciale comandate de Constantin Dudu Ionescu (in calitatea sa de ministru de interne) au distrus miscarea minerilor in urma ciocnirilor de la Stoenesti.

Dupa represiunea de la Stoenesti, C.V. Tudor a sustinut in saptamanalul "Romania Mare" ca vreo 30 de mineri au murit si vreo 70 au disparut. Ministrul de interne Constantin Dudu Ionescu spunea ca se doreste darea in judecata a saptamanalului lui C.V. Tudor. Dar nu s-a intamplat asa.

Asa cum se intampla adesea in Romania, doua parti fac afirmatii total antagoniste (o parte spune ca 1+1 egal 2, cealalta parte spune ca 1+1 este diferit de 2), dar nu se stabileste niciodata in justitie care parte minte si care parte spune adevarul. Asa ca atat C.V. Tudor cat si Constantin Dudu Ionescu ne pot da in continuare lectii de "democratie".

Dorind sa aflu mai multe detalii despre mineriada soldata cu ciocnirile de la Costesti, am remarcat ca in jurul acestei mineriade exista o alta cenzura mediatica!

Toate stirile legate de acel moment si relatate la acea data de catre televiziuni si publicatii centrale au fost suprimate de pe internet, de parca media nu ar fi fost interesata de relatarea ciocnirilor de la Costesti dintre mineri si fortele de ordine!

Iata lista extrem de scurta a adreselor de internet care sunt returnate in urma cautarii dupa cuvintele cheie "mineriada din 1999" si in intervalul temporal 01.Ianuarie.1999-31.Martie.1999:

1. http://ro.wikipedia.org/wiki/Mineriada_din_ianuarie_1999 (o relatare tarzie a evenimentului, vesnic revazuta si adaugita, avand ultima actualizare pe 12.Martie.2015!).

2. http://foto.agerpres.ro/index.php?i=9415 (fotografii de la aceasta mineriada, fara stiri si comentarii ale evenimentului);

3. http://www.dntb.ro/sfera/67/mineriade-2.html (considerente pe marginea acestei mineriade facute de un profesor).

Am gasit aici, relevante pentru Romania anului 1999 (nu pentru mineriada in discutie), aceste citate:

"
- Proximitatea pragului critic la care a ajuns economia dupa aproape un deceniu de declin neintrerupt.
- Proportiile covarsitoare pe care le-au dobandit blocajul financiar si economia subterana.
- Nivelul de pauperizare a majoritatii populatiei, prea avansat pentru a mai lasa spatiu pentru noi restrictii.
- Uzura morala a ideii de reforma.
- Pierderea credibilitatii externe a economiei romanesti, scaderea atractivitatii ei pentru investitorii straini, deficitul sporit al balantei comertului exterior.
- Pierderea increderii populare in stat ca prezumtiv agent al reformei si, pe cale de consecinta, in ordinea de stat."
.

Asta era starea Romaniei in 1999 cu ocazia mineriadei din ianuarei 1999. S-a schimbat ceva de atunci, dupa ce au mai trecut 15 ani?

4. http://www.ziuanews.ro/stiri/valea-jiului-a-fost-inchisa-dupa-plecarea-cetei-lui-cozma-78393 (se descrie si se comenteaza arestarea lui Cozma din februarie 1999, deci nu este vorba de relatarea mineriadei in ianuarie 1999).

5. http://www.virtualarad.net/news/1999/va_n280199_ro.htm (o "supa" de stiri din 28.Ianuarie.1999 in care este mentionat in treacat cuvantul "mineriade").

6. http://www.netside.net/uniunea_romaneasca/apel1999.html (o "supa" de revendicari si apeluri din 15.Ianuarie.1999, printre care ceva in genul "sa se termine cu mineriadele, Cozma si cei din spatele lor").

7. http://www.bzi.ro/generalul-de-paie-zaharia-isi-cauta-un-ijp-149 (in 26.Ianuarie.1999 a aparut acest articol in care s-a comentat despre generalul demisionar care a condus cu incompetenta actiunile fortelor de ordine impotriva minerilor la Costesti).

8. http://esoterism.ro/ro/octogon.php (aiureli esoterice cu care se asociaza la un moment dat, printre altele, mineriada respectiva).

9. http://www.miscarea.net/1-reintregirea-romaniei.htm (nu are legatura cu mineriada din 1999).

10. http://epa.oszk.hu/01400/01462/00037/pdf/111-134.pdf (un fisier cu un document din 2007 in format pdf, fara legatura cu mineriada. Foarte tare lista oferita de Google la cuvintele cheie "mineriada din 1999"!).

11. https://archive.org/stream/Boletin_Oficial_Republica_Argentina_1ra_seccion_1999-03-26/1999-03-26_djvu.txt (alt trilu-lilu pe care algoritmii de cautare Google cred ca poate fi asociat cu mineriada din 1999 din Romania!).

12. http://www.musicamoviles.com/TACd0t9lIRc/mineriada-ianuarie-1999-partea-4-mpg/ (site cu colectie de inregistrari video de la multe evenimentele sangeroase care au marcat Romania, inlcusiv momentul 1989; aici apar inregistrari video de la Pro TV realizate in timpul mineriadei din ianuarie 1999.).

Cu exceptia unor inregistrari ale unor momente ale mineriadei din ianuarie 1999, preluate de un site internet de la Pro TV, nu exista inregistrari ale declaratiilor oficialilor de la acel moment!

Unde sunt adresele internet ale tuturor televiziunilor si publicatiilor centrale cu relatari datate 10.Ianuarie.1999-31.Ianuarie.1999 pe tema mineriadei din ianuarie 1999?

De ce sunt indisponibile si nereturnabile in intervalul de timp mentionat (10.Ianuarie.1999-31.Ianuarie.1999) toate adresele internet ale urmatoarelor televiziuni: TVR; Pro TV, Antena 1, pe tema "mineriada din 1999"?

De ce sunt indisponibile si nereturnabile in intervalul de timp mentionat (10.Ianuarie.1999-31.Ianuarie.1999) toate adresele internet ale urmatoarelor publicatii: Adevarul, Romania Libera, Evenimentul Zilei si altele, pe tema "mineriada din 1999"?

Practic, mineriada din ianuarie 1999, acest eveniment deosebit de grav in urma caruia s-a instaurat starea de urgenta pe intreg teritoriul Romaniei in ianuarie 1999, pare sa nu existe pentru mijloacele de informare in masa!!!

Este cea mai buna dovada a existentei cenzurii, dezinformarii si conspiratiei!

Disparitia acestor informatii imi aminteste de disparitia din arhiva Antenei 3 a inregistrarii din ianuarie 2012 a unei emisiuni in care Crin Antonescu cerea ca lumea sa iasa masiv in strada, incercand sa amplifice "protestele" "spontane" de atunci.

Accesul liber la informatie este ingradit crancen. Practic populatia traieste doar clipa si dezinformarea de moment. Orice confruntare a dezinformarii de moment cu istoria este imposibila. Orice conexare si confruntare a unor declaratii si actiuni mai vechi este imposibila.

Normal ar fi ca informatiile legate de diversele evenimente sa fie conservate si accesibile continuu si neingradit publicului larg. Din cate se vede, nu exista arhive ale televiziunilor si publicatiilor centrale care sa poata fi consultate pe internet!

Oare unde pot consulta arhiva TVR? La TVR, dupa indeplinirea unor formalitati birocratice si dupa stabilirea identitatii si scopului celui care vrea sa acceseze informatia? In acest caz, nu mai putem vorbi despre libertate, presa libera si acces neingradit la informatii!

Putem vorbi doar despre manipulare si conspiratie continua, despre distrugerea continua de probe si documente si despre istoria contemporana falsificata in timp real si in forma continuata!

In acelasi timp, remarc faptul ca in Romania de dupa 1989 societatea a fost saracita si divizata, iar banii publici au fost devalizati masiv. Remarc in plus faptul ca a existat amenintarea permanenta de razboi civil, orchestrat si manipulat chiar de catre autoritati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu