marți, 22 martie 2016

Amuzament pe seama dezastrului economico-social romanesc

Cica "In Romania, saracia creste odata cu economia tarii. Si, in mod paradoxal, suntem pe primul loc in Europa si la crestere economica si la saracie." (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/prapastia-care-se-creeaza-in-romania-intre-mediul-urban-si-cel-rural-reportaj-protv-in-cea-mai-saraca-localitate-din-tara.html)!

Foarte interesant! In plus, iata cum stau lucrurile in cea mai saraca localitate din tara (Necsesti, judetul Teleorman):

"Localnica: "Nu am, nu am pe nimenea. Pe Dumnezeu de sus!"";

"Primarul dezleaga munca lui de 16 ani: un teanc de dosare cu studii de fezabilitate pentru proiecte europene: niciunul nu a fost aprobat, asa ca s-a resemnat.".

Desigur, studiile de fezabilitate nu s-au aprobat, dar banii publici tot s-au aruncat timp de 16 ani pentru realizarea acestor studii de fezabilitate... nefezabile.

In plus:

"Din pacate, suntem in continuare pe primul loc in Europa cand vine vorba de saracie. Peste 40% din populatie este expusa acestui flagel, adica nu au bani, veniturile nu sunt constante, nu au conditii de locuire si nici educatie sau acces la servicii de sanatate."!

Faptul ca in Romania creste PIB-ul nu are nicio relevanta, in conditiile in care acest PIB se bazeaza pe afaceri de tip "Autostrada "Bechtel"", "afacerea" Microsoft, Arena Nationala, Arcul de Triumf, "afaceri" cu panselute sau alte buruieni prin parcuri si altele asemenea. Mafia politico-economica prospera in timp ce populatia Romaniei scade cu 80.000 de persoane anual!!! Logic!

Oare cat la suta din PIB-ul Romaniei este toxic?

Dincolo de cele 108 miliarde de euro furate Romaniei si romanilor, evidentiate in anchetele postului Digi24, ar mai exista numeroase surse de saracie globala in Romania, de exemplu:

1. "Prejudicii de 2 miliarde de euro nesoluţionate

Curtea de Conturi a dat publicităţii o serie de documente privind sesizările trimise organelor de urmărire penală şi care nu au fost soluţionate încă. Este vorba de 105 sesizări (din perioada 2005 – 31 decembrie 2015) pentru cazuri în care prejudiciul depăşeşte 500.000 de euro, totalul prejudiciilor ridicându-se la 1.914.550.000 euro."


(sursa: http://www.cotidianul.ro/prejudicii-de-peste-2-miliarde-de-euro-gasite-de-curtea-de-conturi-276700/).

In ciuda laudelor la adresa DNA, exista si acuzatii pe adresa acestei institutii, legate de sesizari care evoca prejudicii de peste 500.000 de euro si care inca nu au fost rezolvate!

Sursa http://www.luju.ro/magistrati/dna/marile-furturi-la-care-dna-inchide-ochii-dosare-cu-prejudicii-de-peste-1-2-miliarde-euro-stau-in-sertarele-dna-curtea-de-conturi-a-publicat-lista-cu-sesizarile-trimise-la-parchetul-anticoruptie-care-au-ramas-nesolutionate-cel-mai-mare-prejudiciu-pentru-ca publica titlurile a ceea ce ar putea alcatui o adevarata enciclopedie a industriei infractionalitatii institutionale romanesti, unde se poate vedea ca autoritatile romanesti si diverse companii de stat si private participa la competitia nationala de realizare de prejudicii. Lista cuprinde sesizarile facute intre anii 2005 si 2015 si este mult prea mare pentru a fi citata. Citez de pe aceasta sursa doar cateva entitati cvasinecunoscute cetateanului obisnuit, creatoare de mari prejudicii care probabil ca nu vor fi niciodata recuperate:

a1. SC Depomures SA
-Abuz in serviciu
-Prejudiciu estimat: 20.731.136 lei;

a2. Comuna Peciu Nou (unde naiba e asta pe harta?)
-Abuz in serviciu contra intereselor publice
-Prejudiciu estimat: 8.444.602 lei!

a3. SC Gospodarire oraseneasca SA Gheorghieni
-Emiterea de cecuri fara acoperire, actiuni de intrare in insolventa si/sau faliment
-Prejudiciu estimat: 3.177.612 lei;

a4. SC Parc Industrial Plopeni SA
-Subevaluarea bunurilor din patrimoniul public si privat al unitatii administrativ teritoriale. Abuz in serviciu (art. 248 C.pen.)
-Prejudiciu estimat: 17.687.311 lei;

a5. Muzeul National de Istorie al Transilvaniei
-Omisiunea de a clasifica lucrarile, bunurile si serviciile ce se achizitioneaza conform prevederilor din OUG 34/2006, plati efectuate fara documente justificative. Abuz in serviciu contra intereselor publice art. 248 Cod pen.
-Prejudiciu estimat: 6.939.565 lei;

a6. SC CONVERSMIN SA
-Angajarea unor cheltuieli bugetare in afara limitelor aprobate
-Prejudiciu estimat: 38.953.538 lei;

a7. SC Smart SA Bucuresti
-Legea nr.78/2000 – coruptie
-Prejudiciu estimat: 9.752.047 lei;

a8. Comuna Nalbant (unde naiba e asta pe harta?)
-Neglijenta in serviciu art.248 Cp
-Prejudiciu estimat: 38.954.238 lei!!!

a9. Fondul Roman de Contragarantare SA
-Abuz in serviciu
-Prejudiciu estimat: 28.262.917 lei;

a10. Comuna Ghindaresti (unde naiba e asta pe harta?)
-Abuz in serviciu
-Prejudiciu estimat: 3.686.152,51 lei.

2. "Prejudicii uriașe în dosarele judecate în 2015

Aproape zece miliarde de lei şi mai bine de 200 de milioane de euro au dispărut anul trecut din bani publici sau privaţi. Sumele s-au transformat în profit pentru infractori şi reprezintă, de fapt, valoarea totală a prejudiciilor din toate dosarele trimise în judecată în 2015 de procurorii din România. Mai bine de dublu faţă de anul anterior."
!

"În 2015, procurorii din toată ţara au trimis în judecată peste 42 de mii de dosare penale."

(sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Prejudicii+uriase+in+dosarele+judecate+in+2015)!!!

Sper ca nu s-a gresit vreun ordin de marime. Dar daca numai in 2015 s-au trimis in judecata 42.000 de dosare penale, oare cati infractori sunt vizati? Se pare ca in Romania este o criza acuta de inchisori! Nu-i nimic, probabil ca blajina justitie romana va da in unanimitate pedepse cu suspendare sau arest la domiciliul lui Remus Truica... :)

Cu atatea dosare penale in Romania este normal sa ne imaginam ca si cresterea economica a Romaniei este la fel de penala, de unde rezulta cu usurinta cei 40% romani saraci si tendinta de crestere a acestui procent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu