joi, 24 martie 2016

Coruptia si sanatatea

Media a lasat-o deja mai moale cu atentatele dupa ce a constatat ca prosteala cu lumanari, flori si momente de reculegere a inceput sa plictiseasca si sa enerveze publicul. Adica asa se lupta cu terorismul?!

In urma acestei situatii, subiectele momentului sunt acum legate de problemele interne: coruptia si sanatatea.

1. CORUPTIA

1.1. In privinta coruptiei, infractorii au obtinut o victorie uriasa dupa condamnarile simbolice din dosarul Microsoft. Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/inchisoare-cu-executare-pentru-sandu-stefan-si-cocos-in-dosarul-microsoft-sentinetele-iccj-sunt-definitive.html, s-au dat urmatoarele sentinte care nu sunt definitive, deci pot fi chiar mai blande daca se face apel:

"- fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare;

- fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare;

- omul de afaceri Dorin Cocos a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare;

- omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat la un an si sase luni inchisoare cu suspendare.

In plus, judecatorii au dispus confiscarea urmatoarelor sume: un milion de euro de la Dumitru Nicolae; 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu; 3.700.000 euro de la Dorin Cocos; 3.996.360 euro de la Stefan Gheorghe."
!

Deci trebuie confiscat un total de numai aproximativ 9.900.000 milioane de euro de la condamnati.

Pentru a intelege de ce infractorii au invins detasat oamenii onesti si de ce justitia in Romania este o bataie de joc care favorizeaza pe fata infractorii si invita poporul roman la infractionalitate globala, dam cuvantul surselor.

1.1.1. Sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/ROMANIA+FURATA+DOSARUL+MICROSOFT ofera o imagine ampla si destul de clara a cazului. Citez din finalul articolului citat:

"Trei guverne, cel puţin zece miniştri şi trei prim-miniştri au avizat, timp de zece ani, unul dintre cele mai mari contracte din istoria Romaniei moderne. 105 milioane de dolari şi 110 de milioane de euro au fost plătite pentru închirierea unor programe de computer, cu preţuri duble faţă de cele ale pieţei de profil. După ce un deceniu a preferat să primească cu chirie programele de funcţionare a computerelor din întreaga administraţie locală, în 2013, România a uzat de opţiunea de cumpărare a programelor Microsoft. Pentru asta, a mai plătit 33 de milioane de euro. Surse judiciare spun că varianta de program cumpărată în 2013 este cea pe care ar fi putut să o ia cu preţ de patru ori mai mic în 2004."!!!

Deci Romania (de fapt romanii) a platit (considerand 1 dolar = 0,9 euro):

105.000.000 dolari + 110.000.000 euro + 33.000.000 euro =
= 94.500.000 euro + 110.000.000 euro + 33.000.000 euro =
= 237.500.000 euro!!!

Sursa citata ne arata ca in 2004 s-ar fi putut plati de patru ori mai putin decat banii aruncati pana in 2013, adica doar 59.375.000.euro!!!

Deci prejudiciul net creat este (daca ignoram inoportunitatea acestor cheltuieli si daca ignoram dobanzi si penalitati, asa cum aplica ANAF-ul sinplilor cetateni) de 178.125.000 milioane de euro!!!

Din acest prejudiciu, "justitia" considera ca trebuie recuperati numai 9.900.000 euro!!!

Deci restul de prejudiciu, de 168.225.000 euro a fost donat de institutiile statului mafiot totalitar roman infractorilor!!!

Rezulta ca infractorii nu au riscat mai nimic creand acest prejudiciu in mediul infractional de stat mafiot totalitar romanesc!

Mult mai multe nume sunt implicate in dosarul Microsoft. Conform sursei citate, cei care au avut intr-un fel sau altul legatura cu aceasta afacere sunt urmatorii (unde este posibil se mentioneaza si functia avuta la momentul implicarii in afacere):

- prim-ministrul Adrian Năstase (1),
- ministrul Tehnologiei şi Informaţiei, Dan Nica (2),
- ministrul de Externe, Mircea Geoană (3),
- ministrul Integrării, Hildegard Puwak (4),
- şeful secretariatului general al Guvernului, Şerban Mihăilescu (5),
- Claudiu Florică - director al Fujitsu Siemens Computers România (6),
- Silviu Hotăran - Director General al Microsoft România (7),
- ministrul Finanţelor, Mihai Tănăsescu (8),
- secretarul general al Guvernului, Eugen Bejinariu (9)
- Marcus Dekan (10) şi Heins Mazinger (11), reprezentanti ai Fujitsu Siemens Computers Austria,
- ministrul Educaţiei, Alexandru Athanasiu (12),
- ministrul Comunicaţiilor, Adriana Ţicău (13),
- ministrul Tehnologiei, Karoly Borbely (14),
- patronul fostei firme Romanel, Khalil Abi Chahine (15),
- administratorul OMNITECH TRADING SA, Nicolae Culacov (16),
- patronul grupului de firme NIRO, Nicolae Dumitru (17),
- fostul tenismen Dinu Pescariu (18),
- administratorul firmei SCOP COMPUTERS SA, Dragoş Stan (19),
- administratorul SC Dim Soft SRL, Alexandru Ujeniuc (20),
- Dragoş Nicolaescu (21) şi Florin Pletea (22),
- Thomas Heinstchel, unul dintre proprietarii off shore-ului Profinet (23),
- premierul Emil Boc (24),
- ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu (25),
- secretarul de stat în Ministerul de Finanţe, Gheorghe Gherghina (26),
- şeful Autorităţii Naţionale pentru reglementarea achiziţiilor publice, Cristina Trăilă (27),
- Dorin Cocoş (28),
- primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalty (29),
- ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme (30),
- ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu (31),
- Doru Boştină (32).

Vreo patru nume dintre cele mentionate nu par sa aiba vreo legatura infractionala cu dosarul Microsoft.

1.1.2. Din cate am vazut, doar patru nume au primit condamnari pana acum! Despre cei condamnati azi, 24.Martie.2016, sursa http://www.catavencii.ro/editorial/bogatii-din-afacerea-microsoft/ scria pe 13.Octombrie.2015, sub semnatura lui Doru Buşcu:

"Cocoș, Niro, Pinalti și Gabriel Sandu au rămas să ducă greul Afacerii Microsoft. Pe ei a căzut măgăreața, lor le-a fost încredințat rolul turmei de țapi care urmează să fie puși capră la tribunal. Infractori cu suflet de găinari, combinatori cu orizont limitat – puțin peste zece milioane –, cei patru trag acum de cifre în sus, ca să încapă în rechizitoriu întreaga fraudă.

În lanțul evolutiv al șpăgii, alde Cocoș reprezintă distribuția: au primit geamantanele cu bani, și-au reținut comisionul de transport și le-au dat mai departe. Mituitorul, care e și beneficiarul contractelor frauduloase cu statul român, e bine-mersi. La fel, destinatarul final al șpăgii. Și mituitorii, și mituiții sînt cunoscuți, fiindcă Sandu, Niro și Cocoș și-au recunoscut faptele. Se mai cunoaște, cu o precizie destul de optimistă, și prejudiciul. A vorbit despre el doamna Kövesi, pe vremea cînd încă nu trecea de 60 de milioane. Și, cu toate astea, singurii care se îndreaptă agale spre o pîrnaie cu îmbunătățiri sînt cărăușii.

E ca și cum ai spune că oamenii se îmbată din cauza chelnerilor.

Compania Microsoft e bine-mersi, cu toate că sutele de milioane de care statul român a cumpărat aer au ajuns, în mare măsură, la ea. Instigatorii Florică și Pescariu, care și-au aranjat următoarele zece generații de florici și pescarii, sînt și liberi, și cu banii lăsați. Asta decurge din miraculoasa postură de denunțător care, în România, te ajută să furi cu acordul procurorilor, dacă ai prevederea să-i denunți pe complici.

Miniștrii, la rîndul lor, sînt OK. Unii au proprietăți în America, alții în UE, alții și-au permis chiar la Snagov. Toți și le-au procurat din salariu și încă le au, de vreme ce nimeni de la DNA nu vede în asta un motiv de sechestru.

Unii și-au școlit copiii în universități care costă cît un Mercedes pe lună, iar alții dețin reprezentanțe Mercedes din ocaziile create într-un partid socialist. Ei bine, miniștrii ăștia, premierii ăștia, parlamentarii ăștia, despre care Sandu, Niro, Pinalti și Cocoș au făcut declarații care se ridică, în sumă totală, la zeci de ani de pușcărie și confiscare extinsă a bunurilor, rămîn neatinși."
!!!

1.1.3. Despre afacerea Microsoft sursa http://www.stiripesurse.ro/afacerea-microsoft-a-trecut-prin-patul-a-3-premieri-nastase-tariceanu-i-boc_948968.html citeaza Evenimentul Zilei si mentioneaza ca:

"O afacere de corupție a avut complicitatea mai mult sau mai conștientă a trei guverne, trei premieri - Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc - și a cel puțin zece miniștri.";

"Din spusele lui Călin Popescu Tăriceanu am înțeles că Afacerea a pornit de la o realitate: Administrația publică din România folosea pînă în 2003 programe Microsoft în chip ilegal" [adica statul folosea programe de calculator piratate!];

"Deși Guvernele care se succed – Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc - sunt deosebite din punct de vedere politic, contractele și contractele adiționale au drept beneficiar al mitei același Grup infracțional." [adica partidele sunt in opozitie doar la televizor, nu si in fata cascavalului]!

"[...] avînd în vedere că Afacerea de corupție s-a desfășurat sub guvernarea unui premier, nici Adrian Năstase, nici Călin Popescu Tăriceanu, nici Emil Boc n-au nici o vină? Nici măcar cea de-a fi fost gură cască?" [conform justitiei romane, evident ca nici nu au fost neglijenti in serviciu, nici nu au abuzat in serviciu]!

1.1.4. Sursa http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/afacerea-microsoft-o-frumoasa-poveste-de-spaga-la-sacosa-plimbata-de-afaceristi-obscuri-de-la-corporatii-europene-si-americane-catre-politicieni-romani-corupti-108547.html comenta despre afacerea Microsoft pe 01.Octombrie.2014:

"Afacerea Microsoft: o frumoasa poveste de spaga la sacosa plimbata de afaceristi obscuri de la corporatii europene si americane catre politicieni romani corupti";

"Initiatorul celor doua afaceri din ceea ce la televizor se prezinta ca afacerea Microsoft este un obscur om de afaceri, Claudiu Florica, ginerele liderului sindical din invatamant, Aurel Cornea."!

"Florica isi zice prin 2001 ca ar fi bine sa puna pe picioare una din cele doua afaceri care stau generic sub umbrela afacerea Microsoft: Sistemul Educational Informatizat care a ajuns la o valoare de vreo 200 milioane de dolari. Cealalta afacere gandita tot de Florica se refera la inchirierea de licente Microsoft pentru administratia publica si a avut o valoare de 54 de milioane de dolari cu o spaga de 20 milioane de dolari, asa cum sustin procurorii DNA.

Pentru mine chintesenta primei afaceri este data de un citat al unui martor din dosar: “Pot exemplifica in acest sens ca o imprimanta care se gasea pe piata la pretul de 300 euro era vanduta de Siveco, Ministerului Educatiei la un pret de 1.500 euro, iar lectiile informatice care erau cumparate de Siveco la pretul de 1.000 – 2.000 euro bucata, erau vandute Ministerului Educatiei la preturi de 9, 10 si chiar 11.000 euro”."
!!!

"Pai unde apar multinationalele aici ca stim ca firma Siveco era detinuta de Irina Socol, un om de afaceri autohton, aflat in spatele gratiilor acum intr-un dosar de evaziune fiscala. Pai toate aceste echipamente erau cumparate de la subcontractanti sai: Compaq, IBM si HP care la randul lor le achizitionau de la alti sucontractanti: Fujitsu Siemens Computers, S& T care la randul lor le cumparau de pe piata libera. De ce era nevoie de toti acesti subcontractanti? Pentru a se crea profitul din care sa se plateasca mitele."!!!

DECI ASTA E INFRACTIONALISMUL POSTDECEMBRIST, ASA SE FACE SUBDEZVOLTAREA DURABILA A ROMANIEI, ASTA E "MEDIUL CONCURENTIAL" ROMANESC, ASTA E STATUL MAFIOT TOTALITAR ROMAN, ASTA E MAFIA POLITICO-ECONOMICA, ASTA E "JUSTITIA" ROMANA!

1.2. In aceste conditii, nu este prea impresionant ca un alt primar de sector din Bucuresti a inceput sa aiba probleme cu legea: Neculai Ontanu de la Sectorul 2.

Ontanu este general maior în rezervă si fondator al UNPR impreuna cu Gabriel Oprea. Acum este acuzat de luare de spaga in calitate de primar latifundiar care restituie terenuri dupa bunul plac, fapta petrecuta tocmai in 2007! Atat poate DNA-ul.

La capitolul "Si altele" se descoperise recent ca Ontanu a semnat doua autorizatii dinstincte pentru Arena Nationala, probabil in "interesul national"; s-a mai descoperit ca lucrarea de doctorat a lui Ontanu, realizata la deplina maturitate (in 2010, la 61 de ani), a fost coordonata de Gabriel Oprea, tot in "interes national", si nu contine bibliografie si anexe, asa cum se intampla la simplii muritori din facultati, fiind suspectata absolut pe nedrept de plagiat.

Sa gandim pozitiv, si lui Vanghelie i s-au pus catuse la un moment dat in viata, dar doar pentru circ televizat. Pana la o eventuala condamnare definitiva in justitie mai trec 5-10 ani. Daca va fi gasit vinovat si condamnat cu executare, in mod sigur Ontanu nu va mai putea suporta detentia, avand inca de pe acum peste 60 de ani.

1.3. Sebastian Ghita joaca in "filmul" "Greu de retinut, cu atat mai mult de arestat". Ghita este acuzat pana acum in zadar de "dare de mita, cumparare de influenta, santaj, folosirea de informatii nepublice si conducere a unei masini fara permis" (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/deputatul-sebastian-ghita-suspect-intr-un-mare-scandal-de-coruptie-in-prahova-un-fost-procuror-dna-a-clasat-dosarul.html).

In plus,

"In dosarul in care este cercetat si deputatul Sebastian Ghita, doi procurori si doi politisti din Prahova au fost retinuti miercuri noapte, dupa o zi intreaga de audieri la DNA Ploiesti.

Sunt acuzati de trafic de influenta, luare de mita si folosirea de informatii nedestinate publicitatii.

Doi dintre suspecti sunt fosti sefi ai parchetului Curtii de Apel Ploiesti, iar ceilalti doi sunt fosti sefi ai Inspectoratului Judetean de Politie Prahova."


(sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/doi-procurori-si-doi-politisti-retinuti-in-dosarul-in-care-este-cercetat-sebastian-ghita-acuzatiile-care-li-se-aduc.html).

Mi-e greu, daca nu imposibil, sa cred ca Ghita si toti sefii acuzati in jurul lui ar putea fi vinovati de ceva. Doar au ajuns in functii pe criterii de competenta...

2. SANATATEA

Despre sanatate mentionez pe scurt (dupa ce am pierdut atata timp cu coruptia si pentru ca oricum cazul in discutie pe tema sanatatii este intr-o faza incipienta) ca se incearca evitarea unui focar de tuberculoza la Galati, dupa ce s-a descoperit ca o invatatoare beneficiaza de "serviciile" bacilului Koch (adica are tuberculoza sau TBC).

Sursele afirma ca invatatoarea se simtea naspa de cateva luni si tuşea intr-o veselie. Sursele mai spun ca potrivit legii profesorii sunt examinati medical la fiecare inceput de an, dar ca examenul este de obicei la 'sto.

La fel ca in situatia sindromului hemolitic uremic (SHU), eu zic sa nu ne asteptam sa aflam de unde a luat doamna invatatoare microbul, ci sa ne asteptam la o supa de comunicate contradictorii si la balbaielile autoritatilor incompetente si indiferente, dar bine si inutil platite din banii contribuabililor.

Surse, de exemplu:

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/pericol-de-imbolnavire-la-o-scoala-din-galati-dupa-ce-o-profesoara-a-fost-diagnosticata-cu-tbc-toti-copii-sunt-investigati.html
http://www.evz.ro/nouazeci-de-elevi-din-galati-suspecti-de-tbc-dupa-ce-profesoara-lor-a-fost-diagnosticata-cu-aceasta-boala.html
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Nouazeci+de+elevi+sunt+suspecti+de+TBC+dupa+ce+o+profesoara+a+fo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu