miercuri, 23 martie 2016

Bataia de joc a autoritatilor si a presei fata de simplii cetateni dupa atentatele de la Bruxelles

Autoritatile si presa se intrec in clisee si mimeaza treaba dupa atentatele de la Bruxelles.

Bine facutul Klaus Iohannis este, ca de obicei, ingrijorat. Conform sursei tabloide (special alese) http://www.wowbiz.ro/mesajul-lui-klaus-iohannis-pentru-bruxelles--suntem-extrem-de-ingrijorac89bi-de-atacurile-tot-mai-dese-din-ultima-vreme_178757.html, Iohannis a postat pe sursa neoficiala Facebook:

"Terorismul a rămas, din păcate, în inima Europei. Suntem extrem de îngrijorați de atacurile tot mai dese din ultima vreme și, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari și să luptăm cu toate resursele pentru combaterea acestui flagel".

Pentru cine nu este familiarizat cu reactiile prezidentiale, ingrijorarea este o stare naturala a lui Iohannis atunci cand este deranjat in timpul siestei cu maruntisuri. De exemplu:

1. "Presedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni, raspunzand intrebarii unui jurnalist, ca "urmareste cu atentie si ingrijorare" situatia din judetul Arges, unde un numar mare de bebelusi au fost spitalizati dupa infectia cu o bacterie periculoasa, iar ancheta nu a stabilit pana acum sursa clara a imbolnavirilor."

(sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20841419-ora-17-00-klaus-iohannis-sustine-declaratie-presa-palatul-cotroceni.htm);

2. "Iohannis, ingrijorat de "vulnerabilitatile" din buget"

(sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20516798-iohannis-ingrijorat-vulnerabilitatile-din-buget.htm);

3. "Iohannis, îngrijorat de starea de sănătate a Regelui Mihai"

(sursa: http://www.puterea.ro/politica/iohannis-ingrijorat-de-starea-de-sanatate-a-regelui-mihai-132428.html).

Dupa cum se vede, Iohannis este intr-o continua "ingrijoreala".

Liderii politici ai lumii mimeaza lupta cu terorismul islamic condamnand cu fermitate atentatele, transmitand la 'sto condoleante familiilor indoliate si facand apel la... calm, dar neenuntand niciun plan concret si nicio masura concreta de lupta cu terorismul islamic. Sigur ca altfel ar fi stat lucrurile daca atentatorii s-ar fi luat de familia regelui Belgiei, nu de simplii fraieri europeni.

Dupa care, prin presa video si de pe hartie se bate campii cu gratie.

Se sustine, in mod fals, ca Uniunea Europeana trebuie sa aiba portile deschise pentru toata lumea. Aceeasi Uniune Europeana care nu stia cum sa interzica libera circulatie a romanilor prin Europa si cum sa trimita inapoi in Romania etnia vesnic discriminata pozitiv la ea acasa.

Se sustine, in mod fals, ca trebuie mentinuta toleranta fata de popoarele care practica si intretin cultul atentatelor si al mortii.

Se sustine, in mod fals, ca nu toti musulmanii sunt la fel. Sigur ca printre bezmeticii fanatizati exista 1% oameni absolut normali care nu pun botul la imbecilizarea religioasa, dar prin tarile arabe turma si-a manifestat cu generozitate solidaritatea cu jihadistii lu' Peste dupa toate atentatele din lumea occidentala, iar asta ar trebui sa conteze in primul rand atunci cand sunt etichetati musulmanii. Are cineva impresia ca acei 1% oameni normali sunt voci care vor fi ascultate vreodata in lumea araba?

Se mai spune ca atentatele nu au fost comise de cei care au ajuns acum in occident, ci de copiii celor care au ajuns acum 20-30 de ani in occident si care nu s-au integrat in cultura si valorile occidentale.

Si atunci, ne putem astepta ca de acum incolo sa se integreze milionul de imigranti din ultimul val? Pai, ce ar face diferenta acum fata de atunci? Cum se integreaza economic un milion de imigranti, cand in Uniunea Europeana sunt deja dezintegrati economic zeci de milioane de someri? Mai degraba ni se da de inteles ca astia de acum vor creste viitorii teroristi de peste 10-20 de ani, in caz ca nu aspira ei insisi sa fie "martiri".

Cat despre cum se comporta ultimul val, am putut aprecia acest lucru la Koln sau prin Suedia...

Ar trebui fortati sa-si dea demisia sau macar desfiintati prin vot la urmatoarele alegeri toti liderii europeni care mai accepta imigranti si refugiati de religie musulmana in Europa. Iar celor de religie musulmana ar trebui sa li se interzica pe termen nelimitat accesul in Uniunea Europeana. Sa faca intai progrese democratice tarile arabe, sa se termine cu fanatismul si extremismul religios, sa nu se mai demoleze biserici crestine si sa nu se mai omoare europeni in aceste tari, sa nu mai existe atentate in Uniunea Europeana timp de cel putin 25 de ani, si numai dupa aceea sa se faca o "analiza serioasa" a situatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu