Primul Sinistru a declarat ca salariile functionarilor de la Ministerul de Finante trebuie marite numai pe baza unor criterii de performanta. Cum salariile din Romania sunt printre cele mai mici din Europa, s-ar putea presupune ca salariatul roman este, in general, neperformant.
Culmea ticalosiei este ca aceste afirmatii sunt facute de catre seful celui mai neperformant guvern al Romaniei. Poate ca acest nemernic sef - Emil Boc - ar trebui sa isi faca o proprie evaluare a performantei, impreuna cu toate guvernele anterioare. Aceeasi evaluare ar trebui sa isi faca si celelalte gunoaie care ne conduc sau ne-au condus spre dezastrul actual.
Dar, pentru ca e clar ca acest lucru nu se va intampla, mai bine sa il evalueze realitatea romaneasca:
1. Romania nu mai are industrie.
Consecinta: milioane de locuri de munca au fost suprimate intre 1990 si 2010. Se spune ca avem mai multi pensionari decat salariati. Cine este vinovat de aceasta situatie? Functionarul din Ministerul de Finante? Profesorul? Doctorul? Somerii? Pensionarii?
Vinovati sunt cei care au desfiintat cu cinism locurile de munca fara sa puna nimic in loc. In anii '90 se vorbea de retehnologizarea economiei romanesti, nemernicul de Petre Roman caracteriza economia romaneasca, aceea care isi platise datoria externa, "un morman de fiare vechi". Ce performanta are actualul morman de fiare noi?
Cine este vinovat de faptul ca profiturile din industria petroliera au fost instrainate? Functionarul din Ministerul de Finante? Profesorul? Doctorul? Somerii? Pensionarii? Cine a hotarat ca Romania nu mai stie sa gestioneze extractia, prelucrarea si distibutia petrolului si produselor petroliere?
Vinovatii sunt cei din varful statului roman, guvernul, parlamentul.
2. Romania nu mai are agricultura.
Consecinta: Romania a devenit, din granarul Europei, importator de produse agricole! Se spune ca nu existau produse agricole din abundenta in Romania pana in 1989 pentru ca se exportau produse agricole ca sa se plateasca datoria externa.
Cine este vinovat de situatia ca in ziua de azi Romania nu e in stare sa isi produca nici macar necesarul intern? Functionarul din Ministerul de Finante? Profesorul? Doctorul? Somerii? Pensionarii?
Vinovatii sunt cei din varful statului roman, guvernul, parlamentul. Gunoaiele care conduc acum tara si infiereaza abuzurile vechiului regim au pus la cale o "schema" prin care blocheaza de 20 de ani retrocedarea proprietatilor catre fostii proprietari. In plus, au creat lacune juridice care permit vinderea proprietatilor de mai multe ori; au creat lacune in definirea si identificarea clara a proprietatilor; au creat posibilitatea ca persoane fara drept sa isi insuseasca abuziv proprietati care nu le apartineau.
3. Romania nu mai are transporturi.
Cine este vinovat de disparitia flotei romanesti? Functionarul din Ministerul de Finante? Profesorul? Doctorul? Somerii? Pensionarii?
Traian Basescu este nominalizat intr-un dosar penal pe aceasta tema, dar isi contesta vinovatia. In regula, dar ce face Boc cel preocupat de performanta? Cauta guvernul pe care il conduce sa ii identifice pe vinovati? Sau se doreste acoperirea complice a vinovatilor, prescrierea faptelor? Care este valoarea flotei disparute (in salarii minime)?
Cine este vinovat de cheltuirea de zeci de miliarde de euro pentru autostrazile inexistente? Functionarul din Ministerul de Finante? Profesorul? Doctorul? Somerii? Pensionarii?
Vinovatii sunt cei din varful statului roman, guvernul, parlamentul.
4. In Romania nu exista justitie.
Cine este vinovat de coruptia generalizata? Cine este vinovat de faptul ca majoritatea infractorilor provin nu din lumea interlopa, ci din administratia centrala, locala, din randul persoanelor cu functii publice, din randul persoanelor care lucreaza cu publicul? Cine este vinovat de neperformanta statului in identificarea si condamnarea marilor infractori economici? Cine este vinovat de nerecuperarea prejudiciilor produse de marii infractori economici? Cine a creat regimul juridic care a permis marilor firme de stat sa acumuleze datorii catre stat? Cine a creat regimul juridic al privatizarilor pe 1 euro? Cine este vinovat de nedefinirea juridica a traiului decent? Cine este vinovat de "implementarea" sistemului achizitiilor publice frauduloase si netransparente (dupa cum spune si Angela Merkel)? Cine este vinovat de afacerile neperformante ale statului pe bani publici? CINE ESTE VINOVAT DE FAPTUL CA MINCIUNILE ELECTORALE NU INSEAMNA INCHISOARE? Sunt oare vinovati functionarul din Ministerul de Finante, profesorul, doctorul, somerii, pensionarii?
Vinovatii sunt cei din varful statului roman, guvernul, parlamentul.
Se mai pot evidentia multe aspecte care definesc nu numai lipsa performatei la varful statului roman, ci si intentiile criminale ale statului roman fata de proprii cetateni romani. Salariatul roman, de la stat sau din sectorul privat, are salariul mic pentru ca statul roman, in complicitate cu Uniunea Europeana, FMI si altii, doresc si au reusit sa transforme romanii in sclavi ieftini.
SALARIZAREA DIN ROMANIA NU ARE NICIO LEGATURA CU PERFORMANTA SAU PRODUCTIVITATEA MUNCII.
Productivitatea, in lumea contemporana, este data de productivitatea masinilor. Cetatenii deservesc in ziua de azi masini, utilaje, scule, calculatoare etc. Toate acestea definesc productivitatea muncii. Asa ca un functionar din Ministerul de Finante are productivitate mult mai mare decat pe vremea vechiului regim pentru ca este suficient sa introduca date in calculator, iar calculatorul prelucreaza datele pe care le transmite apoi in retea, centralizandu-le. Deci problemele de calcul, problemele de transmitere a datelor si problemele de imprimare a datelor sunt rezolvate de masini (in cazul de fata de calculatoare). Cu toate acestea, vechiul regim oferea functionarului Din Ministerul de Finante un salariu decent, iar actualul regim considera corecta transformarea functionarilor din Ministerul de Finante (si a tuturor salariatilor, de la stat sau privati) in faliti si muritori de foame.
Sa mai remarcam si paradoxul romanilor care muncesc in strainatate. Cum este posibil ca romanul "puturos", "pomanagiu", "neperformant" si asa mai departe sa fie salarizat de cel putin 5 ori mai bine? In cazul medicilor salariile sunt chiar de 10-30 de ori mai mari!!! Oare munceste romanul in strainatate cel putin (8x5=) 40 de ore pe zi? Sau isi pune romanul in miscare in strainatate de cinci ori mai multi muschi si neuroni?
A fost informat cetateanul cu privire la performanta si productivitatea muncii din vechiul regim? Poate compara cetateanul niste valori ale acestor parametri pentru anii 1989 si 2010? Totul este la mana sefului (sau mai bine zis vatafului sau ciocoiului). Vataful stabileste daca esti sau nu performant. Regula este cunoscuta: niciodata nu esti performant!!!
NEMERNICII CARE NE CONDUC NE SERVESC DE 20 DE ANI MINCIUNI CU CARE NE DISTRUG DESTINELE! ASTA VĂ E PERFORMANŢA, BĂI, RAHAŢILOR?
Hyundai IONIQ 9 Captured in the Wil
Acum 5 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu