Cetatenii romanii au mari probleme.
O mare problema este ca actualii lideri sunt instalati prin vot democratic. Aceasta arata ca votantii romani considera votul o joaca.
Romanii sunt incapabili sa se gandeasca la propriul viitor. Romanii sunt incapabili sa inteleaga consecintele dezastruoase ale unui vot prostesc.
Romanii nu au inteles ca pierd de 20 de ani alegerile.
Ultimele alegeri s-au pierdut dupa primul tur, de cand au ramas Basescu si Geoana pentru al doilea tur. Pentru ca si cu Geoana ar fi fost la fel de rau.
Ultimele alegeri s-au pierdut chiar inainte de primul tur. Pentru ca si cu Antonescu ar fi fost le fel de rau.
Romanii trebuie sa invete sa aleaga. Romanii trebuie sa invete sa fie uniti.
Romanii trebuie sa inteleaga faptul ca accesul la un loc de munca in occident inseamna dreptul la prosperitate, adica munca inseamna mai mult decat supravietuire, inseamna casa, masina, vacanta, distractii. Asa trebuie sa fie si in Romania.
Romanii trebuie sa inteleaga ca PDL-PSD-PNL sunt dusmanii poporului roman.
Nu imi fac iluzii ca unitatea nationala va inregistra un salt in "cuget si simtiri", dar, daca romanii nu vor exclude prin vot aceste partide din viata politica si nu isi vor impune proprii candidati si propriile idei, atunci romanii se vor autocondamna la suferinta si sclavie legalizate.
Cateva dintre principiile principale care ar trebui sa le urmareasca orice cetatean sunt:
1. Valorizarea muncii. Aceasta inseamna definirea salariului decent si definirea unei vieti decente. Din acest punct de vedere, intrucat in momentul de fata chiriile din Bucuresti pornesc de la 600 de lei, salariul minim trebuie sa fie de 1200 lei. Altfel spus, din punctul meu de vedere, salariul minim trebuie sa fie minim dublul chiriei din capitala. In caz contrar (situatia actuala), despre ce trai decent sau libera circulatie mai poate fi vorba?
2. Obligativitatea oricarui candidat/ partid la functii in stat care se obtin pe cale electorala de a publica pe un site personal/ de partid a unei platforme-program cu valoare de contract in raport cu electoratul. Interdictia de a depasi limitele acelei platforme-program. Obligatia guvernului de a respecta platforma-program a majoritatii parlamentare.
Altfel spus, daca niciun candidat nu a promis scaderea salariilor bugetarilor cu 25% in campania electorala, sa nu aiba dreptul sa o poata face. Daca o face, sa fie pedepsit cu inchisoarea. Minciunile electorale trebuie scoase in afara legii. Mincinosii electorali trebuie pedepsiti cu inchisoarea.
In acest fel s-ar penaliza instantaneu toti nemernicii care, desi instalati democratic in functii, abuzeaza de mandatul lor. Niciun votant nu a avut cunostinta de dorinta guvernului/ parlamentului/ presedintelui de a reduce pensiile/ salariile/ veniturile!!! Niciun functionar public de la varful ierarhiei statului sau administratiei locale nu trebuie sa poata decide discretionar pentru orice problema dupa obtinerea unui mandat. DEMOCRATIA NU INSEAMNA MONARHIE DE PARTID!!!
3. Reglementarea achizitiilor publice, a afacerilor statului pe bani publici, a afacerilor administratiei locale pe bani publici, in sensul sanctionarii penale a celor care fac cheltuieli neperformante de bani publici. Actualul sistem permite statului si administratiei locale cheltuieli mai mari decat pretul pietii pentru lucrari publice sau achizitionarea de bunuri si servicii! Acest lucru trebuie sanctionat penal, pentru ca este o componenta a crizei din Romania.
4. Reglementarea cheltuielilor salariale, atat in sectorul de stat, cat si in sectorul privat. Totul trebuie reglementat pe principiul corelatiei dintre profit si salarii.
Exista posibilitatea, de exemplu, ca firme mari nou infiintate sa fie falimentate din start sau dupa un anumit timp prin sistemul de salarizare. Modul de falimentare este urmatorul: conducerea firmei beneficiaza de salarii foarte mari, exagerat de mari, nesustenabile din activitatea salariatilor "de jos". In acest mod, cei de la varf se imbogatesc legal peste noapte, fara nicio legatura cu vreo performanta economica. Daca firma da faliment sau daca ar fi fost profitabila in conditii de functionare normala, ce mai conteaza? Banii ajung la "cine trebuie".
Mai exista situatia cand firma este profitabila si obtine chiar profituri foarte mari. Exista, desigur, firme care au profituri de milioane, zeci de milioane sau sute de milioane. Prin lege, firma ar trebui sa fie obligata sa ofere minim o parte procentuala din profit tuturor salariatilor sub forma de prime. Daca vrea sa ofere mai mult, treaba ei, dar ce patron/ administrator de firma/ reprezentant al statului doreste acest lucru? Totusi, trebuie legiferata recompensarea minimala a performantelor salariatilor, indiferent daca vor administratorii firmelor/ patronii/ reprezentantii statul sau nu.
AI GRIJA PE CINE VOTEZI! AI GRIJA DE TINE!
Prasium majus
Acum o oră
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu