vineri, 22 octombrie 2010

Lupta pentru supravietuire in Romania nazista 2010

Foarte ciudat, desi Romania nu a mai trecut printr-un razboi din 1945, stituatia economica a majoritatii cetatenilor este, poate, mai jalnica decat pe vremea razboiului. Cetateanul este "invitat" de statul nazist roman sa lupte pentru supravietuire sau sa accepte supravietuirea in conditii minimale. Statul nazist roman al anului 2010 a devenit artizanul mortii latente, dupa ce a coborat parametrii existentiali ai cetatenilor la valori care amintesc de Auschwitz.

De ce insist sa atribui statului roman caracterul de nazist? Pentru ca toate institutiile statului au fost deturnate de la functionarea lor fireasca si transformate in instrumente de distrugere a cetateanului si in instrumente de represiune.

Guvernul, Parlamentul si Presedintele urmaresc numai distrugerea locurilor de munca si salarizarea mizerabila a cetatenilor (de preferinta sub limita supravietuirii).

Invatamantul mentine generatii de copii si tineri prizonieri pentru 8-12 ani intr-un sistem pe care majoritatea absolventilor il parasesc fara sa dobandeasca cunostintele necesare ocuparii unui loc de munca cerut pe piata muncii, pentru ca sistemul de invatamant nu este corelat cu dobandirea de competente cerute pe piata muncii. In schimb, aceleasi generatii de tineri sunt neprotejate in fata pericolelor reprezentate de consumul de alcool, droguri, fumat, abuzuri sexuale si violenta (ajungandu-se chiar la asasinat).

Sistemul medical nu mai este capabil sa trateze bonavii si a ajuns sa produca victime in cele mai absurde situatii.

Justitia protejeaza si favorizeaza infractorii, ajungand un instrument de teroare pentru cetatenii onesti. A ajuns chiar un bastion al incalcarii drepturilor omului odata cu ascultarea, inregistrarea si publicarea unor conversatii private. Sa mai amintim si nerezolvarea problemei retrocedarilor, care a depasit chiar si CEDO.

Legislatia muncii este frecvent incalcata, fiind frecvente si obisnuite urmatoarele: munca fara forme legale, inscrisurile false in cartile de munca, prestarea de ore suplimentare neplatite sau neinregistrate.

Alimentatia este o componenta importanta a vietii. O alimentatie sanatoasa depinde de multe institutii ale statului: Ministerul Agriculturii, Ministerul Sanatatii, Politie, Ministerul Mediului, Ministerul Public, Ministerul Economiei si Comertului, controlul vamal. Calitatea produselor alimentare s-a degradat continuu dupa 1990. Mult hulitul salam cu soia a fost inlocuit de salam (si nu numai de salam) cu E-uri (iar soia a inceput sa fie adulata). Foarte multe produse alimentare au devenit un amestec de compusi chimici dintre care amintim: fenilalanina, nitriti, compusi ai sulfului, siropul de glucoza, monoglutamatul, benzoatul, guma guar si multe, multe altele. Multi compusi chimici utilizati se pare ca sunt mai daunatori decat fumatul, desi produsele alimentare care le contin nu sunt inscriptionate cu un anunt gen "Ingredientele din acest produs alimentar ucid". Produsele care contin astfel de ingrediente sunt cele cu preturi mai mici, fiind consumate de nevoie de persoanele cu venituri reduse. Este valabil si cazul painii ieftine, care pare un amestec de rumegus, plastic si cauciuc. Aceste produse alimentare sunt direct responsabile de numeroase afectiuni grave: obezitate, diabet, cancer, probleme cardiace, atrofierea muschilor, probleme ale sistemului circulator, afectiuni ale vezicii biliare, afectiuni renale, toxiinfectii alimentare. Cetateanul, nefiind un geniu chimist, nu poate cunoaste gradul de toxicitate al alimentelor pe care le cumpara. S-a semnalat, mai nou, nu neaparat in Romania, prezenta in alimente a unor compusi toxici ca melamina sau dioxina. Daunator este si consumul de carne provenita de la animale tratate cu hormoni de crestere; pestele prezinta riscul de a contine mercur sau alti compusi toxici din ape poluate; legumele si fructele pot fi tratate cu alti compusi toxici (fertilizatori, insecticide). Mai exista si organismele modificate genetic. Exista comert cu animale deja moarte (nu sacrificate). Actualul sistem alimentar romanesc este principalul furnizor de moarte latenta pentru populatie. Poate ca si in alte tari e la fel. Ideea e ca statul promoveaza aceasta situatie in loc sa apere cetateanul de probleme. Multe legume si fructe si-au pierdut gustul si savoarea cunoscute inainte de 1990. Multa lume regreta rosiile de gradina romanesti, inlocuite cu produse de import insipide. Statul a transformat Romania din exportator in importator de produse agricole de calitate inferioara si la preturi uriase.

Apa a devenit si ea o problema. Multa lume evita, daca poate, sa bea apa de la robinet. Dar majoritatea apei imbuteliate, plata sau minerala, nu corespunde parametrilor, fiind nociva si cauzatoare de boli.

Hainele, in special cele pentru persoane cu venituri modeste, sunt facute din materiale generatoare de alergii; din materiale generatoare de mirosuri neplacute; din materiale care impiedica respiratia pielii si care retin umiditatea, generand sau accentuand senzatia de frig. Consecinta: probleme pulmonare, renale, lombare.

Incaltamintea, in special cea pentru persoanele cu venituri modeste, dar nu numai, prezinta si ea probleme: de cele mai multe ori nu protejeaza impotriva apei, talpile pot crapa chiar si in mai putin de o saptamana de purtare, materialul sintetic poate crapa sau se poate rupe foarte repede, imbinarile dintre talpi si plastic sau piele nu sunt rezistente.

Lista problemelor este lunga. Pe langa lipsa calitatii pentru produsele de baza mai adaug doar lipsa cailor de comunicatie adecvate Romaniei secolului 21, ca sursa de pierderi de vieti omenesti si ca o ingradire a dreptului la libera circulatie.

Toate acestea definesc un nivel de trai execrabil pentru majoritatea romanilor. Romanii care realizeaza venituri de la salariul minim in jos au un nivel de trai inferior puscariasilor.

7 comentarii:

  1. ALIMENTE TOXICE

    Alimentele cu cele mai multe toxine, care trebuie evitate la consum, sunt margarina vegetala, guma de mestecat, uleiul de mustar, mezelurile, bauturile racoritoare si dulceturile!

    Boala mileniului III

    Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale, se afla pe locul al treilea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie. Consumul indelungat de produse alimentare aditivate sintetic provoaca distrugerea sistemului imunitar, care ajunge sa produca anticorpi peste masura, folosindu-i impotriva propriului organism, precum si o serie de tumori maligne si benigne.

    Plasticul Margot

    Un exemplu de aliment ce ar trebui evitat este margarina. Produsul a aparut in al doilea razboi mondial, in urma rationalizarii untului. Cercetatorii americani au descoperit, accidental, ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului, folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb. Acesta este asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat dupa numele sotiei (Margot) a unuia dintre savanti. Pana astazi, margarina a fost imbogatita cu tot soiul de coloranti, aromatizanti si vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodata. Grasimile sintetice nu pot fi arse de organism, iar ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizandu-l prin depozitarea in tesuturi. Rezulatele pentru inima, creier si circulatia sangvina sunt dezastruoase.

    Cancer la plic

    Supele concentrate contin in exces glutamat de sodiu, E 621, considerat de specialisti ca una dintre cele mai cancerigene substante. Peste 90% din plicul de supa este monoglutamat de sodiu, substanta care supraexcita papilele gustative. Glutamatul ucide celulele nervoase.

    Organizatiile de profil din UE duc o intensa campanie de interzicere a glutamatului de sodiu. Ministerul Alimentatiei din SUA i-a informat public pe oameni ca glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc Alzheimer si Parkinson.

    Cine mesteca regulat guma se expune colesterolului (E320), unor boli ale aparatului bucal (E330, acid citric) si cancerului (E950 si E951).

    Bauturile racoritoare mustesc de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric (E330) sau sarea de lamaie. Bauturile cu aroma de citrice sunt dintre cele mai daunatoare. Colorantii folositi, E102 si E110, sunt foarte periculosi.

    Nici mare parte din gemuri sau alte dulciuri nu sunt ceea ce par a fi, chiar daca unii le aplica eticheta "produs natural". Minciuna poate fi dovedita chiar de eticheta unde, la ingrediente, apare mentionat acidul citric, nelipsit din borcanele de gem. La fel de periculoase sunt bomboanele intens colorate si, in general, tot ce contine coloranti.

    Producatorii au inventat substituienti ai zaharului, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E950 si E951), care provoaca peste 70 de tipuri de boli mortale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de sanatoasa este apa minerala sau plata pe care o bem zilnic?

    http://www.observatorulph.ro/latest-news/eveniment/cat-de-nociva-poate-fi-pana-si-apa-minerala-cititi-aici-un-studiu-despre-marcile-cu-probleme

    Un studiu realizat de trei cercetatori stiintifici de la Facultatea de Stiinta Mediului din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca, realizat in anul 2008, ne da indicii despre calitatea apelor potabile si minerale din Romania.

    S-au studiat 30 de marci diferite de ape imbuteliate existente pe piata de retail din Romania (25 romanesti si 5 straine).

    Au fast prelevate alte 5 probe de apa potabila: din reteaua de alimentare din municipiul Cluj-Napoca si din municipiul Zalau, o proba de apa de izvor natural din Cluj si doua probe de apa de izvor natural din municipiul Blaj si Zalau.

    Apoi s-a stabilit compatibilitatea lor cu legislata apelor potabile din Romania, reglementata de Lege.458 /2002 si completata de Legea 311/2004.

    Rezultatele obtinute arata ca doar 26 de probe din cele 35 analizate respecta in linii mari legislatia si doar 15 din cele 35 de probe analizate respecta integral toate normele legislative in vigoare.

    In concluzie, o apa ideala de consum zilnic trebuie sa fie necarbogazoasa, bogata in ioni de calciu si magneziu, dar saraca in sodiu, cloruri, nitrati si sulfati si doar o parte dintre apele plate, minerale si carbogazoase comercializate in Romania respecta aceste standarde de calitate. Ele sunt: Borsec apa plata, Carpatina Forte si Light, Roua Muntilor carbogazoasa si plata, Dorna plata, Perla Harghitei minerala, Zizin, Sport Calipso apa plata, Lipova naturala, Vera Aqua, Evian, Vittel si Perrier.

    Doar 26 de probe din 35 analizate respectau legislatia apei potabile pentru parametrul pH, adica 74,28 % dintre probele analizate. Toate probele care aveau pH prea acid erau carbogazoase sau natural carbogazoase. La parametrul conductivitate electrica, alte 6% dintre probele analizate au picat testul. Concentratia cationilor de calciu si magneziu era prea mic in 8 dintre cele 35 de probe studiate, iar patru probe aveau o concentratie prea ridicata de sodiu (Na +).

    Consumul regulat de ape minerale carbogazoase cu continut prea ridicat de sodium, calciu si magneziu sau cu un pH impropriu, pot conduce in timp la imbolnavirea rinichilor, stomacului si ficatului si la agravarea bolilor cardio-vasculare.

    Urmatoarele sortimente de ape minerale forte imbuteliate nu sunt recomandate pentru consum regulat sau indelungat: Biborteni, Borsec, Tusnad, Dorna, Poiana Negri, Izvorul Minunilor.

    Apa potabila de la reteaua municipiilor Cluj, Zalau si Blaj respecta in linii mari normativul standard privind calitatea apei.

    BIBLIOGRAFIE:
    1. Feru A, 2004, Bottled mineral waters in Romania, Enviromental Geology
    2. Rosu C, Costin D. 2008, Concentratia ionilor anorganici in apele imbuteliate de pe piata de retail din Romania
    3. www.mmediu.ro/legislatie
    4. Garzon, Eisenberg 1998, Variation in the mineral content of commercially available bottled waters. Implication for health and disease
    5. Rosborg, Gerrardson, Olson, 2005, Concentration on inorganic elements in bottled waters on the Swedish market, Enviromental Geochemistry and Health
    6. International Journal of Life Quality and Enviromental Health Research, USA, 2009

    Data: 31.10.2009 / Sursa: Simona Botezan - corespondent SUA

    RăspundețiȘtergere
  3. Codex Alimentarius incepe sa decimeze Planeta, cu Romania varf de experiment cu painea Titan
    February 19th, 2010 by Vadim Cusnarencu

    http://www.vadim.ro/2010/02/codex-alimentarius-incepe-sa-decimeze-planeta-cu-romania-varf-de-experiment-cu-painea-titan/

    Pe pachetele de paine Titan scrie deja ca painea este fabricata cf Codex Alimentarius. Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen ‘initium’, atat pe aceasta paine, cat si pe legume si fructe (din 2010 incepe cu cartofii, ceapa, rosiile si strugurii).

    Experimentul “Codex Alimentarius” începe cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat sa înceapa implementarea “Codexului”, alaturi de alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei).

    “Codex Alimentarius” este un pachet de norme dupa care se vor alimenta populatiile tarilor semnatare. Acesta porneste de la principiul ca Terra nu mai poate hrani pe toata lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificiala, din produse chimice, cea modificata genetic etc. Adeptii Teoriei Conspiratiei sustin ca masura nu este altceva decât una de exterminare, care va reduce populatia globului la cca doua miliarde, o masa mult mai usor de hranit si de controlat de fortele oculte.

    Nu a trecut o luna si iata ca apare stirea ca România este prima tara din lume care va folosi în agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de”Codex Alimentarius”. Produsele vor furnizate de compania germana BASF si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa.

    Pentru publicul larg se spune ca “beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate în primul rând de combaterea daunatorilor, dar, totodata ea micsoreaza si durata în care se obtine recolta.” Dupa ce acest produs va fi experimentat în România, urmeaza sa fie omologata utilizarea lui si în Olanda, Germania , Franta, SUA, Canada si Marea Britanie.

    Neoficial, conform cercetatorilor care combat “Codex Alimentarius”, folosirea produselor cu initium sporeste cu pâna la 65% rata riscului de cancer de colon, substanta care intra rapid în combinatii chimice, devenind reziduala în organism.

    De pilda 1 mg de initium intrat în organism o singura data se elimina în aproape un an. Or, daca acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, asa cum initium ajuta la cresterea rapida a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la marirea tumorilor maligne.

    RăspundețiȘtergere
  4. Genocidul planetar incepe in 2010
    Romania a aderat la Codex Alimentarius
    Marti, 05 Ianuarie 2010 | 23:16:49
    Agentia de investigatii

    http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/agentia-de-investigatii/romania-a-aderat-la-codex-alimentarius-95132.html

    In 30 de ani vor muri trei miliarde de oameni: unul din lipsa hranei, alte doua din cauza bolilor * Directive: eliminarea suplimentelor naturale, a mineralelor si vitaminelor* Animalele vor fi tratate cu hormoni si iradiate, iar plantele - modificate genetic* Cine va folosi produse naturale va face inchisoare* Usturioul, menta si alte produse comune vor deveni droguri

    De la 31 decembrie 2009, Guvernul Romaniei a inceput, alaturi de alte 165 de state semnatare (reprezentand aproape 85 % din populatia planetei), implementarea temutului Codex Alimentarius. Un compendiu de legi alimentare, de factura nazista, introdus de AG Farben si care va stabili regulile de alimentatie ale natiunilor. Implementarea, prevazuta pe mai multe etape, porneste de la faptul ca populatia globului este mult prea numeroasa ca Terra sa poata sustine o alimentatie naturala. Astfel, produsele trebuie modificate genetic, construite in laborator, aditivate si iradiate. Toate aceste date pot fi studiate pe site-ul www.codexalimentarius.com .

    Conform acestui site, Romania a trimis deja formularele de inscriere si aderare in ultimile zile ale anului trecut, iar din iulie 2010, dupa intalnirea de la Roma va incepe implementarea proiectului, prima etapa prevazand plantele modificate genetic, precum si normativele aditivilor alimentari. In privinta aditivarii sunt implicate marile concerne farmaceutice mondiale, aceleasi care sunt acum implicate si in fabricarea vaccinurilor anti-gripale, precum cel impotriva virusului AH1N1.

    Secretul hranei artificiale

    Codex Alimentarius este unul din cele mai bine pastrate „secrete deschise". Este finantat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Organizatia pentru Alimente si Agricultura (FAO), ambele apartinand de ONU. Este cel mai mare dezastru pentru sanatatea noastra, intrucat va interzice elemente vitale de alimentatie. Adeptii teoriei conspiratiei sustin ca planul "Guvernului Mondial" e menit sa decimeze populatia planetei, aflata in continua crestere. Daca pana acum razboaiele mondiale erau cele care reglau numarul populatiei, de acum solutia sta in alimentatie. Aceiasi adepti sustin ca in 30 de ani de la implementarea Codului, populatia planetei se va stabiliza la doua miliarde, o masa suficient controlabila, care este indeajuns pentru resursele planetei si care este in acord cu normele de poluare etc. In acest interval un miliard de oameni vor muri din lipsa elementelor principale de hrana, iar alte doua miliarde datorita bolilor ce vor fi generate in organism.

    RăspundețiȘtergere
  5. Genocidul planetar incepe in 2010
    Aplicatiile Codexului

    Sursa
    http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/agentia-de-investigatii/romania-a-aderat-la-codex-alimentarius-95132.html

    Directivele Codex-ului Alimentarius enuntate de catre Directiva Europeana in ceea ce priveste suplimentele alimentare trebuie aplicate sub amenintarea sanctiunilor financiare.

    1) Eliminarea oricarui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi inlocuite de 28 de produsi de sinteza farmaceutica, care vor fi dozati si vor fi disponibili numai in farmacii, pe baza de prescriptie medicala. Clasificate ca "toxine" (!!), vitaminele, mineralele si plantele medicinale vor fi pe piata numai in doze care NU au impact asupra nimanui. De exemplu coenzima Q10, glucosamine etc., vor fi ilegale, folosirea lor sanctionandu-se cu inchisoarea.

    2) Medicina naturista cum ar fi acupunctura, medicina energetica, ayurvedica, tibetana etc, vor fi interzise.

    3) Agricultura si alimentatia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, interzicand din principiu asa numita agricultura bio. Aceasta implica, de exemplu, ca fiecare vaca de lapte de pe planeta sa fie tratata cu hormonul de crestere bovin recombinat genetic produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codexului, orice animal de pe planeta folosit in scopuri de hrana trebuie tratat cu antibiotice si cu hormoni de crestere. Regulile Codexului permit ca produsele ce contin organisme modificate genetic (OMG) sa nu mai fie etichetate corespunzator. In 2001, 12 substante chimice despre care se stie ca sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise in mod unanim de 176 de tari, inclusiv de SUA. Ei bine, Codex Alimentarius aduce inapoi 7 dintre aceste substante interzise, precum hexachlorobenzene, dieldrin, aldrin etc, care vor putea fi folosite la liber din nou.

    4) Alimentatia umana certificata legal va trebui sa fie iradiata cu Cobalt. Sub regulile Codexului, aproape toate alimentele trebuie iradiate. Si nivelurile de radiatie vor fi mult mai mari decat cele permise anterior. Codex Alimentarius va controla accesul asupra acizilor aminati esentiali, asupra vitaminelor si mineralelor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Genocidul planetar incepe in 2010
    Cum va fi implementat programul

    http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/agentia-de-investigatii/romania-a-aderat-la-codex-alimentarius-95132.html

    Pe langa Romania, la Codex Alimentarius au mai aderat alte 165 de tari, ai caror reprezentanti se intalnesc alternativ fie la sediul FAO de la Roma, fie la sediul OMS de la Geneva. Urmatoarea intalnire are loc in 2010, la Roma. Acum, Comisia functioneaza dupa un Plan Strategic, elaborat pentru perioada 2008-2013. Obiectivele stabilite pentru aceasta perioada sunt promovarea unor cadre solide de reglementare a activitatilor, si anume un sistem solid national de control si sisteme de reglementare legislative pentru intregul lant alimentar.

    - suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici in scop preventiv, nici terapeutic

    - vor fi necesare retete pentru toate medicamentele peste o doza extrem de mica

    - usturioul sau menta, alaturi de alte produse comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a care pot fi comercializate doar de catre marile corporatii farmaceutice

    - toate suplimentele alimentare ce vor aparea vor fi interzise pana ce nu vor trece anumite teste prevazute in noul cod

    - produsele modificate genetic vor fi comercializate fara avertizarea consumatorilor, niciun fel de eticheta nefiind necesara

    Specialistii in nutritie preconizeaza ca aplicarea acestui program va produce, in maximum 30 de ani de la implementare, peste trei miliarde de victime umane, un miliard murind din cauza lipsei de hrana alte doua miliarde din cauza bolilor generate in organism si cauzate de proasta calitate a alimentelor disponibile.

    Sursa: agentia.org

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.e-uri.ro/2009/10/secretele-industriei-carnii-chimicalele-din-salamuri/#more-279

    http://www.monitorfg.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2132:genocid-planetar-prin-codex&catid=43:tiri-locale&Itemid=29

    Citate de pe ultimul link:
    "E127 este eritrozina, un colorant roşu care provoacã mutaţii genetice şi cancer la şobolani, deci posibil şi la om, colorant interzis în SUA şi în Norvegia.
    E132 (indigotina) este un colorant care poate provoca greaţã, vomã, hipertensiune arterialã, urticarie, probleme de respiraţie şi alte reacţii alergice, motiv pentru care este interzis în Norvegia.
    E 102 (tartrazina) e un colorant galben care se gãseşte în dulciuri (budinci, îngheţate, dropsuri), bãuturi, muştar, supe instant, gemuri, cereale, snacks-uri. Are acţiune cancerigenã (tumori tiroidiene), determinã deficienţe în vitamina B6 şi zinc, genereazã crize de astm bronşic, urticarie şi hiperactivitate la copii. Este interzis în Norvegia, Austria, Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi Olanda. Şi la noi, Autoritatea pentru Protectia Consumatorului a solicitat interzicerea acestui compus, mãcar pentru cele consumate frecvent de copii, pentru cã s-a constatat cã dozele mari de tartrazinã produc modificãri ireversibile ficatului.
    E410 (seminţe de carruba) poate provoca probleme ale tractului digestiv, fiind laxativ şi alergenic. u E412 (guar) poate da greaţã, crampe, alergii, eczeme sau poate intensifica crizele de astm.
    Prin Ordinul 319 din 5 mai 2005, Ministrul Agriculturii, Pãdurilor si Dezvoltãrii Rurale interzicea introducerea pe piaţã şi importul de minijeleuri continînd 16 aditivi alimentari, printre care E 410 guma din seminţe de carruba, E 412 guma de guar, E 415 guma de xantan şi alte gume.
    E122 (azorubina) este un colorant roşu, obţinut din gudron, care poate produce reacţii adverse la astmatici.
    E150 (caramel) se recomandã a fi evitat în alimentele destinate copiilor
    E407 (caragenan) dã tulburãri digestive, vomã, colici abdominale.
    E123 (amarantul) este considerat cel mai nociv dintre aditivi, provocînd moarte fetalã şi cancer, motiv pentru care este interzis în multe state.
    E110 (galben auriu), folosit la dulciuri, care poate da distrugeri cromozomiale, spasme vasculare, afecteazã şi sistemul gastroinstesinal, iar la copii declanşeazã sindromul de hiperactivitate şi deficienţã de concentrare (ADHD), mai ales dacã este folosit în combinaţie cu conservantul E211 (benzoat de sodiu).
    E330, acidul citric, produce afecţiuni ale cavitãţii bucale şi are puternicã acţiune cancerigenã. Se gãseste în aproape toate sucurile din comerţ."

    "Înghetata de cãpşuni şi cu aromã de vanilie Nestle Ice Cream are gumã guar, gumã carruba, alge Euchema transformate, alginat de sodiu
    Înghetata de frişcã cu cireşe veritabile de la Betty Ice are E 171 - dioxid de titan, plus roşu ponceau, considerat cancerigen
    Îngheţata cu cãpşuni şi glazurã de ciocolatã albã de la Class şi chiar îngheţata de cãpşuni - praf - de la Dr. Oetker sînt pline de gumã tara, fosfat de potasiu, azorubinã şi galben auriu
    Se folosesc în România 1500 de E-uri dar pot fi depistate şi analizate în laboratoarele din ţarã doar 270."

    RăspundețiȘtergere