miercuri, 31 august 2011

Functionar la statul de șpagă

In Romania, sintagma "statul de drept" poate fi inlocuita cu sintagma mult mai precisa "statul de șpagă", fara teama de a gresi.

Baciu Remus Virgil, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), cu rang de subsecretar de stat a fost arestat pentru luare de șpagă. In cazul concret, a pretins 15% din valoarea despagubirilor acordate de către ANRP. E greu de probat ca functionarul in cauza a pretins 15% din valoare pentru fiecare caz in parte, dar e mult mai usor de imaginat. Dupa care ne intrebam ce afaceri fac unii de au un depozit de imobile la Miami sau in Pipera(?!). Raspunsul este ca fac orice, numai munca cinstita nu. Avem un alt caz de functionar la stat care munceste bine (bine e putin spus, de la excelent in sus). In acelasi timp, acesta este un alt caz concret de supraminare a economiei nationale. Se va recupera prejudiciul? Raspuns: 1, 2, 3... si. Urmeaza corul de rasete superioare ale puterii care isi bate joc de noi de peste 20 de ani.

Citate concrete de pe sursa:
http://www.mediafax.ro/social/vicepresedintele-autoritatii-nationale-pentru-restituirea-proprietatilor-arestat-pentru-coruptie-8668009/

"Potrivit DNA, în perioada iunie-august 2011, inculpatul Baciu Remus Virgil, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), cu rang de subsecretar de stat, a pretins, prin intermediul coinculpatei Andruşenco Camelia Teodora, de la patru persoane îndrituite la despăgubiri în baza Legii 10/2001 (privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989) o sumă de bani reprezentând aproximativ 15 la sută din valoarea despăgubirilor acordate de către ANRP, pentru a face demersuri în sensul urgentării soluţionării dosarelor de despăgubiri şi remiterii despăgubirilor cuvenite, prin convertirea sumei de bani în acţiuni la Fondul Proprietatea.

Valoarea terenului asupra căruia persoanele obţinuseră drept de proprietate, cu suprafaţă de 7.180 metri pătraţi, situat în municipiul Bucureşti, a fost stabilită la suma de 36.589.160 lei (echivalentul a 10.482.800 de euro), iar prin decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD) din ianuarie 2007, se aprobase plata către titulari a sumei menţionate.

Concret, în cursul lunii august, inculpatul Baciu Remus Virgil a primit, prin intermediul inculpatei Andruşenco Camelia Teodora, suma de aproximativ 400.000 lei de la învinuita Androne Elisabeta, iar în ziua de 8 august 2011, suma de aproximativ de 450.000 lei de la învinuita Stan Valeria, în scopul menţionat.

De asemenea, în cursul zilei de 24 august 2011, inculpata Andruşenco Camelia Teodora a primit de la învinuitele Albu Elena şi Vişan Petra, prin intermediul celei din urmă, suma totală de 927.000 lei.

În ziua de 26 august 2011, inculpata Andruşenco Camelia Teodora s-a întâlnit cu inculpatul Baciu Remus Virgil, căruia i-a remis, ca obiect al infracţiunii de trafic de influenţă, suma de 400.900 lei provenită din cei 927.000 lei primiţi de coinculpată în împrejurările prezentate mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu