Am gasit un material, "Topul celor mai stupide directive UE", care ne arata de ce este "utila" UE si de ce "merita" un europarlamentar sa toace aproximativ 50.000 de euro lunar (salariu, diurna si alte cheltuieli). Pentru acuratete, sa spunem ca nu cunoastem toate directivele UE, ca sa apreciem obiectivitatea topului. Intelegem, totusi, ca exista si alte directive stupide, fara sa atinga... superlativul.
Ma gandeam eu, ce coincidenta, FMI-ul si restul turmei de creditori au cerut diminuarea pensiilor si salariilor in Grecia cu 25%, la fel ca in Romania! Eu, unul, cer reducerea salariilor si cheltuielilor parlamentarilor si europarlamentarilor cu cel putin 50%. Se poate merge chiar pana la 100%. Nu am inteles ce dram de bine mi-a facut vreodata un parlamentar sau europarlamentar. Adica, pentru o "criza" perpetua, toti acestia mai vor si bani?!? Mi s-ar parea normal ca toti acestia sa traiasca foarte prost, pentru ca muncesc foarte prost.
Si acum materialul, preluat de pe sursa:
http://www.money.ro/topul-celor-mai-stupide-directive-ue_1191961.html
"Topul celor mai stupide directive UE
Autor: Stanciu Alina | Sursa: Money.ro | Publicat: 19 dec 2011, 00:34 | Actualizat: 19 dec 2011, 00:34
Unele directive aplicabile în spatiul comunitar nu fac decât sa încurce [!!!]. Unele au fost abrogate, altele sunt înca în vigoare.
Legiuitorii europeni au mers, în unele cazuri, cu masurile de precautie la extrem. În loc sa ajute, o parte dintre directive nu fac decât sa cauzeze bataie de cap si chiar pierderi financiare, pentru acei producatori sau comercianti care se supun legii. BusinessInsider a realizat un clasament al celor mai stupide directive comunitare.
Bananele nu trebuie sa fie prea curbate
În 1995, UE a emis o directiva pentru cultivatorii de banane si castraveti, potrivit caruia fructele si legumele cu o curbura exagerata ar trebui considerate rebut si aruncate [Cu asta ne-am umplut in egala masura de democratie si de libertate!!! HA, HA, HA!]. Au trecut 13 ani pâna ce leguitorii si-au dat seama ca au comis o greseala ["prost sa fii, dar sa-ti revii"], în urma careia multi producatori pierdeau bani aruncând banane în perfecta stare, din simplul motiv ca erau prea curbate.
Consumul de apa nu previne deshidratarea
Oficialii UE au decis, pe baza unor studii efectuate pe o perioada de trei ani, ca nu exista evidente care sa ateste faptul ca apa poate preveni deshidratarea. În consecinta, au interzis îmbuteliatorilor sa se promoveze facând referire la calitatea apei de a preveni deshidratarea.
Prunele nu sunt laxative
Investigatiile UE au ajuns si în livada cu pruni, legiuitorii stabilind ca nu exista nicio legatura evidenta între consumul de prune si functionarea normala a intestinului.Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara a organizat chiar un concurs de mâncat prune pentru a-si demonstra ipoteza. Concluzia a fost în defavoarea producatorilor care îsi vindeau marfa facând apel la proprietatile laxative ale fructului.
Pretul oualelor nu poate fi stabilit pe bucata
O directiva a UE din 2010 spune ca pretul legumelor si fructelor nu se mai poate stabili la bucata, ci un functie de greutate. Institutiile UE abilitate recunosc însa ca nu îi pot opri pe producator sa vânda la cutie, atâta timp cât mentioneaza si greutatea produselor respective. De aceea, în rafturile magazinelor exista înca oua la cutie, spre exemplu."
CONCLUZIE: Cum va justificati salariile, parlamentari si europarlamentari?
Neurological Physiotherapist, My Superhero
Acum 3 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu