Motto:
"JUDECĂTORUL: Situația se cunoaște, situația dezastruoasă a țării nu o cunoaștem numai noi, ci fiecare om cinstit din această țară, care a mocnit până în ziua de 22 decembrie 1989 când au apărut zorii libertății. Cunoaștem situația cu toții, lipsa de medicamente, care din ordinul dumitale inculpat a făcut ca să moară oameni, să moară copii, în spitale fără medicamente, fără hrană, fără căldură, fără lumină, nu te-ai gândit la acest lucru?"
(sursa: http://ro.wikisource.org/wiki/Stenograma_procesului_Ceau%C8%99escu)
Cred ca procesul sotilor Ceausescu a fost unul plin de viziuni si premonitii. S-au anticipat situatii valabile chiar si dupa mai bine de 20 de ani de atunci. Problema halelii in zilele noastre a fost marcata cu ocazia Zilei Nationale.
Sa marcam situatia la caldura si medicamente.
1. Caldura. Sursa http://adevarul.ro/locale/targoviste/protest-spontan-targoviste-200-elevi-liceul-3-refuzat-ore-cauza-frigului-clase-1_529efab3c7b855ff5670d32a/index.html titreaza:
"Protest spontan la Târgovişte: 200 de elevi de la Liceul 3 au refuzat să intre la ore din cauza frigului din clase"
Sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Protest+300+de+elevi+din+Targoviste+au+iesit+in+strada+pentru+a+ amplifica numarul de protestatari:
"Protest. 300 de elevi din Târgoviște au ieșit în stradă pentru a cere căldură în școli
300 de elevi ai unui liceu din Târgovişte au mărşăluit azi pe străzile oraşului. De o săptămână stau în frig şi cum promisiunile nu ţin de cald, elevii au mers la primărie să ceară explicaţii. După minute în şir de negocieri, au primit promisiunea că vineri caloriferele vor fi calde. Elevii nu mai cred în promisiuni şi spun că nu vor merge la şcoală până când situaţia nu se va rezolva.".
2. Medicamente. Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16103700-ancheta-spitalul-din-ploiesti-alti-20-medici-solidarizeaza-chirurgul-dan-oprea.htm,
"O comisie de control a Ministerului Sanatatii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Ploiesti, pentru a face verificari dupa ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autoritatilor, lipsa dotarilor si mai ales a medicamentelor."
"Ancheta a fost declansata dupa ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autoritatilor, lipsa dotarilor si mai ales a medicamentelor, spunand ca Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti este "umilit, abandonat de toti" si ca, desi in spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unitatii sanitare nu se aloca fonduri, bisturiele electrice de unica folosinta sunt folosite "de zeci de ori", iar alte dotari sunt "de pe vremea lui Pazvante"."
""Lucrez in spitalul acesta de peste 20 de ani si apelativele de genul "spitalul mortii", "spitalul groazei", ma deranjeaza. Rata de mortalitate in Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti este similara cu cea din alte spitale judetene din tara, doar ca aici scandalurile au fost putin mai vocale si din cauza asta s-au intamplat aceste lucruri. Probabil si pe fondul lipsurilor si al neajunsurilor, pacientii nu sunt multumiti de ceea ce gasesc in acest spital si trebuie sa-si cumpere materiale, trebuie sa-si cumpere pansamente, seringi, branule, de multe ori si medicamente si asa mai departe si nemultumirile astea se materializeaza prin diverse conflicte, dintre care unele ajung in situatia de dosare penale si cazuri de malpraxis. Pe mine ma deranjeaza lucrul acesta, pentru ca eu iubesc spitalul in care lucrez", a spus medicul Dan Oprea."
"Medicul a precizat, referindu-se la aparatura existenta in spital, ca aceasta este fie depasita, fie defecta."
"Dan Oprea a mai declarat, pentru Mediafax, ca situatia pe care a semnalat-o este valabila in toate spitalele si ca asteapta ca medicii din tara sa i se alature pentru a putea schimba ceva."
Practicile medicale actuale sunt urmatoarele, conform sursei http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/scandalul-de-la-spitalul-din-ploiesti-managerul-nu-poate-fi-suspendat-319660.html:
"Controlul declanşat de Ministerul Sănătăţii la spitalul din Ploieşti arată că au fost viraţi bani către unitatea medicală, dar nu au fost cumpărate materiale necesare. Aşa că pacienţii erau trimişi la chioşcul de lânga spital să-şi cumpere materialele sanitare."!!!
In schimb, in numele inegalitatii de sanse si tratament (pilelor si pozitiei sociale), presedintele Consiliului Judetean Prahova a fost "protejat social", fiind probabil mai sarac, nefiind obligat sa-si cumpere medicamente, la fel ca prostimea. Conform sursei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Raed+Arafat+in+ancheta+la+Spitalul+Judetean+Ploiesti,
"Întrebat de ce nu a fost făcută nicio verificare până acum, Mircea Cosma a răspuns: „Păi dacă nu a fost nicio sesizare, doamnă... Eu am fost internat, bolnav și sunt viu”. El a precizat însă că nu a fost nevoit să cumpere medicamentele necesare pe timpul internării.
În plus, şeful Consiliului Judeţean a respins toate acuzaţiile aduse unei firme apropiate fiului său, firmă care a construit noul sediu administrativ ridicat în curtea spitalui. Societatea a participat la o licitaţie publică, a explicat Mircea Cosma."
Ca sa n-o mai lungim, cam atat despre haleala, caldura si medicamentele zilelor noastre. Din punctul meu de vedere, este evident ca din comunism in capitalism, la nivelul cetateanului, situatia s-a schimbat cu... 360º!
In schimb, in zilele noastre nu mai este condamnabil ceea ce era infierat in 1989! In decembrie 1989 problema se punea astfel, conform sursei http://ro.wikisource.org/wiki/Stenograma_procesului_Ceau%C8%99escu:
"PROCURORUL VOINEA: Domnule președinte și onorată instanță, avem de judecat astăzi pe inculpații Ceaușescu Nicolae și Ceaușescu Elena care se fac vinovați de grave crime îndreptate împotriva poporului român, cei doi inculpați au săvârșit fapte incompatibile cu demnitatea umanii cu principiile justiției sociale, actionând discrețional [discretionar, dupa parerea mea], despotic și criminal, în mod deliberat, pentru a distruge poporul român, în numele căruia s-au erijat drept conducători. Pentru crimele grave săvârșite de cei doi inculpați în numele poporului român, victimele nevinovate ale acestor doi tirani, vă solicit:
Domnule președinte și onorată instanță, vă cer condamnarea acestora la moarte pentru săvârșirea următoarelor fapte penale:
infracțiune de genocid, prevăzută de articolul 357, aliniatul 1, Cod Penal, litera c;
subminarea puterii de stat prevăzută de articolul 162, Cod Penal, pentru organizarea de acțiuni armate de natură să slăbeasca puterea de stat;
infracțiunea de acte de diversiune prevăzute de articolul 163, Cod Penal, pentru distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare, în intregime sau în parte, prin explozii sau orice alt mod al instalațiilor industriale sau a altor bunuri de natură. să aducă în orice mod atingere securității statului, și
pentru infracțiunea de subminare a economiei naționale, prevăzută de articolul 165, Cod Penal, prin faptul că au folosit o organizație din cele prevăzute de articolul 145, Cod Penal, ori de a împiedica activitatea normală a acestora de natură să submineze economia naționala a poporului român.".
In zilele noastre s-a distrus economia romaneasca cu adevarat discretionar si criminal (exemple: sistemul national de irigatii, caile ferate, flota, petrolul, telecomunicatiile, industria); in mod evident, de exemplu, s-au aruncat banii contribuabililor pe autostrazi inexistente (bine ca se fac alte autostrazi pe hartie acum, ca sa se arunce alti bani pe nimic); in mod evident ca exista o injustitie sociala crancena; in mod evident ca se distruge in mod deliberat poporul roman. Dar important este sa se spuna asa ceva doar pe bloguri, nu la procuratura sau in justitie.
In plus, se pare ca infractiunea de subminare a economiei nationale a disparut sau urmeaza sa dispara din Codul Penal.
Uite asa, ce era naspa in comunism a devenit obiectiv de interes national in capitalism. Noroc ca "opozitia" a fost mitraliata "democratic" (in stil mafiot) in 1989 la Targoviste... Dar si ghinion: pe cine mai dau vina acum infractorii de la putere?
Εικόνες από γιορτινούς στολισμούς στην πόλη
Acum 2 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu