miercuri, 5 februarie 2014

Europarlamentari cu raspundere limitata

Un titlu destul de amabil, in fapt chiar exista europarlamentari romani fantoma, care nu au desfasurat niciun fel de activitate.

La fel ca si in cazul parlamentarilor si ministrilor romani, daca ne punem intrebarea "Ce au facut astia bun pentru noi?", ne blocam imediat pentru ca nu gasim nimic demn de mentionat in activitatea lor.

Cum un europarlamentar toaca lunar circa 40.000 de euro sub forma de salarii  si alte drepturi banesti, adica 500.000 de euro anual, cred ca ar fi bine ca populatia sa se implice mai responsabil in alegerea europarlamentarilor.

Noi alegeri europarlamentare vor avea loc anul acesta in luna mai. La ora actuala, campania electorala se desfasoara pe principii de supermarchet: se lipesc afise prin orase si apar unii la televizor care zic "Votati-l pe ăsta!" sau "Votati-o p-asta!". Cam tot asa cum suntem indemnati in reclama sa cumparam pateu de ficat de porc albastru ("Ficat! Ficat!").

Dupa care sunt alesi niste unii despre care nu se mai aude apoi nimic. Nu trebuie particularizat numai cazul romanilor. Eu, unul, habar n-am cu ce se ocupa Parlamentul European, cum se justifica banii publici cheltuiti cu europarlamentarii si care este eficienta economica a europarlamentarilor. De fapt eficienta economica a europarlamentarilor este negativa, din moment de Uniunea Europeana oscileaza constant intre coruptie si recesiune, intre diminuarea veniturilor si pierderea locurilor de munca pentru milioane de cetateni ai UE.

Altfel spus, daca maine (sau chiar azi) se anunta ca Parlamentul European s-a desfiintat, exista sanse uriase ca vietile europenilor sa fie mult mai bune, macar pentru ca nu se mai cheltuie niste bani aiurea, doar pentru ca niste nulitati sa aiba niste locuri de munca extrem de bine platite, unde responsabilitatea este practic nula.

Odata parcurse aceste constatari, la fel ca si in cazul parlamentarilor nationali, reiterez ideea ca ar trebui propuse si votate in Parlamentul European persoane absolut banale, de exemplu: pensionari, persoane muscate de caini vagabonzi, persoane care au denuntat coruptia din invatamant, persoane care au denuntat coruptia din sanatate, oameni ai strazii.

Pentru cei care considera absurd si utopic ca astfel de persoane sa ajunga in Parlamentul European, hai sa vedem concret activitatea din PE a mascaricilor incravatati romani cu "educatie". Conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/corneliu-vadim-tudor-ovidiu-silaghi-si-dan-zamfirescu-nu-au-avut-nicio-activitate-in-pe-12020723,

"Corneliu Vadim Tudor, Dan Zamfirescu şi Ovidiu Silaghi sunt europarlamentarii români care nu au avut niciun fel de activitate în Parlamentul European"!!!

Altfel spus, daca luam un om al strazii din canal si il facem din mai 2014 europarlamentar, este cel putin exact acelasi lucru, dupa parerea mea. Adica sunt mai multe sanse ca omul strazii sa puna o intrebare in PE (de exemplu "Ce zi e astazi?" sau "La ce e bun avizul asta?"), decat Corneliu Vadim Tudor, Dan Zamfirescu şi Ovidiu Silaghi.

Conform aceleiasi surse mentionate,

"Cei trei europarlamentari, liberalul Silaghi fiind membru al PE doar din 9 septembrie 2013, se clasează pe ultimul loc, deoarece nu au punctat la niciuna dintre categoriile luate în calcul de votewatch.eu pentru a monitoriza activitatea membrilor Legislativului european: rapoarte, proiecte de aviz, rapoarte amendate, întrebări parlamentare, declaraţii scrise semnate şi moţiuni de rezoluţie semnate, potrivit site-ului votewatch.eu.

Eduard Hellvig (ALDE), membru al PE tot din septembrie 2013, are două întrebări parlamentare.

Pe lângă cei trei, alţi şase europarlamentari români nu au contribuit la elaborarea vreunui raport: Minodora Cliveti (S&D), Vasilica Viorica Dăncilă (S&D), Iosif Matula (PPE), Elena Băsescu (PPE), Claudiu Ciprian Tănăsescu (S&D) şi Adrian Severin."
.

Daca alegerile tot sunt niste formalitati prin care niste unora li se da sansa de a castiga niste bani frumosi nefacand nimic si neavand nicio grija (nici macar a prezentei la locul de munca), macar sa dam aceasta sansa si altora din afara partidelor (PSD, PNL, PDL, RGL etc)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu