joi, 2 octombrie 2014

Programul Monicai Macovei

Probabil pentru ca ne aflam in anul 2014, 14 persoane candideaza pentru alegerile prezidentiale.

Am cautat pe internet programele sau principiile candidatilor la aceasta functie in stat. Internetul a fost foarte generos cu programul Monicai Macovei, pe care l-am gasit cel mai repede pe sursa http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18218887-monica-macovei-prezentat-miercuri-programul-politic-voi-presedinte-arbitru-nu-jucator.htm.

Conform acestei surse, "Macovei si-a prezentat programul politic sub forma a zece porunci:

1. Sa nu ai alti stapani decat cetateanul;
2. Sa nu tradezi interesul national;
3. Sa nu ataci institutiile statului;
4. Sa nu furi si sa nu risipesti banul public;
5. Sa nu minti, sa nu plagiezi, sa nu calomniezi, sa nu mituiesti;
6. Sa-ti inmultesti banii si creatia;
7. Sa-ti educi copiii;
8. Sa-ti respecti parintii si sa-ti ajuti semenii;
9. Sa cultivi solul si sa protejezi natura;
10. Sa-ti respecti identitatea, valorile si trecutul ca sa ai un viitor."
.

Sigur ca la prima vedere aceste porunci, de fapt principii, sunt in general naturale si de bun simt. Doar punctul 6 suna mai ciudat: "sa-ti inmultesti banii" lasa loc la interpretari in privinta modalitatii prin care se inmultesc banii.

Dupa care, se stie ca de la vorbe la fapte este o distanta foarte mare. Faptul ca Presedintele ar gandi si actiona eventual in spiritul acestor principii nu obliga automat restul politicienilor, guvernul, parlamentul, autoritatile locale sa-i urmeze exemplul.

Unele dintre aceste principii sunt deja introduse in legislatie. Dar intr-un stat mafiot totalitar, respectarea si aplicarea legii de catre functionarii acestui stat mafiot totalitar impotriva lor insisi nu este nici obligatorie si nici de dorit. Legislatia, intr-un stat mafiot totalitar, este facuta doar pentru simplii cetateni platitori de taxe si impozite, nu si pentru functionarii corupti ai statului.

Intre functionarii corupti ai statului, pe langa politicieni se includ si medicii, profesorii, politistii, procurorii, judecatorii. Daca ne gandim bine, si popii sunt functionari ai statului, din moment ce iau leafa de la stat.

In fapt, Presedintele tarii are atributii in scopul reprezentarii tarii pe plan international. Pe plan intern, Guvernul si Parlamentul ar putea actiona si ar trebui sa actioneze in spiritul principiilor enumerate de Monica Macovei. Dar, dupa cum s-a vazut, Parlamentul se substituie prin lege justitiei, blocand judecarea marilor corupti.

In plus, toate institutiile statului fura si risipesc banii publici in cadrul parteneriatelor mafiote public-private, asa cum este cel cu licentele Microsoft, achizitionate la preturi supraevaluate pentru a se imparti banii contribuabililor intre infractorii mituitori si mituiti.

Acum, dupa depunerea candidaturilor, este normal sa auzim toti canditatii intrecandu-se in vorbe frumoase si demagogie fara acoperire, dupa modelul monarhistullui Calin Popescu Tariceanu care, chipurile, ar vrea sa aduca Romania pe locul... 7 (sapte) in Europa! Daca imi aduc eu bine aminte, Ceausescu era mai ambitios: cred ca spunea ca 95% dintre produsele romanesti trebuie sa fie la nivel mondial, iar 5% peste nivelul mondial! Desigur, ca de obicei, nu se stie cata acoperire puteau avea in realitate aceste vorbe. Dar macar atunci populatia traia prost platindu-se datoriile externe, in timp ce acum tara traieste prost facand datorii externe.

Ca o concluzie, dincolo de demagogie si manipulare, poate ca Monica Macovei crede sincer in principiile pe care le-a enuntat. Mi s-ar parea mai credibila in functia de Presedinte fata de Victor Ponta, cel care probabil va fi ales, datorita disciplinei partidului din care face parte si fortei partidului de a manipula economic o mare parte a populatiei in schimbul voturilor. Mi s-ar parea mai credibila si in disputa doamnelor, in raport cu Elena Udrea, pe care, atunci cand ma gandesc ca ar conduce o sedinta a CSAT, ma cam bufneste rasul.

Foarte probabil, intr-o lume normala si cu informatiile pe care candidatii le-au pus la dispozitia cetatenilor pana acum, daca m-as prezenta la vot cu intentia de a vota pe cineva, as da votul meu Monicai Macovei.

Dar asta nu inseamna ca ma voi prezenta la vot. Eu as vota exclusiv o persoana care nu are de-a face cu partidele si cu monarhia. Monica Macovei vine din PDL, chiar daca a demisionat recent din acest partid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu