joi, 11 decembrie 2014

25

In decembrie 2014 se implinesc 25 de ani de la victoria Revolutiei Infractorilor in Romania.

Cu aceasta ocazie aflam, de exemplu, ca aproximativ 25% "dintre copiii din România nu au ce să mănânce, cu ce să se îmbrace sau ce să încalţe. Sunt datele relevate de un raport al organizaţiei UNICEF, în care se mai arată că 400 de mii de copii nu merg la şcoală în mod regulat, iar peste 320 de mii trăiesc în sărăcie lucie, cu mai puţin de 9 lei pe zi."!!!

Citatul a fost preluat de pe sursa http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Un+sfert+dintre+copiii+Romaniei+traiesc+in+saracie+Rovana+Plumb+.

Tot pe tema vietii copiilor mai aflam ca aproximativ 25 de mii de copii "se află în total în instituţii de protecţie socială din România. Statisticile cutremurătoare şi sesizările numeroase nu au trezit până acum interesul autorităţilor.";

Dintre acestia, "Potrivit unui raport al Centrului de Resurse Juridice, aproape 1.500 de copii instituţionalizaţi au murit în orfelinate, în ultimii 4 ani. Şi asta doar în jumătate din numărul total al centrelor, pentru că doar 27 din cele 47 de unităţi administrative din ţară au oferit răspuns solicitării organizaţiei care apără drepturile omului.".

Citatele au fost preluate de pe sursa http://www.antena3.ro/romania/realitatea-lagarelor-de-copii-din-romania-aproape-1-500-de-copii-institutionalizati-au-murit-in-276491.html, dar informatii pe aceeasi tema pot fi gasite si pe sursa http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18795831-lagarele-langa-tine-1-500-copii-tineri-dizabilitati-murit-patru-ani-institutiile-protectie-sociala-care-erau-inchisi-vezi-solutia-centrului-resurse-juridice.htm?nomobile=.

Cu aceasta rata a mortalitatii atat de ridicata si cu atatea informatii lipsa din partea autoritatilor se poate spune ca aceste institutii de "protectie" sociala sunt mai degraba lagare ale mortii sau inchisori pentru copii.

Si acum, noi, cei care citim despre aceste orori si nu avem nicio putere sa schimbam ceva, ce ar trebui sa facem? Sa fim mandri ca suntem romani? Sau sa fim mandri ca suntem complici (chiar si pasivi sau neputinciosi) la asa ceva?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu