joi, 4 decembrie 2014

Neseriozitatea politica romaneasca: Iohannis vrea guvern de centru-dreapta, dar noul PNL nu are program de guvernare!

Incepe sa prinda contur ce inseamna "Romania lucrului bine facut": o minciuna electorala care a sunat mai bine in urechile celor care au participat la vot decat organizarea de catre guvernul lui Ponta a votului in strainatate.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-in-la-repubblica-este-necesar-un-guvern-de-centru-dreapta-romania-vrea-o-europa-puternica-13699425, Iohannis a declarat ca "Este necesar un Guvern de centru-dreapta." si ca "România vrea o Europă puternică".

Conform asteptarilor personale, munca lui Iohannis se reduce tot la demagogie, la declaratii ridicole si caraghioase. Asta cu "România vrea o Europă puternică" e chiar de cascadorii rasului. Mai intai ca Romania nu stie ce vrea nici macar pe plan intern, daramite sa mai aiba ceva ganduri si pentru Europa. Dupa care, cred ca daca Romania ar vrea o Europa puternica, atunci Romania insasi ar trebui sa fie puternica. Cred ca Europa ar fi mult mai puternica daca nu ar exista tari de teapa Romaniei (unde coruptia generalizata se imbina atat de armonios cu saracia generalizata), care sa o traga in jos.

Revenind la inceputul declaratiei lui Iohannis, am remarcat ca faimosul necesar guvern de centru-dreapta este si el la fel de confuz ca si intreaga Romanie: PNL nici macar nu are un program de guvernare!!! Pai atunci de ce mai vreti, bai, sa ajungeti la guvernare, daca nici nu stiti ce sa faceti? De ce mai contestati mafia pesedista? Ca sa mai ciorditi si voi putin? Credeti ca il intereseaza pe cetateanul de rand ce formatiune politica e la furat?

Conform sursei http://www.cotidianul.ro/pnl-program-de-guvernare-in-ianuarie-252583/,

"PNL ar putea avea un program de guvernare în luna ianuarie, a declarat, joi, Cătălin Predoiu."!!!

Trebuie subliniat ca noul PNL este compus din vechiul PDL si din vechiul PNL. Vechiul PNL avea un program pe cand facea parte din USL. Vechiul PDL aveau si el un program. Se pare ca toate aceste "programe" nu au inseamnat nici o viziune pe termen lung, nici o viziune pe termen mediu, ci doar o abureala de moment pentru alegatorii care s-au prezentat la vot din lipsa de alte "trebi".

Daca politicienii sunt in pana de idei si de programe, le recomand sa studieze Arhivele Securitatii de pe site-ul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, de pe sursa
http://www.cnsas.ro/ist_comunism.html#3.

Acolo ar putea gasi si prelua cu copy-paste pentru programe pe termen lung "1975 - Programul Partidului Comunist Român de făurire a societăţii socialiste multilateral dezvoltate şi înaintare a României spre comunism", pe sursa
http://www.cnsas.ro/documente/istoria_comunism/documente_PMR_PCR/documente_programatice/1975%20Programul%20PCR.pdf.

Tot acolo ar putea gasi si prelua la nivel de cincinal "1989 – Programul Directiva al Congresului al XIV-lea al Partidului Comunist Român cu privire la dezvoltarea economico-socială a României în cincinalul 1991-1995 şi orientările de perspectivă pînă în anii 2000-2010", pe sursa http://www.cnsas.ro/documente/istoria_comunism/documente_PMR_PCR/documente_programatice/1989%20Programul%20Directivai.pdf.

Stiti doar ca romanii au memorie scurta si oricum nimeni nu statea sa invete pe dinafara programul partidului din 1975.

Daca, din motive de cenzura, atunci cand pe site-ul CNSAS se incearca accesarea adreselor citate se primeste mesajul "404 Not Found", recomand politicienilor de centru-dreapta (dar si guvernului de stanga sau de ce naiba o fi) studierea unui document de mai mica amploare de pe sursa http://revistapontica.files.wordpress.com/2012/10/pontica-13-pag-07-10.pdf, din care citez:

"Este semnificativ, în acest sens, faptul că faţă de anul 1938, forţa industrială a ţării a crescut de circa 42 ori.

A cunoscut, totodată, o dezvoltare continuă agricultura, a cărei producţie este de aproape 3,5 ori mai mare decît in 1950. S-a dezvoltat puternic cercetarea ştiinţifică şi s-a trecut la aplicarea tot mai largă, în toate sectoarele, a realizărilor ştiinţei şi tehnicii moderne.

Pe baza creşterii continue a forţelor de producţie şi venitului naţional, partidul şi statul au înfăptuit un amplu program de măsuri pentru ridicarea  nivelului de trai al întregului popor. Faţă de 1950, retribuţia medie reală a sporit de peste 4 ori, iar veniturile medii pe o familie din fondurile sociale de consum - de circa 14 ori."
!

"Cîteva date privitoare la puternica dezvoltare a judeţului nostru [Constanta] sînt concludente: în perioada 1951-1978 s-a realizat un ritm  mediu de creştere economică de 14,5 la sută, producţia industrială a anului 1978 fiind mai mare de 44 ori faţă de anul 1950. In anul 1980 Constanţa urmează să deţină importante ponderi şi priorităţi în construcţiile navale, producţia de ciment şi altele. In noua etapă în care păşeşte societatea românească, odată cu trecerea la realizarea viitorului cincinal, Planul-directivă de dezvoltare economico-socială a judeţului nostru jalonează importante obiective, înalte răspunderi pentru toţi cei ce trăim şi muncim pe aceste meleaguri.

Va trebui să realizăm, pînă în anul 1985, o producţie globală pe locuitor de 96.144 lei, să asigurăm dezvoltarea industriei în ritmuri medii anuale de 11,4 la sută, să sporim capacitatea flotei maritime la peste 6 milioane tdw, să realizăm o producţie globală agricolă cu 38,5 la sută mai mare în comparaţie cu media anilor 1976-1980, să înfăptuim cel mai mare volum de investiţii din istoria judeţului - 94,6 miliarde lei. Vor fi date în funcţiune 37 noi capacităţi industriale, se vor crea încă 34 000 locuri de muncă, se vor construi 30.000 apartamente, se va acorda o deosebită atenţie dezvoltării bazei materiale a învăţămîntului, culturii, ocrotirii sănătăţii."
!

Oau! 34.000 de noi locuri de munca doar in judetul Constanta! Daca se creau in timpul mandatului lui Mazare 34.000 de noi locuri de munca (fara sa dispara alte 70.000 de vechi locuri de munca), actualul primar al Constantei ar fi fost ales primar pe viata.

De remarcat reperele mari de timp fata de care se raporta situatia acelor momente (comparatii cu anii 1950 si 1938) si parametrii economici concreti adusi in discutie. In zilele noastre se spune ca economia a crescut (de pilda) cu 2% fata de anul trecut, desi in 2009 economia s-a contractat cu 7-8% fata de 2008.

Capitalismul mafiot postdecembrist nu are curajul sa ne spuna in zilele noastre cu cat a crescut retribuţia medie reală fata de anul 1989. E si greu de calculat, tinand cont de inflatie, de denominarea leului, de numarul de someri in sens BIM, de numarul de persoane fara loc de munca (circa 30-40%). Cu cat o fi crescut fata de 1989 retribuţia medie reală unuia care nu are loc de munca de vreo 6 ani?

Asa ca Iohannis, Ponta si restul gastilor mafiote care-si iau periodic tara inapoi, "multumim" pentru "programele" politice mafiote care au ca singur scop jefuirea legalizata a populatiei de bani, prin blocarea dreptului la munca, prin oferirea apoi de locuri de munca prost platite (de tip sclavagist), prin taxe si impozite uriase si abuzive, care sunt apoi cheltuite discretionar, abuziv, iresponsabil, ineficient si in bataie de joc de catre mafia politico-economica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu