marți, 13 februarie 2018

Campionatul european de fotbal in sala

Sambata, 10.Februarie.2018, s-a terminat Campionatul european de fotbal in sala.

Pentru o informare corecta, mai degraba ar trebui sa se cheme campionat euro-brazilian, pentru ca mai toate echipele nationale (inclusiv Romania, pe langa, de exemplu, Rusia si Kazahstan) au naturalizat jucatori brazilieni.

Ca spectacol sportiv mi se pare mai interesant decat fotbalul obisnuit. Jocul este mai cursiv, exista mult mai putine trageri de timp si simulari, iar jucatorii trebuie sa fie mereu concentrati la joc. Intre echipe de valori egale rezultatul este imprevizibil si suspansul tine pana la sfarsit.


A castigat Portugalia, care a invins in finala Spania dupa un meci dramatic cu 3-2. Dupa parerea mea, echipa Spaniei a fost mai buna si este, indiferent de rezultat, mai buna. Au un joc foarte inteligent, dar poate ca au fost prea increzatori in ei si si-au privit adversarul un pic cam de sus si un pic prea devreme. Au fost egalati cu un minut inainte de finalul meciului si au pierdut cu un minut inainte de finalul prelungirilor. Trebuie spus ca in echipa Portugaliei s-au accidentat in timpul meciului doi jucatori de baza (Bruno Coelho si Ricardinho), dar, chiar si asa, cei doi au marcat cele trei goluri ale echipei lor!

Echipa multinationala a Romaniei (cand are doi portughezi si doi brazilieni pe teren este majoritar extranationala) s-a clasat ultima, fara niciun punct, desi in ultimul meci a condus cu 2-0 si a pierdut cu 3-2. Intre timp ni se accidentase brazilianul de baza, Savio.

Conform sursei http://frf.ro/futsal.html, exista 9 (noua) echipe in Liga I si 9 (noua) echipe in Liga a II-a (sau Liga II, cum scrie pe site). Informatii despre numarul de jucatori la nivel national nu exista. Daca am considera 20 de jucatori la o echipa, atunci am avea

18 echipe x 20 de jucatori = 360 de jucatori.

Daca am considera cu generozitate 50 de jucatori per echipa, atunci am avea

18 echipe x 50 de jucatori = 900 de jucatori.

Oricum am lua-o, nu depasim mia. Cam asa e sportul romanesc la ora actuala; sa nu ne miram ca nu mai avem echipa de gimnastica feminina. Probabil ca viitorul sportului romanesc sta de acum incolo in naturalizarea unor sportivi straini talentati. Poate gaseste si gimnastica feminina romaneasca niste rusoaice care nu au loc in echipa lor nationala, poate gaseste si fotbalul "romanesc" de sala 10 brazilieni de nadejde si nici nu mai e nevoie de federatie, cu atat mai mult de Ministerul "Sportului"... :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu