Un nou caz de infractionalitate in masa a fost recent descoperit in patiserii, cofetării, pizzerii, restaurante, unitati cu servicii de catering, unităţi fast-food şi magazine alimentare.
Conform sursei https://www.mediafax.ro/social/o-alta-inselatorie-in-produsele-alimentare-descoperita-in-romania-grasimi-hidrogenate-folosite-in-loc-de-produse-din-lapte-17868242, din 180 de unitati verificate, 73 (adica 40,5%)
"utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte (brânză, caşcaval, unt etc.)"!
Desi in acest fel sanatatea si viata cetatenilor este pusa in pericol in mod deliberat, multi cetateni fiind imbolnaviti in mod deliberat fara sa stie care este cauza, autoritatile se multumesc sa se laude cu amenzile date, care ar atesta, chipurile, faptul ca isi fac treaba.
Nu vad cum ar descuraja activitatea infractionala din domeniul alimentar mentionat niste simple amenzi in valoare de 661.219 lei (0 arestari, 0 procese, 0 condamnari la inchisoare).
Sunt acestea pedepse pe masura gravitatii faptelor? Bineinteles ca nu. Dar se stie ca in Romania justitia nu functioneaza, cu greu gasindu-se printre legi ceva incriminabil si, cu atat mai mult, pedepsibil pe masura.
Sa vedem care sunt riscurile consumului de grasimi hidrogenate conform unor surse internet.
Astfel, sursa http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/atentie-la-grasimile-hidrogenate_5424 afirma ca:
"Grasimile hidrogenate [...] sunt considerate a fi printre cele mai periculoase tipuri de grasimi";
"continutul in lipide este incredibil de periculos";
"sanatatea noastra nu are deloc avantaje dupa urma lor";
"cel mai mult sufera sistemul cardiovascular"!
Sursa https://suntfericita.manager.ro/ce-sunt-grasimile-hidrogenate-si-cum-ne-afecteaza-memoria-11859.htm afirma ca:
"Un studiu recent demonstreaza ca prajiturile, biscutii si fursecurile din comert contin grasimi daunatoare numite grasimi trans, care au efecte negative asupra creierului.";
"Grasimile hidrogenate [...] sunt mult mai periculoase decat grasimile saturate, deoarece cresc nivelul colesterolului."!
Deci, o gramada necontrolabila de cetateni si-au imbolnavit sistemele cardiovasculare si creierul, avand iluzia ca mananca sanatos, iar cei care au facut acest lucru platesc niste amenzi statului, fara sa-i despagubeasca in vreun fel pe cei carora le-au cauzat probleme de sanatate!
Cand sursele arata un procent de circa 40% de borfasi in domeniul alimentar, deja vorbim de un fenomen de masa, nu de cazuri izolate.
Cu ce sunt deosebiti sau mai buni acesti asasini din domeniul alimentar fata de asasini clasici, din filmele politiste? Cu absolut nimic, dupa parerea mea.
Sa vedem cateva stiri pe tema bolilor digestive in Romania.
1. Conform sursei https://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1215928-treime-din-romani-sufera-boli-sistemului-digestiv.htm, inca din 2005 se spunea ca
"O treime din romani sufera de boli a [ma rog, e greu cu gramatica; corect: "ale"] sistemului digestiv"!
2. Conform sursei https://evz.ro/boala-crunta-romania-cancer-digestiv.html,
"Frecventa cancerelor digestive a crescut in ultimii ani, odata cu inlocuirea alimentatiei traditionale cu hrana moderna"!
Cred ca, pentru o corecta informare, ar fi trebuit scris "hrana toxica" in loc de "hrana moderna".
Sursa se mai lauda si cu progresele in depistarea cancerului (de parca e vreo fericire pentru cineva sa afle ca are cancer), in niciun caz cu combaterea cauzelor acestuia, semn ca mai importante sunt profiturile falsificatorilor de alimente, fabricantilor de medicamente, medicilor, clinicilor si spitalelor, decat viata simplilor cetateni!
3. In fine, sursa https://www.gandul.info/stiri/boala-care-ucide-un-roman-la-fiecare-trei-minute-afectiunile-care-pun-romania-pe-locul-1-al-statisticii-negre-a-ue-16625907 afirma ca 2,4 milioane de romani au murit in ultimii 10 ani din trei cauze:
- boli cardiovasculare,
- tumori,
- boli digestive.
Legatura dintre aceste decese si alimentatia chimica este indiscutabila.
Deci, cei care inlocuiesc produsele din lapte cu grasimi hidrogenate sunt niste asasini cu acte in regula, tolerati de statul mafiot totalitar roman!
De ce s-ar preta borfasii din domeniul alimentar la inlocuirea produselor din lapte cu grasimile hidrogenate (zise si trans, zise si nesaturate)? Evident, pentru profituri mai mari, pentru bani. Sau pentru supravietuire.
Sistemul economic romanesc, la fel ca in multe alte zone de pe glob, este nesustenabil. Taxele si impozitele uriase hranesc nulitatile angajate in sistemul bugetar, diversii paraziti ai banilor publici.
Cine isi face firma in Romania (simpli cetateni romani, dar si multinationale), poate fi considerat deja infractor, pentru ca din start sistemul nu permite supravietuirea economica respectand legea. Infractiunile economice sunt vizibile peste tot, de la firme mici la multinationale. Sunt de notorietate infractiuni economice majore ale unor mari banci europene si ale unor mari firme din domeniul auto. Ce pretentii putem avea de la niste prapaditi care inlocuiesc produsele din lapte cu grasimile hidrogenate?
Paradoxul este ca, desi mediul economic se plange constant de taxele uriase impuse de stat, nu face nimic pentru combaterea fenomenului! Adica prefera sa se complaca in generarea unor profituri adesea iluzorii in urma unor activitati infractionale (falsuri in domeniul de activitate, dar si evaziune fiscala si spalare de bani), decat sa caute sa sustina existenta un sistem economic sustenabil si un mediu de afaceri sanatos.
Taxele sunt impuse da stat (de guvern, de ministere). Guvernul este format si aprobat de majoritatea parlamentara. Iar majoritatea parlamentara rezulta in urma unor alegeri libere!
Doresc oamenii sa-si aleaga calai, care sa le faca viata amara si sistemul economic nesustenabil? Doresc oamenii sa fie sclavii statului?
Teoretic, nu; practic, intotdeauna, da!
De ce nu exista, in Romania si in lume, un curent social majoritar favorabil reducerii taxelor si cheltuirii judicioase a banilor publici?
Un astfel de curent social este singurul care ar putea genera schimbari profunde, radicale si in bine in societate (peste tot in lume).
Dorim sa traim intr-o societate infractionala si corupta, in care noi insine suntem infractori (dupa propriile puteri, dupa propria ticalosie si dupa propria prostie)?
Sau dorim sa traim intr-o societate curata?
Prin prisma faptelor si alegerilor, este clar ca pana acum varianta negativa a fost preferata!
Σούρουπο στο Μώλο
Acum 2 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu